Çaykara'lı Akademisyen,Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü

Çaykara

Çaykara’lı Hemşerimiz Dr. Celal Şahin Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Çaykara’lı Hemşerimiz Dr. Celal Şahin Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlük görevini yürüten Dr. Mehmet Koca görevden alınarak yerine Çaykara’lı  hemşerimiz Dr. Celal Şahin yeni Genel Müdür olarak atandı.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta iken, 13 Nisan 2022 tarihinde Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanan Dr. Mehmet Koca görevi Dr. Celal Şahin’e çiçek takdim ederek devretti.

Dr.Mehmet Koca,  “Bir buçuk yıllık görevim süresince beraber çalışmaktan onur duyduğum başta Sayın Bakanımız olmak üzere merkez ve taşra teşkilatımızın tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkür eder yeni Genel Müdürümüze başarılar dilerim.” dedi.

Çiçek takdim ederek görevi devralan Dr.Celal Şahin bu süreçte çalışmalarından dolayı Dr.Mehmet Koca’ya teşekkürlerini iletti.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Çaykara’lı Hemşerimizi tebrik ediyor,yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

DR CELAL ŞAHİN KİMDİR?

1971 yılında Çaykara Şahinkaya’da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Kırıkhan Hatay’da tamamladıktan sonra 1994 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

2007 yılında Beykent Üniversitesi Sağlık Kurumları ve Hastane Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 

Sırasıyla 1994-1997 yılları arasında Ataköy Devlet Hastanesinde Başhekim, 2003 yılında Güngören Sağlık Grup Başkanlığında Sağlık Grup Başkanı, 2003-2007 yılları arasında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünde Sağlık Ocakları, Ağız ve Diş Sağlığı, Çevre Sağlığı, Emlak İstimlak Yatırımlar ve Mali Şube Müdürlüklerinden sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı, 2007-2008 yılları arasında Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde Genel Müdür, 2009-2011 yılları arasında Bayrampaşa Devlet Hastanesinde Başhekim Yardımcısı, 2011-2014 yılları arasında Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcısı, 2014 yılında Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hastane Yöneticisi olarak görev yapmıştır.

Ocak 2015 itibari ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde İdari Hizmetler Başkanı olarak görevine başlamıştır.

Yabancı dili İngilizce olup, evli ve iki çocuk babasıdır.



İlginizi Çekebilir