Çaykara'dan Kayseri'ye Gönül Köprüsü

Çaykara

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi , Kardeş okul seçtikleri Kayseri Talas Yaman Dede Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini iki gün boyunca Çaykara İlçesinde misafir etti.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Hasan Bal ile Kayseri Talas Yaman Dede Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Seyfullah Tengizler arasında bundan 30 sene önce başlayan arkadaşlık bağı 30 sene sonra iki okulun kardeş okul olmasına vesile oldu.

İKİ ÖĞRETMENİN 40 SENELİK ARKADAŞLIK HİKAYESİ

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Hasan Bal ve Kayseri Talas Yaman Dede Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Seyfullah Tengizler .İki öğretmen bundan 30 sene önce Nevşehir Kozaklı’da öğretmen olarak birlikte görev yaptılar.Daha sonra Hasan Bal öğretmenimizin yolu doğduğu topraklar olan Çaykara İlçesine,Seyfullah öğretmenimizin yolu ise memleketi Kayseri’ye düştü.

Ayrı yerlerde çalışmalarına rağmen tam 30 senedir aralarındaki bağı hiç koparmadı Hasan ve Seyfullah öğretmenler.Ve 2022 yılında çalıştıkları okulları Kardeş Okul ilan ettiler.Önce 16-17-18 Mayıs 2022 tarihlerinde Öğretmenimiz Hasan Bal öğrencilerini yanına alarak Kayseri Talas’a bir Kardeş okul ziyareti gerçekleştirdi.30 Senelik iki dost hem hasret giderdi hem de öğrencileri kaynaşmış oldu.Müdür Seyfullah Tengizler üç gün boyunca Çaykara ekibine Kayseri ilinin tüm tarihi ve turistik yerlerini gezdirerek mükemmel bir ev sahipliği yapmış oldu.

Ve organizasyonun ikinci ayağı Çaykara İlçesinde gerçekleştirilerek iki okul arasındaki Kardeşlik köprüsü perçinlendi.Kayseri Talas yaman Dede Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri 7 ve 8 Haziran 2022 tarihlerinde Çaykara İlçesinde Müdür Baş Yardımcısı Hasan Bal’ın misafiri oldular.

Kayseri’den gelen öğrenciler  önce Sultanmurat Yaylası daha sonra ise Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ü ziyaret ederek mükemmel bir tatil keyfi yaşadılar.

Öğrencilerin buluşmalarının asıl amacı Eğitim tabi ki.İki okul öğrencileri arasında öğrencilerin okulda İngilizce derslerine hareketlilik kazandırmak ve öğrencilerin İngilizce dil becerilerini geliştirmek amacı ile yürüttüğü Intercity Learners projesinde önce Kayseri Talas’ta bir araya gelen öğrencilere Talas Yaman Dede Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından İngilizce bir program sunumu gerçekleştirildi.

Organizasyonun Çaykara etkinliklerinin ilk günü olan 7 Haziran 2022 Salı Günü Kayseri’den gelen öğrenci grubu ile Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam 8 Haziran 2022 Çarşamba Günü okulun spor salonunda okulda yapılan English Day  programı gerçekleştirildi.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Çok amaçlı spor salonunda gerçekleştirilen programa Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı ve Gençlik Koordinatörü Süleyman Yıldırım,misafir öğretmen ve öğrenciler ile Çaykara İlçesinden öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Sunumu ile birlikte baştan sona kadar İngilizce olarak gerçekleştirilen programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer konuşma yaparak iki öğretmen sayesinde Trabzon İle Kayseri arasında kurulan gönül bağından duymuş oldukları memnuniyeti ifade ederken öğrencilerin gerçekeştirmiş oldukları karşılıklı projenin öneminden söz ettiler.

Programda bir konuşma yapan Misafir okulun okul müdürü SeyfullahTengizler Hasan Bal gibi mükemmel bir insanı 30 sene önce tanıdığını Hasan Bal sayesinde Trabzon İlininin yüreğinde farklı bir yere sahip olduğunu ve okul Müdürü olduğu Kayseri Talas Yaman Dede Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin de kendisinin bu Trabzon sevdası yüzünden tamamının Trabzonspor taraftarı olduklarını sözlerine ekledi.

 Program sunumu ile birlikte tamamen İngilizce olarak yapıldı.Programda öğrenciler  İngilizce olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmenleri Seda Coşar ve Sümeyye Ersoy tarafından hazırlanan programda öğrenciler tarafından Hababam Sınıfı, Hipster Hobos ve Lie Dedector skeçlerini sergilendi.Özellikle Ertem Eğilmez’in Yönetmenliğini yaptığı Meşhur Hababam Sınıfında Müfettişin Sınıfı ziyaretini İngilizce olarak sahneye koyan öğrencilerin muhteşem sahne performansı alkışlar eşliğinde izlendi.

Programda ayrıca İngilizce şarkılar ve Karadeniz kültürünü tanıtmak amacıyla kemençe eşliğinde yöresel türküler seslendirildi.

Programın sonunda Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından öğretmenlere ve her öğrenciye ayrı ayrı hediye takdimi gerçekleştirilirken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak ve Proje Sorumlusu Hasan Bal tarafından da öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Projenin son gününde iki okul öğrencileri öğretmenleri ve yöneticileri ile birlikte bir Trabzon ziyareti gerçekleştirdiler.Trabzon ziyaretinde öğrencilere Trabzon İlinin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Kayseri' Gönül Köprüsü

İlginizi Çekebilir