Çaykaralı Yeni Bir Müzik Yıldızı Doğdu!

Çaykaralı Yeni Bir Müzik Yıldızı Doğdu!

Karadeniz müziğini en iyi yorumlayan ses yarışmasında 1. Olan Çaykara Kabataş Mahallesinden Canan Hazal Erkek, sesiyle şimdiden herkesin gönlünde taht kurmuş durumda?

Karadeniz müziğini en iyi yorumlayan ses yarışmasında 1. Olan Çaykara Kabataş Mahallesinden Canan Hazal Erkek sesiyle şimdiden herkesin gönlünde taht kurmuş durumda. 

Karadeniz müziği, ülkemizde en parlak dönemini yaşıyor. Yaygınlaşan televizyon kanalları, çeşitli festivaller ve eğlence programları; kemençe ile söylenen türküleri, Karadeniz ezgilerini, halkın ilgi odağı haline getirdi./resimler/2018-4/7/2047358162803.jpgÖzellikle Türkiye Müzik piyasasında Çaykara ve Dernekpazarlı Sanatçılar seslendirdikleri parçalarla ilçemizin adını ve sanat gücünü her yerde temsil etmeye başladılar. İlçemizde yetişen ve gün geçtikçe ulusal medyada ünlenen, Onay  ŞAHİN, Nuray AKSOY, Yusuf CEMAL KESKİN, Bizum  GÖNÜL, Cengiz SELİMOĞLU, Kerim AYDIN, Mehmet TAK, Seyfettin  ÇAKIRAL, Nevin KORKMAZ, Sinan SAMİ, Muhammet ALİ, İhsan EŞ, Cemil BAYRAM, EÇİNOS, Sedat KESKİN, Tolga GENÇ,  Yakup ATALAY, Erol AKYÜZ, Cemal KAYGUSUZ, Hilmi YEREKABAN, Turan KAMBEROĞLU, Soner ŞAHİN, Serhat YILDIRIM, şimdiden izleyicilerin kalbinde sarsılmaz iz bıraktılar. Son olarak küçük yaşlardan beri müzik eğitimlerini alan genç bir sanatçı büyük başarılara imza atıyor. 2017 yılında Trabzon?da yapılan Karadeniz Müzikleri Festivalin de, Karadeniz müziğini en iyi yorumlayan ses yarışmasında 1. Olan Çaykara Kabataş Mahallesinden Canan Hazal Erkek sesiyle şimdiden herkesin gönlünde taht kurmuş durumda.. Kemençe, bağlama, piyano ve yan flüt enstrümanlarını çalan ve bunun yanında türkü söyleyebilen ender sanatçılarından biri. 

İlçemiz Çaykara´nın yetiştirdiği değerlere ve bu ender müzik yıldızına mutlaka sahip çıkalım. Eserlerini daha fazla tanıyalım, tanıtalım, yaygınlaştıralım. 

Canan Hazal Erkek´e bu uzun ve çileli sanat yürüyüşünde dirençli bir mücadelesinde; Emeğine, yüreğine ve bileğine sağlık diliyor; onu ve ilçemizin diğer müzik sanatçılarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu hatırlatmak isteriz./resimler/2018-4/7/2048162538540.jpgCanan Hazal Erkek Kimdir?

Aslen Trabzon ili Çaykara ilçesi Kabataş Köyünden olan Canan Hazal Erkek 1996 yılında Ankara´ da doğdu. 8 yaşında babasının yönlendirmesiyle Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi´nin Halk müziği korosuna gitti. Orada Hüseyin Düzgün hoca ile tanışarak notayı ilk orda öğrendi. Küçük yaşlarda ritim ve bağlama çalmaya başlamasıyla müzik hayatı başlamış oldu.

Daha sonra Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümünü bitirdi. 2014 yılında Gazi Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Ses Eğitimi bölümüne girdi.

2017 yılında Trabzon?da yapılan Karadeniz Müzikleri Festivali´n de, Karadeniz müziğini en iyi yorumlayan ses yarışmasında 1. oldu. Lise döneminden bu yana Doğu Karadeniz müziği üzerine araştırmalar yapmaktadır. Müzik alanında pek çok değerli hocalardan ders aldı.

Kemençe, bağlama, piyano ve yan flüt çalabilen Canan Hazal Erkek halen Gazi Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü son sınıfta okuyor.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir