Çaykaralı Boksör İlk Rauntta Kazandı

Çaykaralı Boksör İlk Rauntta Kazandı

Çaykaralı boksör Enes Refik Çiftçi, 3´ncü profesyonel maçında rakibini ilk rauntta nakavt etti.

Çaykara Taşören (Zeleka) mahallesinden 1997 doğumlu genç boksör Enes Refik Çiftçi, profesyonel hayatındaki 3´ncü maçına çıktı.  

Üçüncü Profesyonel boks karşılaşmasına çıkan Türk boksör Enes Refik Çiftçi, tıpkı 2. Profesyonel boks karşılaşmasında olduğu gibi Belçikalı rakibini birinci raundun bitimine 20 saniye kala nakavt ederek yendi.

Belçika´da 3.profesyonel boks karşılaşması için boks arenasına çıkan 20 yaşındaki genç Türk boksörümüz Enes Refik Çiftçi, salonu tıklım tıklım dolduran boks severlerin alkış ve tezahüratlarıyla başladığı ilk raunda, rakibinden karşılaşmanın ilk dakikaları içinde etkili bir yumruk aldı. Yüreklerin ağıza geldiği dakikadan sonra yumruklarını peş peşe indirmeye başlayan boksörümüz Enes, kısa sürede maç ve oyun üstünlüğünü de ele geçirdi.

İşte bu dakikalar içinde Belçikalı rakibine zor anlar yaşatmaya başlayan Enes, kombine yumruklarla rakibine sağlı sollu sert yumruklarla iyice yüklenmeye başladı. Aldığı sert ve etkili yumruklardan kaçmaya ve kendini sadece savunmaya çalışan Belçikalı boksör, Enes´in etkili sol yumruğuyla, ilk raundun bitimine 20 saniye kala ringin ortasına yıkıldı ve ayağa kalkamadı.

Hakemin nakavt kararıyla zaferini ilan eden genç boksörümüz Enes Refik Çiftçi, ?dünya şampiyonluğu? hedefini tekrar yenileyerek, Avrupa´ya yine meydan okudu./resimler/2018-2/6/1406402061242.jpgKuşkusuz, boksörümüz Enes´in başarısında büyük emeği olan ve kendisini bu karşılaşmaya hazırlayan antrenörü Celal Olucak, maç sonrası tebrikleri kabul ettikten sonra, Belemtürk´e yaptığı özel açıklamada, hedeflerinin Ukrayna´da düzenlenecek olan 24 yaş altı, dünya kemer boks karşılaşması olduğunu söyleyerek, ?bu kemeri Türkiye´de almış bir boksör yok. Allah´ın izniyle bu kemeri Türkiye´ye ilk olarak Enes getirecek? iddiasını yineledi. Olucak, ?Elde edilen galibiyeti Belçika ve Avrupa´da yaşayan tüm Türklere armağan ettiğini de sözlerine ekleyerek, 3 Mart´ta Gent şehrinde yapılacak olan 4. profesyonel boks karşılaşmasına herkesi davet etti./resimler/2018-2/6/1408551282737.jpgKaynak:belemturk

 



İlginizi Çekebilir