Çaykara'dan Gölbaşı'ya Uzanan Gönül Köprüsü

Çaykara

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “Çaykara’dan Gölbaşı’ya uzanan Gönül Köprüsü” isimli yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Deprem felaketi sonrasında Trabzon’un şirin İlçesi Çaykara ile Adıyaman’ın güzel İlçesi Gölbaşı arasında örnek bir gönül köprüsü oluştu.

Birbirinden çok uzak olan iki ilçe.Çaykara Doğu Karadeniz Bölgesinin en uç noktalarından neredeyse Rize sınırında bir ilçe.Gölbaşı ise Güneydoğu Anadolu Bölgesinin incisi Adyaman’ın çok güzel bir İlçesi.,

Peki bu iki ilçeyi buluşturan ortak özellikleri ne?

Bu iki İlçenin ortak özellikleri Kaymakamları Sevgili Çaykara Gündem Dostları.

İhsan Ayrancı…2016-2018 Yılları arasında iki sene boyunca Çayjkara İlçesinde Kaymnakam olarak görev yaptı.Aslında Çaykara İlçesi Kaymakamlar bakımından çok şanslı bir ilçe.Çünkü gelen Kaymakamların hepsi de Çaykara İlçesi ile çok büyük bir uyum içinde çalışarak insanlarımıza hizmet sundu.

Ancak İhsan Ayrancı farklı bir Kaymakam oldu Çaykara İlçesinde.Çaykara ilçesi ile bütünleşerek.Çaykara insanı ile tek yumruk olarak.Şekersu yaylasında çayır biçen yaşlı amcamızın yanına tanımadığı bir insan yaklaşır.

-Selamun aleyküm amca.Ben Çaykara Kaymakamıyım der ve tırpanı eline alarak çayır biçmeye başlar.

-Karaçam Seyrantepe’de 90 yaşındaki yaşlı Ayşe Teyze kahvaltı sofrasını kurmuşturTam kahvaltıya oturacaktır kiKapı çalınır.Tanımadığı bir delikanlı vardır kapıdaBuyur der Ayşe Teyze

-Teyze der gelen delikanlı.Ben Çaykara KaymakamıyımTanrı misafiri olarak kahvatınıza ortak olabilir miyim.

Çaykara ilçesinin dağında,bayırısında,meziresinde,yaylasında her yerinde yer alarak ve Çaykara insanı ile sürekli bir arada bulunarak Çaykara İlçesine hizmet verdi Kaymakam İhsan Ayrancı.

Ve 2018 yılında..Tayininin çıkması sebebi ile Çaykara İlçesinden ayrılarak Erzincan Vali Yardımcılığı görevine atandı.

2021 yılında ise Adyaman Gölbaşı Valiliği görevine atandı Kaymakam İhsan ayrancı.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara için son derece doğru ve isabetli bir karar vererek Çaykara İlçesinin evladı kabul ettiği İhsan Ayrancı’nın ilçesi olan Adıyaman Gölbaşı İlçesine Deprem Destek Tırını göndermeye karar verdiler.

Ve bu şekilde belki de Karadeniz’in güzel ilçesi Çaykara ile Adıyaman’ın güzel ilçesi Gölbaşı arasında örnek bir Gönül Köprüsü kurmuş oldular.

Geçmiş Olsun Kahraman Maraş,

Geçmiş Olsun Osmaniye,,,

Geçmiş Olsun Adana….

Geçmiş Olsun Malatya…

Geçmiş Olsun Şanlıurfa…

Ve de Geçmiş Olsun Adıyaman ve Adıyaman Gölbaşı İlçesi…

Geçmiş olsun Çaykara’nın öz evladı Kaymakam İhsan Ayrancı.

Ve teşekkürler.Kaymakam Muhammet Güzel ve Belediye Başkanı Hanefi Tok.

Çaykara insanına bu vefa ortamını hazırladığınız için…

Gelelim yazımızın özüne…Çalıştığı yere sevdalı olan iki Yönetici.İşini severek yapan İki Mülki Amir….Muhammet Güzel ve İhsan Ayrancı…Aralarında bin km mesafe de olsa.Aralarında bir çok kültür farklılığı da olsa.İki farklı İlçe insanı arasında böylesine sağlam bir gönül köprüsü kurabiliyor.

Belki görev sürfeleriniz bitince sizler Çaykara İlçesinden ayrılacaksınız ama Çaykara İlçesi sizleri hiçbir zaman u utmayacak.

KAYMAKAM AYRANCI’YI ANIMSAYALIM

28 Temmuz 1980 tarihinde  Amasya’nın Suluova ilçesinde dünyaya geldi. Belçika’nın Antwerpen şehrinde başladığı ilköğretim hayatını Tokat-Erbaa Fevzi çakmak ilköğretim okulundan mezun olarak tamamladı. Ortaokulu Erbaa İmam Hatip Lisesinde okudu. Liseyi Ankara’da okuyan İhsan Ayrancı 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden Mezun oldu. Bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra 2008 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Stajyer Kontrolörlük sınavını kazanarak kamuya geçti. 2010 yılında Çorum Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine adım attı, Şırnak Silopi’de Kaymakam refikliği, Kırşehir’de Mülkiye teftiş stajını tamamladı. Çorum-Uğurludağ ilçesinde 6 ay süreyle kaymakam vekilliği yaptı. 1 yıl süreyle Almanya’nın Hamburg şehrinde Goethe Institut’te yabancı dil eğitimi aldı ve Alman Kamu Kurum ve kuruluşlarında Alman idari sistemi üzerine çalışmalar yaparak yurt dışı stajını tamamladı. Yurt dışı dönüşünde Edirne’nin Enez ilçesinde 4 ay süreyle kaymakam vekilliği, 2014-2016 yılları arasında Denizli Kale Kaymakamlığı, 2016-2018 yılları arasında Çaykara Kaymakamı ve 2018-2021 (02 Eylül 2021)  yılları arasında Erzincan Vali Yardımcılığı görevini yaptı. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı 01 Eylül 2018 tarihinden itibaren Vali Yardımcısı olarak görev yapmaktayken, 20/08/2021 Tarihli ve 31574 Sayılı Resmî Gazete yayınlanan, 19/08/2021 tarihli ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Gölbaşı Kaymakamlığına atandı.



İlginizi Çekebilir