Çaykara'dan Kızılay'a Kan Desteği

Çaykara

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyonda Kızılay’a 50 Ünite Kan Bağışı gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesinin katılım ve  katkıları ile organize edilen ve Çaykara İlçesinde bulunan tüm Kamu Kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da desteklenen kampanya kapsamında 20 Mayıs 2022 Cuma Günü Karaçam Mahallesinde,24 Mayıs 2022 Salı Günü ise Çaykara İlçe Merkezinde gerçekleştirildi.Kampanya Kapsamında;

İki merkezde de  gerçekleşen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen ve ayda iki sefer  gerçekleşen kampanya ile isteklilerden kan bağışı alınıyor. Çaykara İlçe merkezinde kurulan platformda, gönüllü personel ve vatandaşlardan doktor kontrolünde toplanan 50 ünite kan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Kampanya kapsamında Karaçam Mahallesinden 35 Ünite kan bağışı gerçekleştirildi.


24 Mayıs 2022 Salı Günü ise Çaykara İlçe Merkezinde 50 Ünite Kan Bağışı gerçekleştirildi.

Çaykara İlçe Merkezinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına Çaykara Halk Eğitim Merkezi Kursiyer ve öğretmenleri,Okullar tarafından yönlendirilen veliler,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı personeli ,Çaykara İlçe Müftülüğü Personeli ve Din Görevlileri ve Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf Öğrencileri yoğun bir ilgi gösterdiler.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel  ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Müftüsü Osman Aydın,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,AK Parti Çaykara Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cuman,Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına destek vermek ve kan bağışına olan duyarlılığı arttırmak için kurulan Kızılay standını ziyaret etti ve kan bağışında bulundular. Kızılay Kan Merkezi personeli ve kan bağışında bulunan gönüllülerle sohbet eden Belediye Başkanı Hanefi Tok

“Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa belirli periyotlarda ilçemizde kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Kan bağışında bulunmak hem kendi sağlığımız için hem de hayati öneme sahip olan bir sosyal sorumluluktur. Verilen bir ünite kan onlarca insanın hayatını kurtarabilir. Çaykara ilçesi olarak kan bağışı kampanyasına verdiğimiz destek bundan sonrada devam edecek” dedi.

KAYMAKAM GÜZEL-ÇAYKARA İLÇESİ HER ALANDA ÖRNEK BİR İLÇEDİR

Çaykara İlçesinin her yönü ile Örnek ve farklı bir İlçe olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara insanının çalışkan ve üretken yapısı ile her alanda farkını ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Çaykara insanının farkını ortaya koyarak İlçe Merkezinde Kızılay’a  bir günde 50 ünite,Karaçam Mahallesinde 35 ünite kan bağışında bulunduğunu,27 Mayıs günü ise Uzungöl’de güzel bir final ile bu dönemdeki kan bağışı kamopanyasından da yüzlerinin akı ile çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Kampanya ile ilgili olarak emek ve gayretlerinden dolayı başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali olmak üzere emeği geçen tüm okul yöneticisi,öğretmen ve Din Görevlisi çalışanlarına teşekkür eden Kaymakam Muhammet Güzel,ayrıca bir haftadır yoğun bir şekilde çalışan herkese teşekkür etti

KAN BAĞIŞI BİR ÇOK HASTALIĞI GİDERİYOR

Kan vermenin kemik iliğinin yağlanmasını önlediğini söyleyen uzmanlar, vücudun kan yapımını canlı tutabilmesi için belli periyotlarda kan verilmesi gerektiğini, kan bağışının kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olduğunu belirttiler.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Kızılay' Desteği

İlginizi Çekebilir