Çaykara Gündem Gazetesi 3.Yaşında

Çaykara Gündem Gazetesi 3.Yaşında

Çaykara Gündem Gazetesi, Kuruluşunun 3. Yıldönümü görkemli bir törenle kutlandı

İlçemizde üç yıl önce yayın hayatına başlayan Çaykara Gündem Gazetesi 3.Yaş günü yoğun katılımla coşku ve gururla kutladı. 

Çaykara'da Basın camiasında uzun yıllar çeşitli gazetelerde çalışan gazetecilerin üç yıl önce kurdukları ve Solaklı Vadisinin Sesi” sloganıyla yayın hayatına başlayan Çaykara Gündem Gazetesinin kuruluşunun üçüncü yıldönümünde Çaykara ve Dernekpazarı bürokratları bir araya geldi. 

/resimler/2015-5/31/1022106220859.jpgUzungöl Turizmini yaşatma derneği ile Uzungöl Birlik A.Ş sponsorluğunda Uzungöl Çam Motel Restoran`da yemekli olarak gerçekleşen ve seçkin bir davetli topluluğunun katılım gösterdiği kutlamaya, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Dernekpazarı Kaymakamı Selim Erkovan, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara Garnizon komutanı yzb Nurettin Kaya, Çaykara İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kıyak,  Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan, Dernekpazarı Müftüsü Abdullah Aksoy, Trabzon Çaykara Dernekpazarı Kültür ve yardımlaşma derneği Başkan Yardımcısı Osman Abanoz, Trabzon Fen Lisesi Müdürü Mehmet Özbilgi, Albaraka Türk Değirmendere şube Müdürü Fatih Mollahasanoğlu, AK Parti ilçe Başkanı Temel Şimşek, Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Hamit İnan, Uzungöl Turizmini yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Uzungöl A.Ş Başkanı İdris Akyüz, Uzungöl Doğa sporları Başkanı Aydın Mutlu, Muhtarlar, Çaykara Gündem Gazetesi çalışanları ve davetliler katıldı. /resimler/2015-5/31/1022548096857.jpg"SOLAKLI VADİSİNİN GÜCLÜ SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kutlamanın açılış konuşmasını yapan Çaykara Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Çuman,” Çaykara Gündem Gazetesi 3 yıllık yayın hayatı boyunca doğru ve tarafsız bir şekilde Çaykara ve Dernekpazarı'nın sorunlarını ortaya koyan ve bu sorunlara çözüm bulunması noktasında ısrarlı yayınlarını sürdüren Gazetemiz, kanayan yaraları, aksayan işleri, başarılı çalışmaları, üzüntüleri ve sevinçleri en hızlı ve güvenilir şekilde internet yoluyla dünyanın her tarafında yaşayan hemşerilerimize ulaştırmayı bir görev edindi. ÇAYKARA GÜNDEM GAZETESİ, başarılı yayınlarıyla Solaklı halkının olduğu gibi Ülkemizden ve Dünyanın her yerinden hemşerilerimizin desteğini alarak bölgemize yararlı olan uygulamaların ve hizmetlerin yanında yöremize ve halkımıza zararlı olan her uygulamanın da karşısında olarak yapılan yanlışlıkların düzeltilmesinde üstüne düşen görevi yerine getirmenin onur ve gururunu yaşıyor,” dedi. 

Çuman,” Çaykara Gündem Gazetesi ailesi olarak arkadaşlarla birlikte gönüllü olarak hiçbir karşılık beklemeden yöremize ve yöre insanına olan sevgi bağımızla hemşerilerimizin yararına olan ilkelerimizden hiçbir şekilde taviz vermeden, kimseye boyun eğmeden, bilinçli hareket ederek, masa başı haber yerine gece gündüz demeden, oturmadan, yorulmadan, araştırarak, inceleyerek, kimseye leke atmadan, sadece gerçekleri ortaya koyarak olayları ve yapılan çalışmaları halka yansıttık. Bu çalışmalarımızla her zaman SOLAKLI vadisinin güçlü sesi olma özelliğini koruyan ÇAYKARA GÜNDEM GAZETESİ hemşerilerini bölgemizde yaşanan gelişmelerden ve olaylardan haberdar etmeyi okuyucularımızın destekleriyle sürdürmeye devam edecektir. Mutlaka eksiklerimiz vardı. Bunun bilincinde geleceğimizi planlayarak siz değerli hemşerilerimizin destekleriyle Çaykara ve Dernekpazarı'nın tüm sorunlarını haber yaparak çözümü noktasında kamuoyu oluşturma gayretlerimiz sürecektir. Bu vesile ile bu özel günümüzde bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum, Ayrıca bu etkinliğin yapılmasına vesile olan ve sponsorluğunu üstlenen Uzungöl Turizmini yaşatma derneği ile Uzungöl A.Ş`ye Çaykara Gündem ailesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz dedi. /resimler/2015-5/31/1023191223099.jpg"ÇAYKARA GÜNDEM GAZETESİ ÇAYKARA VE DERNEKPAZARI'NIN SESİ KULAĞIDIR"

Çaykara Gündem Gazetesinin böyle bir organizasyonda aracılık ettiğinden dolayı yönetimine teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Dernekpazarı Kaymakamı Selim Erkovan,”  Çaykara Gündem Gazetesi bu yörenin sesi soluğudur. Sadece Çaykara'nın değil aynı zamanda Dernekpazarı'nında sesi soluğudur. Biz yerel anlamda kaymakamlık ve Belediye olarak bir hizmet yaptığımız zaman nasıl haber yapacağız diye düşünmüyoruz. Biz biliyoruz ki, Çaykara Gündem Gazetesi var. Bu yörenin sesi soluğu var. Yöresel anlamda Çaykara Gündem çok etkili bir Medya olduğunu biliyoruz. Yaptığımız bir hizmetin haber yapılmadığı zaman orada bir eksiklik olduğunu hissediyoruz. Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında bulunan Çaykara ve Dernekpazarlının yaptığımız faaliyetlerden haberdar olması açısından, Çaykara Gündem gazetesi bu noktada çok önemli bir fonksiyon yerine getirmiş oluyor. Bizim yerel anlamda aynı zamanda kamu kurumlarının sesi soluğu oluyor. Bu güzel bir günde, güzel bir organizasyonda bizi bir araya getiren Çaykara Gündem Gazetesi ekibine saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum, dedi.

/resimler/2015-5/31/1023484191470.jpgGURBET YAŞAYANLAR, YEREL GAZETE OKUYARAK ÖZLEM GİDERİYOR

Çaykara Gündem Gazetesinin önemine değinen Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, yerel basının bu denli güçlü olmasının bir şans olduğuna değinerek,” bir gün makamdan otururken, Fransa'dan bir çaykaralı hemşerimiz beni ziyarete geldi. 1970 yıllarda Çaykara'dan ayrılmış, 40 yıldır gurbette buranın özlemiyle yanıp tutuşan birisi. Bana dönüp, 'Kaymakam bey hizmetlerinizi takip ediyorum, bir çaykaralı olarak çok mutlu oluyorum' demişti. Bende kendisine, ‘sen Fransa'dasın nasıl takip ediyorsun' diye sordum. Bana dönüp, 'ben hergün, sabah, öğle ve akşam olmak üzere, Çaykara gündem gazetesini açarak memleketimde ne olup bittiğini takip ederim, dedi. Buda Çaykara Gündem Gazetesinin ne kadar önemli hizmet verdiğini gösteriyor. Dünyanın neresinde olursa olsun bir Çaykaralının buralardan haberdar olması, buralardan ne olup bittiğini, memleket özlemini yerel gazete okuyarak gideriyor. Yıllar önce bu toprakları bırakarak gidenler, gurbet yaşayanlar,  hep buranın özlemiyle yanıp tutuşmuşlar. Hep sürekli haber alarak kendilerini mutlu ettiler. Çaykara Gündem Gazetesi çalışanlarına yaptıkları bu özverili çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum, dedi./resimler/2015-5/31/1026302163451.jpg

"ÇAYKARA GÜNDEM GAZETESİNİN ÇALIŞMALARINI TAKDİRLE KARŞILIYORUM"

Çaykara Gündem Gazetesinin 3.Yaş gününde burada bulunmaktan onur duyduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,” Yaptığımız faaliyetlerde her zaman Çaykara Belediyesi ile halkımız arasında köprü olan Çaykara Gündem Gazetesi, tüm gelişmeleri bütün ayrıntılarıyla kamuoyunun gündemine taşıyarak yöremizin sesi ve kulağı olmaktadır. Bizleri sürekli arayan, ilçemizdeki tüm sorunlarla ilgili bilgi alarak haberlerin üretilmesi noktasında özverili çalışan Çaykara Gündem Gazetesi çalışanlarının bu gayretlerini takdirle karşılıyorum. Çaykara Gündem Gazetesine olan sevgi ve teveccühün bu toplantıda çok iyi anlaşılıyor. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Çaykara Gündem Çalışanlarına saygılarımı sunuyorum, dedi./resimler/2015-5/31/1032502795869.jpgKonuşmaların ardından, Çaykara Gündem Gazetesinde habercilik alanında yaptıkları gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı, İsmail Şahin, Hilmi Kanık, Fahri Düzenli, Mustafa Mutlu'ya, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Dernekpazarı Kaymakamı Selim Erkovan, Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan tarafından plaketleri verildi./resimler/2015-5/31/1042059369206.jpgAyrıca, Çaykara Gündem Köşe yazarları ve Forum sayfasında şiirlerini yayınlayarak yöremiz Kültürüne yapmış oldukları olumlu yaklaşım ve katkılardan dolayı, Turgay Gümüş, Mehmet Şentürk, Gülden Taş, Abdullah Aksoy, Celalettin Akçadoğon, Mehmet Savaş Dündar, İsmail Şahin, Osman Şahin, Yusuf Teke, Alaettin Köksal, Doc.Dr.Necmi Kurt, Mikdat Bal, Rahime Yalçınkaya, Mustafa Terzi, Mehmet Erdoğan, İsmail Yavuz, Yaşar Yüce, Muzaffer Altuncu, Ahmet Üstünbaş, Mustafa Albayrak, Süleyman Baştürk, Tuncay Canoğlu, Remzi Yıldız, Abdurrahim Er ve Zeki Çolak'a Teşekkür belgesi taktım edildi./resimler/2015-5/31/1027188883270.jpgYaş gününde Çaykara Gündem Gazetesi köşe yazarlarından, Halk şairi Gülden Taş'ın yazıp okuduğu ÇAYKARA'DA TOPLANMIŞ” şiiri ile Çaykara Işıklı Mahallesi Muhtarı halk şairi Mehmet Savaş Dündar'ın 3.Yaş günü için yazdığı ÇAYKARA GÜNDEM” adlı şiiri okumaları, katılımcıların büyük beğenisini kazandı. 

/resimler/2015-5/31/1027539508827.jpg3. Yaş günü dolayısıyla hazırlanan pastayı, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Dernekpazarı Kaymakamı Selim Erkovan, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Çuman ile birlikte keserek hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulundular. Son olarak çekilen hatıra fotoğraflarla kutlama etkinliği sona erdi./resimler/2015-5/31/1104054082574.jpg

Haber Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir