Çaykaralı Yazar, İmza Gününde Okuyucularıyla buluştu

Çaykaralı Yazar, İmza Gününde Okuyucularıyla buluştu

Çaykaralı Eğitimci Yazar Süleyman Dama, Söyleşi ve İmza gününde İlçe Milli Eğitim salonunda okuyucularıyla buluştu.

Çaykaralı Eğitimci Yazar Süleyman Dama, Söyleşi ve İmza gününde İlçe Milli Eğitim salonunda kalabalık okuyucu kitlesiyle buluştu. 

Son yıllarda yazdığı, ?Gülleri Toplayan Genç´, ?İnancın Gölgesinde Aşk&İsyan, ?Sultan-ı Naz´ ve ?Bir Asırlık hüzün´ kitaplarıyla ülkemizde büyük beğeni toplayan, İlçemiz Çaykara Yeşilalan Mahallesinden, İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi öğretmenlerinden, Eğitimci Yazar, Süleyman Dama, bugün Çaykara´da okuyucularıyla buluştu.

Sunuculuğunu Uzungöl Ortaokulu Müdürü Hilmi Kanık´ın yaptığı ve Çaykara´da Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda saat 11:00´da düzenlenen söyleşi ve imza gününe, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Şube Müdürleri, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim görevlisi Dr.Mahmut Karaca, Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılarak, Çaykaralı Eğitimci Yazar Süleyman Dama´ya büyük ilgi gösterdiler. 

İmza günü, Yazar Süleyman Dama´nın Özgeçmişi ve yaptığı etkinliklerle ilgili Sinevizyon gösterimiyle başladı.

Kalabalık karşısında duygulanan Eğitimci Yazar Süleyman Dama,?Burada konuşma yapmak, Çocukluğumun hayaliydi diyerek,? Ortaokulu Çaykara İnönü lisesinde okudum. Ve sonrasında hep şunu hayal etmiştim. Bir gün bir yazar olarak acaba Çaykaralı hemşerilerime hitap edebilecek miyim diye.  Rabbim bugün bize nasip etti. Şu an karşınızdayım.  Öncelikle yakın zamanda saadet âlemine gönderdiğimiz Şehit Ahmet Çamur kardeşimize ve diğer tüm şehitlerimize rahmetle anmak istiyorum. Türk silahlı kuvvetlerine, polis teşkilatımıza Allahtan kolaylıklar diliyorum. Sabır ve metanet diliyorum, dedi? 

?DİNİMİZDE OKUMAK ÇOK ÖNEMLİ BİR KAVRAMDIR?

Muhatap aldığı grubun öğrenciler olduğunu ifade eden Dama, Özellikle öğrencileri çok seviyorum. Bu nedenle de burada sizlerle bulunmaktan onur duyuyorum. Sevgili gençler, okumak önemli bir kavramdır. İnancımızda Kutsal kitabımızda ilk emir ´OKU´ olarak kabul edilmiştir. Bununla bağlantılı olarak okumayı esas kılan iki unsur var. Bunlardan birisi kitaptır, diğeri ise kalemdir. Biliyorsunuz ki kalem de, inancımızda kutsal kabul edilmiştir. Kalem suresi başı başına bir süredir.  Yanı şu kalem ve onunla yazılan satırlara yüce yaratıcı telin etmektedir. Bu anlamda sizlere bazı nasihatlerim olacaktır. Ama birazda çok yönlü bilimsel konuşmalar yapmayacağız. Burada öncelikli amacımız sizlerle tanışmaktır. Bu toplantı salonuna gelmenizi sağlayan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Belediye Başkanımıza, Halk Eğitim Merkez Müdürümüze ve diğer şube müdürü arkadaşlarımıza bu toplantıyı gerçekleştirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum,"İfadesini Kullandı. 

?YA İNCİ OLACAKSINIZ, YA DA OKYANUS?

Çaykara´da yapılan imza gününü hayatında hiç unutamayacağını söyleyen Eğitimci Yazar Süleyman Dama,? İstanbul´da birçok toplantı ve söyleşilere katıldım. Ama inanın hiç bu kadar onur duymadım. Bugün hayatım boyunca bir anı olarak kalacaktır. Uzun yıllar Çaykara dışında kaldım. Zaman zaman ilçemize geliyorum. Özellikle gençlere şunu söylemek istiyorum. ?Siz ya inci olacaksınız, ya da Okyanus olacaksınız?  Başka bir alternatifiniz yoktur. Çünkü bu memleket sizden çok şeyler bekliyor. Son durumları görüyorsunuz. Bu memleket gerçekten de Türkiye´mizin sigortası olan bu memleketin yetişmiş insanına ihtiyacı vardır. Hacı Bektaşi Veli gibi, Mevlana gibi özellikle bu tür insanlara ihtiyacı vardır. İnşallah sizler böyle olacaksınız. Özellikle bu gölge insanının yazmasını istiyorum. Neden? Çünkü bu bölgenin insanının olaylara bakış açısı farklıdır. Yani; içten gelen duygularını olduğu gibi yansıtan ve duygusal bir yapısı vardır. Dağlarımız bunu söylüyor. Bizim yöresel aktörler bunu söylüyor. Dolayısıyla bu yörenin insanının yazmasını istiyorum,? dedi.

?ÇAYKARA İNSANI HERŞEYE LAYIKTIR?

Eğitimci yazar Süleyman Dama´ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamuralı, konuşmasında; "Bir yazarla buluşmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Çaykara´da öğrencilerimize eğitim faaliyetlerinin yanında gerek sportif gerekse diğer etkinliklerde öğrencilerimizi buluşturmak her zaman önceliklerimizin arasındadır. Bir yazarı buralara getirmenin bir ekonomik boyutu vardır. Çaykaralı öğrencilerimize iki hafta ara ile iki değerli düşünürü burada öğrencilerle buluşturduk. Birincisi Değerli İlahiyat Profesörü Sayın Mehmet okuyan ile değerli eğitimci yazar hocamız Süleyman Dama oldu. Bunların değerini çok iyi bilmemiz lazım. İlçemizde 1969 yılında yapılan okullarda eğitimi sürdürmekteyiz. Son dönemlerde Belediye başkanı Hanefi Tok´un verdiği destekle ilçemizde iki okulun iç donanımlarını bu eğitim döneminde baştan aşağıya yeniden yapıyoruz. Başkanımıza verdiği desteklerinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizim hayırsever işadamlarımızdan ricamız var; Bizleri her türlü eğitim, sosyal ve Kültürel faaliyetlerde desteklemelerini bekliyoruz. Çünkü ´Çaykara insanı her şeye layıktır´, dedi.

?ÇAYKARA´YI EĞİTİMDE LİDER YAPACAĞIZ?

Gençlerimizin geleceğin teminatı olduğunu söyleyen Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok," Değerli yazarımızın kitaplarının bir kısmını okudum. Diğerlerini de okumaya devam ediyorum. İnanın kitaplarını çok beğendim. Belediye olarak ilçemizde eğitim ve öğretimin başarılı olması için büyük gayret sarfetmekteyiz. Amacımız ilçemizden değerli bilim adamları yetiştirmek vatana millete faydalı bir birey olarak hizmet etmelerini sağlamak. Aynı zamanda ilçemizi unutmamalarını sağlamak. Bizler hep birlikte bu sokaklarda büyüdük. Bu havayı teneffüs ettik. İnsanımıza hizmet etmek en büyük görevlerimizden biri. Bunun için, Belediye, Milli eğitim müdürlüğü ve diğer kurumlarla birlikte çok çalışarak, ´Çaykarayı eğitimde lider ilçe haline getirerek, ülkemizin her yerinde İnşallah Çaykara´dan´ bahsettireceğiz, ?dedi.

Konuşmaların ardından, salonu dolduran öğrenciler, yazar Süleyman Dama´ya kitaplarını imzalattıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir