Çaykara'dan Deprem Bölgesine 5 Günde 31 Tır Malzeme Desteği

Çaykara

Çaykara İlçesi paylaşma konusundaki duyarlılığını bir kere daha ortaya koyarak 5 gün içinde 31 Tır Malzemesini Deprem Bölgesine göndermeyi başardı.

Çaykara İlçesi paylaşma konusundaki duyarlılığını bir kere daha ortaya koyarak 5 gün içinde 31 Tır Malzemesini Deprem Bölgesine göndermeyi başardı.

Trabzon Valiliği Resmi Kayıtlarına göre 5 gün içinde Çaykara İlçesinden 31 Tır Destek Malzemesi Çaykara İlçesinden Deprem Bölgesine doğru yola çıktı.

6 Şubat 2023 sabah saatlerinden itibaren depremin haber alınmasının ardından her konuda olduğu gibi depremde de tek yürek olmayı başaran Çaykara insanı,Çnaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un etrafında kenetlenerek ve çağrılarına anında karşılık vererek Deprem için destek yarışına girdiler.

Çaykara Gençlik Merkezi adeta Deprem Yardım Toplama Merkezine dönüştürüldü.Her gün yüzlerce insan Çaykara Gençlik Merkezine koşarak Depreme destek elini uzattı.

5 Gün gibi çok kısa bir sürede Çaykara İlçesinden tam 31 adet tır kamyonu yüklenerek Deprem Bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza gönderildi.

Sadece bu kadar da değil.

Trabzon Valiliğinin Organizasyonunda Kaymakam Güzel ve Başkan Tok’un planlamaları Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ün  saha çalışması ile Karadeniz ve Ülke Turizminin Merkezi olan Uzungöl’de şimdiden 30'u aşkıniş’bikr durumda.Her gün yeni aileler gelerek Uzungöl’e yerleşiyor.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un organizasyonunda 200 adet tabut ve 200 adet kefen kamyonlara yüklenerek deprem bölgelerine gönderildi.

Deprem Bölgelerinde bulunan vatandaşların ısınma ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’in organizasyonu ile 3 tır kamyonu yakacak sobalık odun çuvallara doldurularak Deprem Bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza gönderildi.

Çaykara Gençlik Merkezi sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar açık.Vatandaşlar haftanın 7 günü her türlü bağışlarını Çaykara Gençlik Merkezine yapabiliyorlar.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara insanının sosyal konulardaki duyarlılığına sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği paylaşım ile teşekkür etti.

İşte Başkan Tok’un Paylaşımı;

Depremlerin ilk anından itibaren büyük bir dayanışma örneği gösterip kenetlenerek hafta boyunca ilçemizden afet bölgelerine 31 tır ve kamyon yardım malzemesi gönderilmesini sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Hep birlikte daha fazlasını yapabilmek için Yardım Toplama Merkezi olarak belirlediğimiz Gençlik Merkezimiz hafta sonu boyunca da açık olacaktır.



İlginizi Çekebilir