Çaykaralı Profesör Rektör Adayı

Çaykaralı Profesör Rektör Adayı

Çaykaralı Prof.Dr. Mustafa Şengül Gümüşhane Üniversitesi için yapılacak olan Rektörlük seçiminde adaylığını açıkladı.

Gümüşhane Üniversitesi´nin önümüzdeki aylarda yapılacak olan rektörlük seçimleri için Çaykaralı Prof.Dr. Mustafa Şengül de adaylığını açıkladı.

?Güçlü bir Gümüşhane Üniversitesi için hep birlikte daha ileriye? sloganı ile rektör adaylığını açıklayıp çalışmalarına başlayan Erzurum Atatürk Üniversitesi akademisyen Şengül, üniversitelerin gençliğin ve ülkenin geleceğine yön veren en önemli kurumlardan birisi olduğunu söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi´nin 2008 yılında kurulmasına rağmen kısa zamanda altyapı konusunda önemli gelişmeler sağladığını kaydeden Şengül, ?Kuruluşundan günümüze kadar programlanan fiziki yapılanmayı büyük oranda tamamlanmasına karşın yönetim, işleyiş ve akademik bakımdan yapılacak önemli işler hala bulunmaktadır. Bu nedenle Gümüşhane Üniversitesi´nde 2016 yılında yapılacak Rektörlük seçimleri büyük önem arz etmektedir. Devletimizin üniversitemize sağladığı imkânlar ile Gümüşhane ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın özverili çalışmalarını birleştirdiğimizde, ülkemizin dünya ülkeleri arasındaki itibarlı yürüyüşüne ve bu bağlamda sürekli yükselişine Gümüşhane Üniversitesi´nin de daha büyük katkılar sağlayabileceğine inanıyorum. Sorumluluğu ağır olan Rektörlük makamına aday olarak, her zaman ve her şartta adalet ilkesine bağlı kalmak ve sağlam bir kurumsal yapıda daima daha ileriye gitmek düsturuyla yola çıkmış bulunuyorum. Üniversitemizin akademik, idari ve öğrenci bazında tüm mensuplarının haklarının korunması yolunda her zaman ve zeminde Hakk´a taraf olacağıma, sürekli birlikte çalışma anlayışında ve ?hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı olamayız? düşüncesiyle insana hizmet anlayışından ayrılmayacağıma siz değerli akademisyenler huzurunda söz veriyorum. Bu süreçte Gümüşhane Üniversitesi yönetimine talip her rektör adayını tebrik eder, yapılacak olan rektörlük seçiminin ülkemize, Gümüşhane ilimize ve Gümüşhane Üniversitemize hayırlı ve uğurlu olmasını içten dileklerimle temenni ederim? dedi.

PROF. DR. MUSTAFA ŞENGÜL KİMDİR?

Prof.Dr. Mustafa Şengül 1970 yılında Çaykara Akköse doğdu. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü´nde tamamladı. Doktora sonrası Amerika Birleşik Devletleri´nde ?Misafir Öğretim Üyesi? olarak çeşitli araştırmalar yaptı (2007). Dr. Şengül Atatürk Üniversitesi´nde Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Duyusal Analiz, Genel Mikrobiyoloji, Gıda İşleme ve Analiz Teknikleri, Gıda Mühendisliğine Giriş, Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi ile Süt Teknolojisinde Starter ve Koruyucu Kültürler derslerini yürütmektedir. 

Prof.Dr. Şengül eğitim faaliyetlerinin yanı sıra ?Tulum Peynirinden İzole ve İdentifiye Edilen Bazı Laktik Asit Bakteri Suşlarının Starter Kültür Özellikleri ve Peynirlerin Bazı Özelliklerinin Tespiti? konusunda önemli bir araştırma yaptı. Ayrıca alanında yayınladığı çok sayıda uluslararası (25 adet), ulusal makale (16 adet) ile ulusal ve uluslararası bildiri (37 adet)ve ?Organik Süt? kitabının yanı sıra başta BAPve TÜBİTAK olmak üzere birçok bilimsel projede yürütücülük ve danışmanlık görevi yaptı.

2009-2012 yılları arasında Ziraat Fakültesi Yönetim Kurulu Doçent Temsilciliği görevini yapan Dr. Şengül, 2014 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı´na Profesör olarak atandı ve halen bu görevini sürdürmektedir. 

Prof. Dr. Mustafa Şengül akademik faaliyetleri dışında birçok toplumsal projede görev aldı. Ayrıca amatör futbolculuğun yanı sıra doğa sporları ve halk müziği dinlemek hobileri arasındadır. Evli ve iki çocuk babası Dr. Şengül Erzurum´da yaşamaktadır.

Kaynak: gumushane.gen.tr



İlginizi Çekebilir