Çaykara'lı Atmaca Bursa'dan Milletvekili Adayı Seçildi

Çaykara

Çaykara’lı hemşerimiz Mehmet Atmaca Bursa 1.Bölgede CHP 3. Sıradan Milletvekili adayı oldu.

İnşaat Yüksek Mühendisi olan Mehmet Atmaca 1966 yılı Trabzon Çaykara doğumludur. 

Aile 1980 yılında İnegöl'e yerleşti. 1984-85 İnegöl Lisesi mezunudur. İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini Anadolu Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini ise Osmangazi Üniversitesi'nde yaptı.

1994 yılından itibaren Mehmet Atmaca Proje Ofisi, 1998 yılından itibaren de Yapısal Analiz Müh. Müş. İnş. Ltd. Şti Genel Müdürü olarak ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

Üniversite ve yüksek lisans eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi´nde tamamlamıştır. Mevcut Yapıların Performans Değerlendirmesi Ve Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı konusunda yüksek lisans yapmıştır. Bursa´da, Türkiye´de ve yurtdışında Yüksek Yapı Ve Endüstriyel Yapılar konusunda önemli çalışmalara imza atmıştır. İnşaat Yüksek Mühendisi olan Atmaca Serbest Mühendislik yapmakta olup evli ve 4 çocuk babasıdır.

1995 yılında İnegöl Alanyurt'un belde statüsüne kavuşması üzerine yapılan ilk seçimde Refah Partisi Alanyurt Belediye Meclis Üyeliği görevine seçildi. 1995-99 yılları bu görevi yerine getirdi. Sonrasında işini ve aktif siyasetini Bursa Merkezde sürdürdü. Öncesinde yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunduğu Saadet Partisi Bursa İl Teşkilatında 2013 yılında Başkan seçildi ve aynı görevi o tarihten itibaren sürdürüyor.

Mehmet Atmaca 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde Saadet Partisinden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir