Çaykaralı Öğrencilerden Şehide Vefa Ziyareti

Çaykaralı Öğrencilerden Şehide Vefa Ziyareti

Çaykara´da değişik okullarda öğrenim gören öğrenci ve öğretmeler, dün binlerce kişinin katılımıyla uğurladığımız Şehit komiser Ahmet Çamur´un mezarını ziyaret ettiler

Hakkâri´nin Şemdinli ilçesi girişinde iş makinesiyle yolu kapatmak isteyen vatan haini PKK´lılara müdahale eden özel harekât polislerine uzun namlulu silahlar ve roketatarla düzenlenen saldırıda, şehit düşen Çaykara Soğanlı Mahallesinden 45 yaşındaki komiser Ahmet Çamur´un kabrini Çaykaralı 250 öğrenci ziyaret etti. 

Ankara Özel Harekat Dairesi başkanlığında görevli Özel harekat Komiseri Ahmet Çamur geçici görevde bulunduğu Hakkari Şemdinli ilçesinde 15.08.2015 Cumartesi saat 17:30 sularında vatan haini bölücülerle girdiği çatışmada şehit düşmüştü.

Ahmet Çamur´un şehit olması başta ailesi olmak üzere Çaykara halkını yasa boğdu. Dün 17:00´da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreninin ardından baba ocağı Soğanlı Mahallesindeki aile mezarlığında gözyaşları arasında ebedi istirahatgahina uğurlanmıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali öncülüğünde Çaykara´da değişik okullarda öğrenim gören 250 öğrenci beraberlerinde öğretmenleriyle birlikte önceki gün Soğanlı Mahallesindeki aile mezarlığına defnedilen Şehit komiser Ahmet Çamur´un mezarını ziyaret ettiler. Ziyarette, öğretmen ve öğrenciler duygulu anlar yaşadı. Mezar başında okunan Yasin-i şerifi dinleyen öğrenciler, daha sonra Samsun İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Okuyan´ın şehitlikle ilgili vaazı dinlediler. 

Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali," vatan ve milleti için şehit olan ve dün son yolculuğuna uğurladığımız şehidimiz Komiser Ahmet Çamur´un mezarını öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik.  Bugün buraya şehidimizi unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı ifade etmeye geldik. Şehidimize olan minnetimizi, ruhuna göndereceğimiz bir Fatiha için öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte ziyarete geldik. Biliyoruz ki insanları toplum içinde var eden kimlikleridir, şehitlerimiz bizim kimliğimiz, vatanımızın tapularıdır. Onlar bizimle beraber velhasıl her daim diridirler. Cenabı Allah hepsinden razı olsun, mekânları cennet olsun? dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir