Çaykara'dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajları

Çaykara

Çaykara İlçesinde Kaymakam Güzel,Başkan Tok Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali birer mesaj yayınlayarak Eğitim Öğretim Yılının başlaması ile ilgili duygularını ifade ettiler.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 12  Eylül 2022 Pazartesi sabahı çalan ilk ders zili ile başladı.Trabzon İlinde Eğitim Öğretimde Trabzon İlinde Lider İlçe konumunda bulunan Çaykara İlçesinde Kaymakam Muhammet Güzel,Belediye Başkanı Hanefi  Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali birer mesaj yayınlayarak Eğitim Öğretim Yılının başlaması ile ilgili duygularını ifade ettiler.

KAYMAKAM GÜZEL-GELECEĞİMİZİN TEMİNATLARI YUVALARINA KAVUŞTULAR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel yayınlamış olduğu mesajında şu ifadeleri kullandı.

Değerli Öğretmenlerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz ve Kıymetli Velilerimiz,

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Başta ailelerimiz olmak üzere çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, Eğitimde başarı ölçütümüz, akademik başarının yanı sıra ve ondan daha önemli olmak üzere güzel ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Hayata karşı edep ekseninde bir duruş sergileyen, merhameti bütün yaratılmışı kucaklayan, insanları bir tarağın dişleri gibi eşit gören nesiller yetiştirmekten başka gayemiz yoktur. Bu da elbette Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz şekilde ifade ettiği gibi bir “irfan ordusu” olan öğretmenlerimizin üstün gayreti ve eğitim kurumlarımızın bütün paydaşlarını kucaklayan, etkili ve verimli bir okul-aile iş birliği geliştirmeleri ile, yani gönül birliği ile mümkündür. Ülkemizin geleceğinin mimarları olduğunuzdan şüphemiz yoktur! Bu münasebetle öğrencilerinize bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinizden, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, hedefini bilen şahsiyetler olarak yetiştireceğinizden eminim.

Çaykara İlçesi bir ilim irfan ve eğitim yuvasıdır.Kaymakam olarak benim de içinde bulunduğum Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve İlçe milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çamurali ile birlikte,okulmüdürleri,öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte oluşturmuş olduğumuz kocaman bir gönül köprüsü bizleri Eğitim ordusu adına çok büyük bir aile yapmıştır.Bu anlamda Çaykara İlçesi olarak bundan önceki senelerde olduğu gibi bundan sonraki senelerde de öğrencilerimizi planlı ve programlı olarak hem sosyal hayata hem de bir üst öğrenime hazırlayarak, yepyeni başarıların peşinde koşmak hem öğrencilerimizin hem de bizlerin en büyük hedefimiz olacaktır.

Bu duygularla 2022-2023 eğitim öğretim yılınınbaşta Çaykara İlçemiz olmak üzere , ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olması temennisiyle öğrenci ve öğretmenlerimizin İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum.

BAŞKAN TOK-ÇOCUKLARIMIZ BİZİM HER ŞEYİMİZ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yüreği okula ilk kez başlamanın heyecanıyla çarpan minik, yavrularımız, okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımız, velilerimiz, değerli öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizle yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusunu, tatlı telaşını ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Eğitim, şüphesiz her dönemde bütün toplumların öncelikleri arasında yer almıştır. Günümüzde de büyük bir hızla değişen ve gelişen milletler, bütün bireyler için sağlanan kaliteli ve nitelikli bir eğitimle kendilerini güçlendirip, gelişmelerini hızlandırmaktadır.

Bu hedefi gerçekleştirmek için, eğitimde kalitenin yükseltilmesini, eğitim sisteminin küreselleşen dünyanın şartları ve toplumun beklentileri doğrultusunda çağdaş ölçütlere kavuşturulmasını, ezbercilikten uzak, insanı temel alan, bilginin üretilmesini ve kullanılmasını öğreten çağdaş eğitim politikaları ile araç ve yöntemlerinin benimsenmesini amaçlayan çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir.

 Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılında da en büyük amacımız, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojinin gerektirdiği şartlara uygun, yüreği insan sevgisi ile dolu, Aziz Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan, ailesini, vatanını, milletini ve bayrağını seven ve bunları davranış haline getiren başarılı bireyler olarak yetiştirmektir.

Çaykara İlçesi olarak,her alanda olduğu gibi Eğitim Öğretim alanında da bundan öncekşi senelerde olduğu gibi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında da en büyük hedefimiz bir yandan öğrencilerimizi sağlıklı bir mutlu bir şekilde sosyal ve kültürel aktiviteler ile yeteneklerini ortaya çıkararak sosyal hayata hazırlamak,bir yandan ise Akademik başarı anlamında bundan önceki senelerde olduğu gibi 2022-2023 Eğitim öğretim yılında da öğrencilerimizin en iyi yerlere gelebilmelerini sağlamak.

Çaykara İlçesi olarak bundan önceki senelerde olduğu gibi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında da Kaymakamımız Sayın Muhammet Güzel,Çaykara Belediyesi olarak bizler ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali ile birlikte Okul Müdürleri öğretmen ve öğrencilerimiz ile velilerimiz hep beraber bir aile ortamı içerisinde ortak bir hedefe kenetlenmiş olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bütün eğitim çalışanlarımız adına verimli geçmesini temenni ediyor, bilginin hâkim olduğu bir toplum dileklerimle ‘İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum.”

MÜDÜR ÇAMURALİ-ÇAYKARA ÖRNEK BİR EĞİTİM İLÇESİ

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  12 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde bir mesaj yayımlayarak öğretmenlere, öğrencilere ve velilere seslendi.

Müdür Çamurali,, yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanını, mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

Çamurali mesajında, “Çaykara  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, dünyaya yön verecek bilgi ve becerilere sahip nesilleri yetiştirmek amacı ile Bakanlığımızın vizyon ve rehberliğinde çabalarımızı hiç ara vermeden devam ettirmekteyiz. Kıymetli öğretmenlerimiz; öğretmenlik, çocuğun hayatına dokunmak, onunla her gün göz göze gelmek, , bazen anneden ve babadan dahi önemli bir yer tutmak, umut dolu çocuk dünyasının kaptanı ve kahramanı olmaktır. Yürekleri pırıl pırıl tertemiz olan ve gözlerindeki umut ışıkları ile anne babalarının kucaklarından sizlerin bilgisine ve gönül dünyanıza emanet edilen, ülkemizin geleceğini oluşturacak sevgili öğrencilerimizin yetiştirilmeleri hususunda her zaman olduğu gibi azim ve fedakârlıkla yaptığınız ve yapacağınız çalışmalarınız için teşekkür ediyorum. Saygıdeğer velilerimiz; büyük emeklerle yetiştirdiğiniz ve bizlere emanet ettiğiniz kıymetli evlatlarınızın, daha güzel yarınlara ulaşması için umutlar taşımaktasınız. Evlatlarınızdan beklediğiniz bu başarıların gerçekleştirilmesi yönünde bizlerle birlikte hareket etme yönündeki istek ve kararlılığınızı biliyor; onların güçlü ve büyük Türkiye hedeflerini gerçekleştirecek donanımlara sahip olması için öğretmenlerimizle ve bizlerle işbirliğinizin artarak devam etmesinin önemini belirtirken; sizlere de yeni eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesini dilerim. Sevgili öğrencilerimiz; sizler ülkemizin yakın geleceğinin yapı taşları ve uzak geleceğinin mimarları olacaksınız. Hedeflere ulaşmak için okullarınızda öğretmenlerinizden olabildiğince çok bilgi almalısınız. Ancak unutmayınız ki okulunuz aynı zamanda sizlere paylaşmayı öğreten, saygı ve sevgiyi aşılayan, arkadaşlık duygularınızı pekiştiren ve faydalı birer birey olmanızı sağlayacak olan huzur dolu yuvanızdır. Ülkemizin geleceği noktasında dünya sıralamasında en ön sıralarda olması için kendini sürekli yenileyerek yetişme isteğinde olma farkındalığa sahip olduğunuzu biliyor ve yeni eğitim öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum. 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak olan 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılımızın ülkemize, milletimize, tüm eğitim çalışanlarına, öğrenci ve velilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Çaykara İlçesinin Eğitim Öğretim alanıbnda her alanda Trabzon İlinde son 10 senede hep zirvede yer aldığını ifade eden Müdür Çamurali,Kaymakamımız Sayın Muhammet Güzel,Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve Okul Müdürleri ile öğretmenler ile birlikte planlı ve programlı bir şekilde öğrencilerimizi güvenle geleceğe taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesinde Eğitim işinin bir sevda olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali en büyük hedeflerinin çocuklarımızın hayatına dokunabilmek ve onları güven içinde geleceğe hazırlayabilmek olduğunu,bu anlamda Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem öğrencilerimizin sosyal,kültürel ve sportif anlamda etkinliklere katılarak yeteneklerini ortaya çıkarabilme gayreti içerisinde olduklarını hem de Akademik başarı anlamında çocuklarımıza her şeyin en güzelini verebilme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Akademik başarı anlamında Çaykara İlçesinin artık Fen Liseleri ilşe yarışabilecek bir durumda olduğunu ve Fen Lisesi seviyesinde puanlar elde ettiklerini ifade eden Müdür Çamurali bu anlamda Çaykara İlçesinin Eğitime vermiş olduğu büyük emek ve gayretleri ile Fen Lisesini fazlası ile hak ettiğini bu konuda Çaykara İlçesine kaliteli bir Fen Lisesi kazandırabilmek için yoğun bir tempo ile çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

2022 Yılı Yaz dönemi içerisinde okullardaki tüm altyapı v e tadilat çalışmalarını tamamlayarak okulların kapılarını öğrencilere açtıklarını ifade eden Müdür Çamurali,Karaçam Mahallesindeki okulun yıkılıp yeniden yapılacağını bu yüzden de büyük emekler sonucunda Karaçam İlkokulu ve Ortaokulunu Köknar Mahallesine taşıdıklarını,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu v e Ortaokulunda Mahalli İmkanlar ile çok ciddi anlamda bir tadilat çalışması gerçekleştirdiklerini,Cevdet Sunay MTAL’de yine kapsamlı bir tadilat çalışması gerçekleştirdiklerini,diğer okulların ise tüm altyapı ihtiyaçlarını tamamlayarak 12 Eylül 2022 itibarı ile okulların kapsılarını öğrencilerine açtıklarını ifade etti.

Çaykara İlçesi olarak Eğitim Öğretim alanında bundan öçnce elde etmiş oldukları Akademik başarının herkesin takdirini kazandığını vbe Çaykara Eğitim Modelinin artık her yerde örnek model olarak uygulanmaya başlandığını ifade eden Müdür Çamurali ,yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu ve bundan önceki senelerde olduğu gibi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında da öğrencilerimizi planlı ve programlı bir şekilde geleceğe hazırlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Eğitim Öğretim Mesajları

İlginizi Çekebilir