´Aylan Bebek´in Dramını Kısa Film Oldu!

´Aylan Bebek´in Dramını Kısa Film Oldu!

Çaykaralı yapımcı Selahattin Çelik, 2 Eylül´de ailesiyle bindiği lastik botun batması sonucu hayatını kaybeden ve cesedi Muğla´nın Bodrum ilçesinde kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi´nin dramını film yaptı

Yunanistan´a geçmeye çalışırken 2 Eylül´de ailesiyle bindiği lastik botun batması sonucu hayatını kaybeden ve cesedi Muğla´nın Bodrum ilçesinde kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi´nin dramı, Bursa´nın Orhangazi ilçesinde çekilen kısa filme konu edildi. 

Bursa´nın Orhangazi İlçesi´nde oturan Çaykaralı Yapımcı Selahattin Çelik, Yunanistan´a geçmeye çalışırken 2 Eylül´de ailesiyle bindiği lastik botun batması sonucu yaşamını yitiren ve cesedi Bodrum´da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi´nin dramını çektiği kısa filmle bir kez daha gözler önüne serdi.  

Bir bölümü Orhangazi İlçesi´nde çekilen, senaryosunu Serdar Şensoy´un yazdığı 5 dakika 7 saniyelik kısa film Selahattin Çelik´in sosyal medyadaki sayfasında yayınlanmaya başlandı. Suriye´deki savaş görüntüleriyle başlayan ´Söz bitti bebek´ adlı filmde,Aylin Bebek´in  Kobani´deki evi canlandırılıyor. Tuncay Gören´in elektro bağlama, Hüseyin Geçer´in de balaban çalarak yaptığı müziğin yanı sıra Hatice Ak´ın Aylan için yazdığı, Fuat Kuş´un okuduğu şiir eşliğinde devam eden filmde, ailenin Türkiye´ye sığınıp   Ege Denizi kıyısına gelmesi ve babanın, Yunanistan´a geçişi organize eden kişiye para vermesi de canlandırılıyor. Film, "Avrupa´nın insanlığı kıyıya vurdu" yazısıyla son buluyor. Orhangazi ve İznik Gölü kıyısında geçen filmin çekimlerini Dilek Portakal ve Uğur Aydın yaptı. Kurgusu İsa Aydın´a ait olan filmde, Selahattin Çelik, Deniz Demirler, Elif Suzer, Sefa Eren Çelik, Tusem Doğan, Merve Çelik, Hasan Haco, Enes Çelik, Bekir Küçük ve Mesut Toprak rol aldı. Aylan Bebek ile ilgili kısa bir filmi hazırlayan Selahattin Çelik, Aylan Bebek´in görüntülerini izlerken çok üzüldüğünü belirterek, "Bu çocuklar bizim.  Çok etkilenmiştik. Arkadaşlarla ´Ne yapalım, ne edelim?´ diye konuştuk. Her şey anlık duyuluyor ve bir anda unutulup gidiyor. Sürekli gündemde kalabilmesi için böyle amatörce bir çalışma yaptık" dedi. Proje içinde bir Suriyeli ailenin de yer aldığını belirten Çelik, "Ailenin evinde çekim yaptık. İlk bombalamada Suriyeli ailenin çocuğunu da kullandık. Suriyeli bu ailenin içinde Suriye´deki bombalamalarda ölenler de vardı" diye konuştu. /resimler/2015-11/19/2221206927695.jpgÇelik, "Çekimlerde neler hissettiniz?" sorusuna, "Yaşayarak oynadık. Amaç belliydi. Amaç belli olunca herkes duyguyu yaşayarak oynadı. Farklı bir şeydi. Fransa´da 130 insan öldü. Terörün her çeşidine karşıyız. Allah, kimsenin başına vermesin. Bütün dünya ayaklandı. Ege Denizi´nde her gün balık taneleri gibi insan cesetleri çıkıyor. Ama bu dünya susuyor. Kendilerine sıra gelince feryat figan ediyorlar. Allah kimsenin başına vermesin" diye konuştu.

kaynak Sondakika.com



İlginizi Çekebilir