Çaykara´lı Ayşe Yiğit Belçika Parlamentosunda

Çaykara´lı Ayşe Yiğit Belçika Parlamentosunda

Çaykara İlçemiz Taşlıgedik Mahallesinden Ayşe Yiğit Belçika Faderal Seçimlerinde Flaman Bölgesinden Birinci sırada Senatör seçilerek Belçika Meclisine girmeyi başardı.

ÇAYKARA´LI AYŞE YİĞİT BELÇİKA PARLAMENTOSUNDA

Çaykara İlçemiz Taşlıgedik Mahallesinden Ayşe Yiğit Belçika Faderal Seçimlerinde Flaman Bölgesinden Birinci sırada Senatör seçilerek Belçika Meclisine girmeyi başardı.

AYŞE YİĞİT´İ TANIYALIM

İlçemiz Taşlıgedik Mahallesinden Emekli Öğretmen Niyazi Yiğit´in Kızı olan Ayşe Yiğit İlkokul,Ortaokul ve Lise Öğrenimini Çaykara İlçemizde tamamladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun olan Ayşe Yiğit Üniversiteyi tamamlamasının ardından Belçika´ya dönerek yaşamını Ailkesinin yanında Belçika´da sürdürüyor.

/resimler/2019-6/28/1118380757376.jpg

26 Mart 2019 Tarihinde gerçekleştirilen Milletvekili Seçimlerinde PUDA İşçi Partisinden Senatör seçilen Ayşe Yiğit evli ve iki çocuk annesi.

YİĞİT ÖRNEK BİR SENATÖR OLACAĞIM

Ayşe yiğit, yaptığı konuşmada, Miiletvekili olarak , ırkçılığa karşı mücadele edeceğini ve kadın haklarını savunacağını belirtti.

Ortadoğu´daki savaşın durması gerektiğini ve İsrail tarafından Filistin´de uygulanan soykırımından vazgeçmesi gerektiğini de sözlerine ekledi./resimler/2019-6/28/1118566438061.jpgPvda partisi Türkiye (Trabzon Çaykara) kökenli Ayşe Yiğit´i senatör olarak seçti.

Pvda partisi, bu kararıyla ırkçılığa karşı mücadelesini birkez daha yabancı kökenli birini senatör yaparak ispahatlamış oldu. Ayşe Yiğit sadece yabancı olduğu için değil parti içerisinde kat ettiği başarı ve çalışmalarından dolayı da bu göreve layık görüldü.

Ayşe Yiğit´in önümüzdeki senelerde bu görevi almadan önce de yaptığı gibi ırkçılığa, adaletsizliğe ve kadın şiddetine karşı mücadele edecektir ve halkın sosyal haklarını savunması bekleniyor.
/resimler/2019-6/28/1119227903087.jpg
Pvda partisini tanıyana kadar ?Siyasete hiç güvenim yoktu? diyen Ayşe Yiğit, ?Pvda partisinin çalışmaları ilgimi çekti halkın yanında durmaları, halkın sorunlarını dinlemeleri, halkın hakları için başarılı bir şekilde imza kampanyaları düzenlemeleri, halkın doktorlarının oluşu ve en önemlisi seçilen vekillerin iki bin avro üzerinde para kazanmaması beni partiye çeken çalışmalardı.? diyerek duygularını dile getirdi.

?ADALETSİZLİĞE SON!?

 Federal Parlamentoda Limburg ilinden birinci sıradan Senatör seçilen  Yiğit, seçim çalışmaları sırasında bölgede yaşayan göçmenlerin sorunlarını da sürekli olarak gündemde tutuğunu ve Senatör seçildiklten sonra da bu sorunların çözümü aşamasında yoğun bir tempo içerisinde çalışacağını ifade etti.

/resimler/2019-6/28/1123154580792.jpgYiğit, ?Dünyanın en zengin ülkelerinden birinde yaşıyoruz ancak altı çocuktan biri yoksulluk içinde büyüyor? dedi. Yoksulluğun, ırkçılık ve ayırımcılığı birleştirdiğini ve bunun da Avrupa´da yaşayan göçmenler için ağır sonuçlara neden olduğunu kaydeden Yiğit, ?Bize verilen her oy, gelir dağılımındaki adaletsizliğe, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı verilen mücadeleye de destek olmuştur? diye konuştu.

HER ŞEY HALK İÇİN

Belçika İşçi Partisinin federal ve bölge parlamentolarında toplam 8 milletvekili bulunuyor. Partinin tüzüğü gereği milletvekilleri ortalama bir çalışan maaşıyla geçinip, kalanını toplumsal çalışmalarda kullanılmak üzere parti kasasına aktarıyor. Bu inisiyatiflerden bir tanesi de partili doktorların ortalama bir çalışan maaşı alarak ücretsiz hizmet verdiği Halkın Doktorları Sağlık Merkezleri. Bu merkezlerde insanlar ücretsiz muayene ediliyor.

IRKÇILIĞA KARŞI ÇIKIYOR

 Belçika´nın Limburg şehrinde düzenlenen toplantıda adaylığı kesinleşerek seçim çalışmalarına başlayan Trabzon Çaykara doğumlu Ayşe Yiğit, seçildiği takdirde, ırkçılığa karşı mücadele edeceğini ve kadın haklarını savunacağını belirterek ezilen tüm kesimlerin ortak sesi olacağını söylüyor.

 EMEKÇİLERİN DOSTU

Ayşe Yiğit´in federal seçimlerde adaylığının açıklanması Belçika´da yaşayan hemşerilerini de heyecanlandırdı. Türk Dernekleri ve özellikle Belçika´da yaşayan Karadenizliler, Yiğit´in kazanarak parlamentoya girebilmesi için çaba harcıyor. Federal ve bölgesel parlamento seçimleri 26 Mayıs Pazar günü Avrupa Parlamentosu seçimleri ile birlikte yapılıyor.

FİLİSTİNE DESTEK VERDİ

Filistin´de yaşanan İsrail zulmünü de eleştiren Ayşe Yiğit, Ortadoğu´daki kirli savaşların sona erdirilmesi gerektiğini ifade ederek, İsrail tarafından Filistin´de uygulanan soykırımın da derhal durdurulmasını istiyor.



İlginizi Çekebilir