Çaykara'dan Kızılay'a 54 Ünite Kan

Çaykara

Kızılay İlçesi tarafından gerçekleştirilen Kan Bağışı kampanyası kapsamında 17 Kasım 2020 Salı Günü Çaykara İlçemizde de Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.

Kızılay İlçesi  tarafından gerçekleştirilen Kan Bağışı kampanyası kapsamında 17 Kasım 2020 Salı Günü Çaykara İlçemizde de Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesinin katılım ve  katkıları ile organize edilen ve Çaykara İlçesinde bulunan tüm Kamu Kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da desteklenen kampanya kapsamında 17-20 Kasım 2020 tarihleri arasında Çaykara İlçesinde 3 ayrı merkezde kan alımı gerçekleştiriliyor.

Kampanya Kapsamında

18 Kasım 2020 Çarşamba Günü Karaçam Mahallesinde ve

20 Kasım 2020 Cuma Günü ise Uzungöl’de Kan Alımı gerçekleştirilecek
Çaykara İlçe merkezi’nde gerçekleşen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen ve iki ayda bir gerçekleşen kampanya ile isteklilerden kan bağışı alınıyor. Çaykara İlçe merkezinde kurulan platformda, gönüllü personel ve vatandaşlardan doktor kontrolünde toplanan 54 ünite kan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına destek vermek ve kan bağışına olan duyarlılığı arttırmak için kurulan Kızılay standını ziyaret etti ve kan bağışında bulundular. Kızılay Kan Merkezi personeli ve kan bağışında bulunan gönüllülerle sohbet eden Belediye Başkanı Hanefi Tok

“Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa belirli periyotlarda ilçemizde kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Kan bağışında bulunmak hem kendi sağlığımız için hem de hayati öneme sahip olan bir sosyal sorumluluktur. Verilen bir ünite kan onlarca insanın hayatını kurtarabilir. Çaykara ilçesi olarak kan bağışı kampanyasına verdiğimiz destek bundan sonrada devam edecek” dedi.

2020 YILINDA TOPLAMDA 529  ÜNİTE KAN

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen son kampanya ile birlikte Çaykara İlçesinde 2020 yılı içinde toplamda 465 Ünite Kan Kızılay’a bağışlanmış oldu.

2019 Yılında toplamda 450 Ünite Kanın Kızılay’a bağışlandığı Çaykara İlçesinde 2020 Yılının ilk 6 ayı içinde olduğumuz bu dönemde geçen yılki rakamın üstüne çıkıldı.

Son Bağış ile birlikte Toplam Kan Bağışı 529 Ünite olarak gerçekleşti

KAYMAKAM ÇELİKKOL-ÇAYKARA İLÇESİ HER ALANDA ÖRNEK BİR İLÇEDİR

Çaykara İlçesinin her yönü ile Örnek ve farklı bir İlçe olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol Çaykara insanının çalışkan ve üretken yapısı ile her alanda farkını ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Corona Virüs Salgını sebebi ile Hem Ülke olarak hem de İnsanlık alemi olarak çok çetin ve zor bir dönemden geçtiğimizi ifade eden Kaymakam Çelikkol  Pandemi sürecinde Ülkemizde kan stoklarının çok azaldığını Normalleşme sürecinde ise Çaykara insanının farkını ortaya koyarak Kızılay’a  bir günde 54 ünite, 2020 yılı içinde toplamda ise 529 Ünite kan bağışlayarak örnek bir sorumluluk  davranışı gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kampanya ile ilgili olarak emek ve gayretlerinden dolayı başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali olmak üzere emeği geçen tüm okul yöneticisi,öğretmen ve Din Görevlisi çalışanlarına teşekkür eden Kaymakam Çelikkol ayrıca bir haftadır yoğun bir şekilde çalılşan herkese teşekkür etti

KAN BAĞIŞI BİR ÇOK HASTALIĞI GİDERİYOR

Kan vermenin kemik iliğinin yağlanmasını önlediğini söyleyen uzmanlar, vücudun kan yapımını canlı tutabilmesi için belli periyotlarda kan verilmesi gerektiğini, kan bağışının kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olduğunu belirttiler.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Kızılay' Ünite

İlginizi Çekebilir