Çaykara Halk Eğitim Merkezi'nde Yıl Sonu Sergisi

Çaykara Halk Eğitim Merkezi

Çaykara Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 2014-2015 yılsonu sergisi açıldı.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu yılsonu sergisi açılışı yapıldı. 

Çaykara Halk Eğirim salonunda düzenlenen serginin açılışına Halk Eğitimi Merkezi Müdürü, okul müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı. 

Çaykara Halk Eğitim Müdürlüğünde öğretici ve kursiyerler tarafından hazırlanan 2014-2015 yılsonu sergisi törenle açıldı. Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda açılan sergide öğretmenler, Ayşegül Sayar, Aslı Akbulut ve Ayşenur Deveci öncülüğünde kursiyerler tarafından 6 ay boyunca kaneviçe, Tel kırma, iğne oyası, kırk yama, Pike ve salon takımları ile elde kalan kumaşların değerlendirilerek birbirinden güzel çeşitli işlemeli el ürünleri eserler halkın beğenisine sunuldu. Özellikle eskimiş kumaşların yeniden ve farklı biçimde kıyafetler dikilerek kullanılması ise sergiye ayrı bir güzellik kattı. Sergide ayrıca Uzungöl Üreten eller derneği tarafından üretilen hediyelik eşyalar teşhir edildi. 

Sergiye Çaykara Belediye başkanı Hanefi Tok gezerek kursiyerlerden üretilen ürünlerle ilgili bilgi aldı. Çaykara Halk Eğitim Salonundaki sergi 29 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir