Çaykaralı Yönetmen Çekeceği Filmi için Destek Bekliyor

Çaykaralı Yönetmen Çekeceği  Filmi için Destek Bekliyor

Çaykaralı yönetmen Orhan Tekeoğlu, ´Vargit Zamanı´ belgeselini çekebilmek için sanatseverlerin desteğini bekliyor.

Çaykaralı yönetmen Orhan Tekeoğlu, ´Vargit Zamanı´ belgeselini çekebilmek için sanatseverlerin desteğini bekliyor. 

Geçmişte birçok belgesele imza atan ve ödüller kazanan Çaykara Taşörenli yönetmen Orhan Tekeoğlu, Trabzon´da çekeceği yeni belgeseli için çalışmalara başladı. Tekeoğlu, Çaykara´da yaylada yaşayan Hasan Atalay´ın öyküsünü anlatacağı, ´Vargit Zamanı´ isimli belgeselin finansmanını sağlamak için ise internet üzerinden sanatseverlerin desteğini toplamayı defliyor. /resimler/2017-9/7/1134306929417.jpgÇEKİMLERİNE EKİM AYINDA TRABZON´DA BAŞLANACAK

Kar yağacağını ve yayladan köyü dönüşün habercisi olarak sayılan ve Karadeniz´de bulunan "vargit" adı verilen çiçeğin ismi verilen belgeselin çekimlerine de çiçeğin açtığı zamanlar olan Ekim ayında başlanacak. 

11 EYLÜL´E KADAR BAĞIŞ YAPILMASI GEREKİYOR

Uzun yıllar Almanya´da çalıştıktan sonra Trabzon´daki köyüne dönen Hasan dedenin yaşadığı zorlu hayatı anlatan belgesele destek için 11 Eylül Pazartesi gününe kadar Fongogo isimli internet sitesi üzerinden bağış yapılabilecek./resimler/2017-9/7/1135066148974.jpgKARADENİZ İNSANININ HÜZNÜNÜ SİMGELİYOR

Bugüne kadar İfakat, Sıra Dışı İnsanlar, Rudolf Nureyev, Düşlerinin Adası gibi birçok belgesele ve Öyle Sevdim Ki Seni isimli filmin yönetmenliğini yapan Orhan Tekeoğlu "Bu belgeselde Karadeniz´in doğasını, insanını ve kültürünü dünya kültürleriyle buluşturmak istiyoruz. Vargit çiçeği burada bir metafor aslında. Kış ayları ile birlikte gelen hüznü simgeliyor. Çiçeğin açması ile birlikte her an kar yağacağının ve yaylalardan inme vaktinin geldiğini Karadeniz insanına haber veriyor" dedi. Belgeselin yapımcılığını ise Nurdan Tümbek Tekeoğlu yapıyor. Filmin Künyesi

Yapımcı: Nurdan Tümbek Tekeoğlu
Senaryo: Orhan Tekeoğlu
Yönetmen: Orhan Tekeoğlu
Görüntü Yönetmeni: Görkem Özok
Kurgu: Naim Kanat

Nurdan Tümbek Tekeoğlu

?1964´te İstanbul´da doğdum. Avusturya Lises´ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldum ve Marmara Üniversitesi´nde Pazarlama Bölümü´nde doktora yaptım. 27 sene özel sektörde çalıştıktan sonra sinemaya gönül verdim ve TRT ödüllü İFAKAT belgeseli ve Moskova Film Festivali´ne seçilen ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ filminin yapımcılığını yürüttüm.2016´da bir AB Ödülü olan SUSY´i alan  SIRA DIŞI İNSANLAR,Windows to Europe ortak yapım ödülü alan RUDOLF NUREYEV:DÜŞLERİNİN ADASI, birçok ödülü olan İKİZ YILDIZLAR isimli filmleri yaptık. "İki Limon Satsam Daha İyi" isimli bir kitap yazdım.Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi´nde Öğretim Üyesiyim. EFA , EWA üyesiyim.

Orhan Tekeoğlu
?1954´te Trabzon Çaykara Taşören Mahallesinde doğdum. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon Bölümü´nü bitirdim. 25 yıl aralıksız olarak Anadolu Ajansı ve Milliyet gazetesinde ekonomi muhabiri, editör ve yazar olarak çalıştım. 2010´da İFAKAT belgeseli ile çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Bu belgeselde Karadeniz kadınlarının  doğaya karşı verdiği mücadeleyi anlattım. 2013´te ise ilk uzun metrajlı sinema filmim olan ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ filmini Trabzon ve Santa´da çektim. Halen Beykent Üniversitesi´nde Sinema -Televizyon alanında doktora eğitimime devam etmekteyim.?
2016´da bir AB Ödülü olan SUSY´i alan SIRA DIŞI İNSANLAR,Windows to Europe ortak yapım ödülü alan RUDOLF NUREYEV:DÜŞLERİNİN ADASI filmlerinin yönetmenliğini yaptım.Ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesi´nde Sinema dersleri vermekteyim. SEYAP üyesiyim.

Naim Kanat
?1986 doğumluyum. Uzun yıllardır sinema sektöründe kurgu alanında çalışmaktayım.ARAF ve ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ ve daha birçok filmin  kurgusunu yaptım. Bu projede de kurgu alanında destek veriyor olacağım.?

Kaynak:Haber61

 



İlginizi Çekebilir