Çaykaralı İşadamından Anlamlı Ziyaret

Çaykaralı İşadamından Anlamlı Ziyaret

Çaykaralı işadamı Eğitimci, Plato Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, Belediye Başkanı Hanefi Tok´u makamında ziyaret etti

Çaykaralı işadamı Eğitimci, Plato Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı ilçemizde çeşitli incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Hanefi Tok´u makamında ziyaret etti. Ziyarette Çaykara Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Sıvaz, İşadamı Sistem alüminyum ticaret sanayi a.ş şirketi yönetim kurulu Başkanı işadamı Akın Yerekaban hazır bulundu. /resimler/2016-10/8/1355023896592.jpgBaşkan Tok, İlçede yapılan çalışmalar ve yapılması gereken projeler hakkında Dr.Tolga Yazıcı ile bilgi alışverişinde bulundu. Yazıcı, özellikle Çaykara´da turizm ve eğitim konusunda yapılacak her projeye elinden geldiğince destek olmaya çalışacağını söyledi. /resimler/2016-10/8/1358002962591.jpg ATALARIMIZIN ÇEKTİĞİ ZORLUKLARI GELİP BURALARDA GÖRMEMİZ LAZIM.

Her şeyden önce Ata yurdumda ve Babamın evinde olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Dr. Tolga Yazıcı? Sayın Başkanın Çaykara için bize anlattığı çok güzel planları var. İnşallah düşünülen bu projeler yapılır ve Çaykara istenilen seviyeye gelir. Karadeniz Türkiye´nin İsviçre´sidir deriz, ama bunu korumak için Yöremizin muhteşem yeşilini ve doğal güzelliği bozmamamız lazım. Yeşille betonun ilişkisi çok hassas bir konu buna çok dikkat etmemiz ve yörenin bir turizm cenneti haline getirmek için gayret göstermemiz en büyük hedefimiz olmalı. Diğer taraftan İlçemizin eğitimde yakaladığı başarıyı burada inceleme fırsatı bulacağız. Ama bir Gerçek var. Çaykaralılıktan oluşan bir ayrıcalık var. Okumasından başka yapacak başka çaresi yoktur. Bu coğrafi şartlarda doğan her Çaykaralı bir diasporaya gidip çalışmak zorunda kalıyor. Var olabilmek içinde okumak gerekli. Geleneksel olarak âlim yetiştiren bir Coğrafya burası. Özellikle Çaykara-Dernekpazarı vakfının eğitime verdiği katkı çok büyük. Bunu başka bölgenin insanlarından duymak bana gurur veriyor. Çaykara´ya olan milliyetçilik bağlarımız çok güçlü. Yeni jenerasyonlar çoğu dışarlarda doğup oralarda ekmek yiyor. Kimliğimizi kaybetmememiz lazım. Onu koruyarak Ata topraklarımızı merak edip buraları gelip görmemiz lazım. Nerden geldik, Dedelerimizin,  Babalarımızın çektiği zorlukları gelip bu topraklarda görüp, geçmişle gelecek arasında çok iyi bir köprü kurmamız lazım. Bu prensipleri temelde bu muhafaza etme aşkıyla hareket edersek zaten ilk adım atılır, gerisi zaten kendiliğinden oluşur. Şunu asla unutmamak lazım. ?Orda Bir Köy Var Uzakta, O Köy Bizim Köyümüzdür,? demek lazım. Biz buralardan geldik eski patika yollarda yürüdük. Ne kadar hayatımızı dışarlarda yaşıyorsak ´ta Çaykara Bizim her zaman memleketimizdir, ?dedi./resimler/2016-10/8/1401026872350.jpg ÇAYKARALI BÜTÜN İŞADAMLARIMIZI İLÇEMİZE YATIRIM YAPMAYA BEKLİYORUZ

Öncelikle Tolga Yazıcı´yı kendi Ata toprağını ziyaret ettiğinden dolayı çok teşekkür Ettiğini söyleyen Başkan Hanefi Tok, ? Hoş bir ziyaret oldu. Nihayetinde Çaykarayı tanımadığı bir yer değildir. Özellikle Buraları unutmaması, buralara ilgi duyması Çaykara´nın geleceği ile ilgili yorum yapması ve fikirlerini söylemesi Gerek Turizm açısından gerekse Eğitim açısından olsun, gerek altyapı açısından olsun ilgi duyması, Çaykaralı Belediye Başkanı olarak doğduğu topraklarda aidiyet  duyması beni son derece sevindirmiştir. Bu duyguyu hisseden diğer tüm Çaykaralı işadamlarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum. Tolga beyin İnşallah iler ki zamanlarda ilçemize maddi ve manevi katkıları olacağına inanıyorum. Özellikle Çaykaralı işadamlarımıza ilçemize yatırım yapmalarını bekliyoruz. Oku, yurt, turizme dayalı otel veya hizmete dayalı yatırımlar olsun her yönüyle beraber memleketlerine bir eser kazandırmalarını bekliyoruz. Tolga bey 43 yaşında işadamı olmuş memleketine gelmiş. Doğup büyüdüğü yerleri yaylalarını görmek için. Ben Tolga beyin ziyaretinden son derece mutlu oldum inşallah bundan sonra sık sık görüşeceğiz, ?dedi. 

Konuşmaların ardından Çaykaralı işadamı Eğitimci, Plato Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, Belediye Başkanı Hanefi Tok´a plaket taktim etti. 

Dr. Tolga Yazıcı Kimdir?

Webster Üniversitesi´nde İşletme Yönetimi alanında lisans eğitimini (1994) tamamladıktan sonra Türkiye´ye dönen, sırasıyla Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü´nden MBA ardından Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü´nden İletişim alanlarında başarı göstererek, Doktora derecesini almaya hak kazanmıştır. 

Dr. Tolga Yazıcı, dünyanın birçok bölgesinde kongre, konferans ve seminerlerde ?istihdam için eğitim´ konusunda ve Plato Meslek Yüksekokulu´nun bu alandaki deneyimleri ile ilgili sunumlar yapmakta; Akademik olarak, İletişim ve Yönetim Bilimleri üzerine dersler vermektedir. 

Han Öğrenci Evleri´nin kurucularından olan Dr. Tolga Yazıcı, birçok platform, dernek ve vakıfta üst düzey görevlerde bulunmuştur. Özel Marka Üretim Birliği platformunun kuruculuğunu yapmış ve Kurucu Kurul Üyeliği görevinde bulunmuştur. Türkiye Genç İş Adamları Derneği´nde (TUGIAD) Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmıştır. Ayrıca, TÜGİAD Danışma Kurulu üyeliği, Göz Nurunu Koruma Vakfı Mütevelli Heyet üyeliği, Vakıf Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu üyeliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Yönetim Kurulu (EEİK) üyeliği halen devam etmektedir. 

Şimdiye kadar yazdığı ve piyasaya çıkardığı, 1923´den günümüze ?Medya ve Siyaset´,´ 1923-1946 tek parti dönemi´ ve Teknoloji, medya ve siyaset kitaplarıyla yeni medya çalışmalarına önemli bir katkı sağladı.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir