Çaykara,Genç Akın'ını Son Yolculuğuna Uğurladı

Çaykara,Genç Akın

15 Aralık 2022 tarihinde Fransa’nın Başkenti Paris’te öldürülen Çaykara’lı Akın Genç,İlçemiz Köknar Mahallesinde kılınan cenaze namazının ardından aynı mahallede son yolculuğuna uğurlandı.

Fransa’dan getirilen Akın Genç’in cenazesi ,28 Aralık Çarşamba Günü  öğle namazına müteakip Köknar İlköğretim Okulu Okul Bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından aynı mahallede bulunan aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Akın Genç’in cenaze namazına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Adem Şen,Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Trabzon Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç,Eczacı Necdet Durgun,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,CHP Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Saadet Partisi Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu,İYİ Parti Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Okur,Karadeniz Müziğinin Güçlü Sesi Sanatçı Seyfettin Çakıral,,Köknar Muhtarı Abdullah Sevin,Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker,Köseli Muhtarı Mustafa Özen ve çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Protokol üyeleri cenaze öncesinde Akın Genç’in babası Asım Genç ve Ailesini ziyaret ederek baş sağlığı mesajlarını ilettiler ve gerçekleştirilen menfur saldırıdan dolayı duydukları üzüntüyü ifade ettiler.

Cenaze Namazının duası Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak tarafından gerçekleştirilirken cenaze namazı ise Trabzon İl Müftü Yardımcısı Yılmaz Küçük tarafından kıldırıldı.

Çaykara’nın Genç evladı Akın Genç,kılınan cenaze namazının ardından göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Genç yaşta aramızdan ayrılan Akın Genç kardeşimize Allah’tan rahmet,kederli ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

ÇAYKARA YİĞİT DELİKANLISINA AĞLIYOR

Fransa’da Paris Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan Çaykara’lı Akın Genç 15 Aralık 2022 Perşembe Günü akşam saatlerinde okulundan çıkarak dolmuş ile evinin durağına gelmişti.Durakta dolmuştan inen Akın Genç evine doğru yürürken Paris’te Aulnay Sous Bois meydanında uğradığı silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanmıştı.

Uğradığı silahlı saldırı sonucunda Kanlar içerisinde yerde kalan Çaykara’lı Genç, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 

Ailesi ile birlikte Fransa’da ikamet eden Çaykara’lı Akın Genç Çaykara İlçesinin sevilen isimlerinden Fransa’da ikamet eden Asım Genç’in en küçük oğlu idi.

Çaykara ve Trabzon sevdalısı olan Çaykara’lı Akın Genç aynı zamanda Trabzon,Çaykara ve Trabzonspor’a olan büyük sevdası ile de çevresi tarafından çok takdir ediliyordu.Alçakgönüllülüğü,çevresindeki insanlar ile kurmuş olduğu mükemmel iletişimi ile çevresi tarafından örnek bir genç olarak bilinen ve tanınan Çaykara’lı Akın Genç’in Paris Üniversitesinde hazırlamış olduğu çeşitli proje çalışmalarındaki başarılarından dolayı Üniversite tarafından ödül alacağı günden bir gün önce katledilmesi akıllarda çeşitli soru işaretlerini beraberinde getirmiş oldu.



Anahtar Kelimeler: Çaykara ' Yolculuğuna Uğurladı
Alay göz
28.12.2022 17:43:41
Ruhun şad mekânın cennet olsun büyük taraftar!

Mahmut Kahveci
28.12.2022 22:05:26
ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN..AILESINE VE TÜRK MILLETINE SABIR DILIYORUM.....BU OLAYI GERCEKLESTIRENLERE LANET OLSUN..ONLARI NEFRET VE ŞİDDETLE KINIYORUM....

YUNUS ÇAMUR
2.01.2023 13:45:02
kardeşimize ALLAH Rahmet etsın teksiretini af eylesin cenneti ile cemali ile buluştursun babasina annesine sevenlerine sabri cemil eczi cezie eylesin fiemanillah

İlginizi Çekebilir