Çaykara´lı Baş Hemşirenin Örnek Davranışı

Çaykara´lı Baş Hemşirenin Örnek Davranışı

Çaykara´lı Baş Hemşire Zehra Durgun Ve Arkadaşları Tarafından Hastanede Tedavi Gören Hastalar Tarafından Üretilen Sanat Eserleri İçin Kermes Etkinliği Gerçekleştirildi.

Çaykara´lı Baş Hemşirenin Örnek Başarısı?Trabzon Basını Çaykara´lı Baş Hemşiremiz Zehra Durgun ile arkadaşlarının örnek başarısını konuşuyor.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde görev yapan Çaykara´lı Baş Hemşire Zehra Durgun ve arkadaşları Hastanede tedavi gören hastaların tedavi esnasında yaptıkları el emeği göz nuru eserlerini gerçekleştirdikleri bir Kermes Etkinliği ile hem Trabzon Basınımız ile hem de Halkımız ile paylaştılar./resimler/2017-12/21/1025207263069.jpgİlçemiz Şahinkaya Mahallesinden olan ve Çaykara İnönü Lisesi Mezunu olan Baş Hemşiremiz Zehra Durgun´u bu örnek davranışından dolayı Çaykara Halkı adına tebrik ediyoruz.

ZEHRA DURGUN´U DİNLEYELİM

Psikiyatri servisi sorumlu başhemşiresi Zehra Durgun, yaptığı açıklamada kermesin ruhsal bozuklukların bazen yatarak tedavi olmayı gerektirdiğini bazen de sanatla ilgilenerek atlatılabileceğini söyledi. /resimler/2017-12/21/1025408357147.jpgDurgun, hastanede geçirilen süre içinde tedavinin bir parçası olarak görülen ve alanında uzman öğretmenlerin eşliğinde üretilen sanat eserlerinin geleneksel kermeste sergilendiğini belirterek, "Hastalarımız vakitlerini verimli bir şekilde geçirirken bu ürünlerle, yaşama sevincini kendilerinden almak isteyen ruhsal bozukluklara meydan okumuşlardır. 

Burada sergilenen ürünlerin arka planında hastalarımızın sıkıntıları, acıları, umutları ve sevinçleri yer almaktadır. Bu eserler mutluluğun üretim, çaba ve uğraşla elde edilebileceği konusunda iyi birer örnek olmuştur." 

 Uğraş terapisi ile insanların üretme kapasiteleri, sanatsal yönleri ve hayatın renkleri ile yaşama tutunmayı yeniden keşfettiklerini "Benlik saygıları artıyor. Toplumdaki ruhsal bozukluklar ile ilgili ön yargıların ve damgalamanın azalmasına katkıda bulunması açısından bu tür sergilerin kıymetli olduğunu düşünüyorum."Buradan elde edilen gelirlerin hastalarımızın ihtiyaçları için kullanılmaktadır dedi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir