Çaykara'lı Aygün ve Ekibi Robot Yarışmasında Türkiye Şampiyonu

Çaykara

Trabzon Çaykara’lı Ongun Aygün’ün Kuruculuğunu ve kaptanlığını yürüttüğü Trabzon Robotik Timi Mini sumo robot Kategorisinde Türkiye Birincisi Oldu.

Trabzon Çaykara’lı Ongun Aygün’ün Kuruculuğunu ve kaptanlığını yürüttüğü Trabzon Robotik Timi Mini sumo robot Kategorisinde Türkiye Birincisi Oldu.

Cumhuriyetimizin 100.Yıl Dönümü dolayısı ile Sakarya’da gerçekleştirilen AGORA Robot Yarışmasında Çaykara’lı Ongun Aygün’ün kaptanlığını yürüttüğü Trabzon Robotik Timi TRATİM ekibi Mini Sumo Robot Yarışması dalında Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

Vahdet KARADENİZ’ in danışmanlığını yürüttüğü, kaptanlığını ÇAYKARALI Ongun AYGÜN’ ün   yaptığı, TRABZON ROBOTİK TİMİ namı diğer ‘TRATİM’ Türkiye genelinde Sakarya’ da düzenlenen 4. ULUSAL AGORA ROBOT  YARIŞMASI’ nda 57 robotun katıldığı MİNİ SUMO ROBOT  kategorisinde Türkiye birincisi olmayı başararak Trabzon iline ve Çaykara İlçesine farklı bir gurur yaşattı.

MUCİT AKADEMİSİ tarafından gençlerin teknolojiye olan ilgilerinin artırılması ve gençlerin teknolojiyi faydalı ve kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacı ile 22 Ekim 2023 tarihinde SAKARYA  AGORA AVM’ de gerçekleştirilen 4.Ulusal AGORA Robot Yarışmasında Çaykaralı Ongun Aygün’ün kaptanlık yaptığı TRABZON ROBOTİK TİMİ yarışmaya katılım sağlayan 57 robot  arasından MİNİSUMO ROBOT kategorisinde ‘BÜKREK’ isimli robotları ile Türkiye Genelinde birinciliği göğüslediler.

BÜKREK İSİMLİ ROBOTUMUZU TANIYALIM

Çaykara İlçesine birincilik gururu yaşatmayı başaran Ongun AYGÜN  ve Vahdet KARADENİZ hazırlamış oldukları MİNİ  SUMO robotunun teknik özelliklerini Çaykara Gündem okuyucularımız ile paylaştı.

İşte Minisumo Robotunun teknik özellikleri.

MEB,  Tübitak, Teknofest gibi büyük merciler başta olmak üzere,  Özel okullar üniversiteler gibi kurumların gerek ulusal gerekse uluslararası düzenlediği organizasyonlarda yarışma kategorisine sahip minisumo robotumuz 4. Ulusal AGORA Robot Yarışması’ nda birincilik almış bulunmaktadır. Robotumuzun şase tasarımı bilgisayar ortamında yapılmış ve 3D yazıcı ile üretilmiştir.

Kontrol sistemini sağlayan ana kartımızın PCB tasarımından dizgisine kadar yine ekibimizin derinlemesine çalışmaları sayesinde yerli ve milli üretimimizdir. Algoritması ve programlaması yine ekibimiz tarafından yapılmıştır.

Robotumuzun tüm aksamları ekibimiz tarafından üretilmiştir.

Elektronik, Mekanik, Bilişim dallarının bütünlemesine olarak en stabil şekilde çalışabilmesi için yıllardır biriken tecrübemizi gün geçtikçe geliştirme ve ilerletme vizyonuna sahip aynı zamanda ulusal ve uluslararası diğer yarışmalarda daha fazla derece almayı hedeflemekteyiz. En büyük hedefimiz ise dünya şampiyonluğu. 

TRABZON ROBOTİK TİMİ:

Trabzon Robotik Timimizi kendi ifadeleri ile tanıtalım sizlere

2022 yılında Ongun AYGÜN ve Vahdet KARADENİZ tarafından kurulduk. Yüksek tecrübeli ve istekli ekibimiz sayesinde ve kaliteli robotlarımız sayesinde  kısa sürede yarışmalarda ön plana çıkmayı başardık. Katıldığımız ikinci yarışmada üçüncülük, dördüncü yarışma da ise birincilik aldık. Yarışmalara kendi formalarımızla katılmaya başladık.



İlginizi Çekebilir