Çaykara'dan Kızılay'a Bir Haftada 166 Ünite Kan Bağışı

Çaykara

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyonda Kızılay’a toplam 166 Ünite Kan Bağışı gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesinin katılım ve  katkıları ile organize edilen ve Çaykara İlçesinde bulunan tüm Kamu Kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da desteklenen kampanya kapsamında 20 Mayıs 2022 Cuma Günü Karaçam Mahallesinde,24 Mayıs 2022 Salı Günü ise Çaykara İlçe Merkezinde 27 Mayıs Cuma günü ise Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de gerçekleştirildi.

Kampanya Kapsamında;

Üç merkezde de  gerçekleşen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen ve iki ayda bir gerçekleşen kampanya ile isteklilerden kan bağışı alınıyor.

Organizasyonun son gününde 27 Mayıs 2022 Cuma Günü Uzungöl’de gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında , vatandaşlardan doktor kontrolünde toplanan 81 ünite kan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Kampanya kapsamında Karaçam Mahallesinden 35 Ünite kan bağışı gerçekleştirildi.

24 Mayıs 2022 Salı Günü ise Çaykara İlçe Merkezinde 50 Ünite Kan Bağışı gerçekleştirildi.

Son olarak ise Uzungöl’de 81 Ünite kan bağışı gerçekleşti.

Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya Uzungöl’de Kızılay Kan Bağışı aracını ziyaret etti. Kızılay Kan Merkezi personeli ve kan bağışında bulunan gönüllülerle sohbet eden Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya

“Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa belirli periyotlarda ilçemizde kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Kan bağışında bulunmak hem kendi sağlığımız için hem de hayati öneme sahip olan bir sosyal sorumluluktur. Verilen bir ünite kan onlarca insanın hayatını kurtarabilir. Çaykara ilçesi olarak kan bağışı kampanyasına verdiğimiz destek bundan sonrada devam edecek” dedi.

KAYMAKAM GÜZEL-ÇAYKARA İLÇESİ HER ALANDA ÖRNEK BİR İLÇEDİR

Çaykara İlçesinin her yönü ile Örnek ve farklı bir İlçe olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara insanının çalışkan ve üretken yapısı ile her alanda farkını ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Çaykara insanının farkını ortaya koyarak İlçe Merkezinde Kızılay’a  bir günde 50 ünite,Karaçam Mahallesinde 35 ünite kan bağışında bulunduğunu,27 Mayıs Cuma günü ise Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de 81 ünite kan bağışı gerçekleştirildiğini bu şekilde Çaykara İlçesinde  bir hafta içerisinde 166 ünite kan bağışı gerçekleştirilerek örnek bir çalışmanın altına imza atıldığını sözlerine ekledi.

Kampanya ile ilgili olarak emek ve gayretlerinden dolayı başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali olmak üzere emeği geçen tüm okul yöneticisi,öğretmen ve Din Görevlisi çalışanlarına teşekkür eden Kaymakam Muhammet Güzel,ayrıca bir haftadır yoğun bir şekilde çalışan herkese teşekkür etti

KAN BAĞIŞI BİR ÇOK HASTALIĞI GİDERİYOR

Kan vermenin kemik iliğinin yağlanmasını önlediğini söyleyen uzmanlar, vücudun kan yapımını canlı tutabilmesi için belli periyotlarda kan verilmesi gerektiğini, kan bağışının kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olduğunu belirttiler.

 



İlginizi Çekebilir