Çaykaralı Kars Müftüsüne Ziyaret

Çaykaralı Kars Müftüsüne Ziyaret

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Kars Müftüsü Mehmet Genç´i makamında ziyaret ettik

Çaykara Gündem Ailesi olarak Genel Yayın Yönetmeni Kemal Çuman ve Gazetemiz yönetim kurulu üyesi Mustafa Mutlu ile birlikte Kars´a giderek, Kars ilinde yıllardır ticaret işleriyle uğraşan Dernekpazarlı hemşerimiz Yasin Aşkın Yıldırım´ı yanımıza alarak, Çaykaralı İl müftüsü Mehmet Genç´i makamında ziyaret ettik. 

2012 yılında Of Müftüsü iken Kars il Müftüsü olarak atanan hemşerimiz Mehmet genç´i ziyaretimizde Trabzon ve Çaykara´dan selamlarımızı ilettik. Karşılıklı sıcak sohbet havasında geçen ziyaretimizde Müftü Genç´ten Kars ili ile ilgili bilgiler aldık.

Ziyaretimizle ilgili duyduğu memnuniyetini dile getiren Kars Müftüsü Mehmet Genç, Yaklaşık 3 yıldan beri Kars halkına layık olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Kars´ta başlattığımız ve devam eden işlerimiz var. Kars´ı çok daha iyi noktalara taşımak adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyoruz. Trabzon´dan gelerek bu güzel ziyaretinizden dolayı da canı gönülden sizlere teşekkür ediyorum,? dedi.

Gazetemiz adına konuşan Kemal Çuman, Çaykara´nın yetiştirdiği bütün değerlerimizi Çaykara Gündem Gazetesi olarak çok önemsediklerini belirterek,? görev yaptıkları yerlerde onları onurlandırmak için zaman zaman bazı ziyaretlerde bulunuyoruz. Bizleri buralarda temsil ettiğiniz için büyük mutluluk duyuyoruz. Yapacağınız tüm çalışmalarınızda gazetemiz adına başarılar diliyoruz,?dedi./resimler/2016-6/8/1536294923654.jpgMÜFTÜ MEHMET GENÇ´İ YAKINDAN TANIYALIM 

01.01.1959 tarihinde Trabzon ili Çaykara ilçesi Çambaşı köyünde doğdu. ilkokulu kendi köyümde Ortaokulu Ataköy´de okudu. 1978 yılında Giresun İmam-Hatip Lisesini btirdi. Rize ili Çayeli ilçesi Başköy Camii İmam-hatibi iken Marmara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi (Yüksek islam Enstitüsü)nü kazandı. 1983´te Tefsir-Hadis Bölümünde okurken mezun oldu.  

1984 yılında Zonguldak il müftü yardımcısı olarak atandı. Bu arada asteğmen olarak askerliğini 1986 da tamamladı. Askerlik dönüşü Zonguldak ilin de tekrar göreve başladı.  

1987 yılında Sivas İli Yıldızeli İlçe Müftülüğü, 1995 yılında Trabzon Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevinde bulunurken 2002-2006 yılları arasında Almanya´nın Münih Kenti´de din görevlisi olarak görev yaptı. Yurt dışı dönüşü Trabzon´un Of ilçesinde müftü olarak görevine devam etti.  

2012 yılında Kars il müftüsü olarak atandı. 3 yıldır burada görevini yürütmekte olan Müftü Mehmet GENÇ küçük yaşta Kur´an öğrenimini Trabzon Çaykara ilçesinde amcası Mehmet Efendi ve dayısı Şemseddin Şahin Efendi´den gördü. ´´İslam sadelikler ve kolaylıklar dinidir´´ üzerinde yazılmış makale ve tez çalışmaları olan Müftü GENÇ evli ve 5 çocuk babası olup İngilizce, Arapça, Almanca orta derecede, az miktarda Frasızca bilmektedir.

Haber kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir