Çaykara'lı Akademisyen Uludağ Üniversitesi Dekanlığı Görevine Atandı

Çaykara

Çaykara'lı Akademisyen Uludağ Üniversitesi Dekanlığı Görevine Atandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları, Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı, Çaykara’lı hemşerimiz Prof Dr. Ali Sait Liman , aynı fakülteye dekan olarak atandı.   

Mudanya İlçesinde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlığına, 11 Temmuz 2023 tarihi itibariyle resmen atanan   Ali Sait Liman,aslen  Çaykara İlçesi  Ataköy (Şinek) asıllı bir ailenin çocuğu ve Bölgemizin yetiştirmiş olduğu önemli ilim insanlarından Bursa Ulucami emekli vaazlarından  merhum Salih Zeki Acar Hoca’nın torunuydu.   

Bu güne kadar bir çok bilimsel çalışmaya ve değerli prodüksiyonlara imza atarak yüzlerce öğrenci yetiştiren Prof. Dr. Ali Sait Liman Dekan olarak da Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çok güzel hizmetler yetiştirmeye ve topluma binlerce aydınlık genç yetiştirmek üzere yola çıkıyor.

.DEKAN ALİ SAİT LİMAN’I TANIYALIM

Aslen Çaykara Ataköy Mahallesinden olan Profesör Ali Sait Liman,1973 yılında Erzincan’da doğdu. 1999’da Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Tv Yayıncılığı ve Sinema bölümünden mezun oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ‘Sinema-TV Ana sanat Dalı’nda yüksek lisans ve sanatta yeterlik eğitimini tamamladı. 2001-2010 yılları arasında MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Tv Bölümü’nde; 2010-2014 arasında Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Tv bölümünde çalıştı. Halen Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde çalışmaktadır. Yayınlanmış akademik çalışmaları dışında, çeşitli kısa filmlerin ve “Büyülü Fener: Gaziantep’te Sinema” (2013), “Özgürlüğün Bedeli” (2015), “Perdenin Arkasındaki Karagöz” (2022), “Ömrünün Sonbaharında Bursa’da Bir yaban Gülü Murad Emri Efendi” (2022) adlı belgesel filmlerin yönetmenliğini yapmıştır.



İlginizi Çekebilir