Çaykara'lı Bayraktar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Çaykara

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Çaykara’lı Alparslan Bayraktar oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Çaykara’lı Alparslan Bayraktar oldu

Aslen Trabzon Çaykara İlçesi Şahinkaya Mahallesinden olan Bayraktar ailesi ile birlikte İskan olarak gittiği Hatay’ın Kırıkhan İlçesinde 1975 yılında dünyaya geldi.

Bayraktar ve Ailesi her yaz mevsiminde İlçemiz Şahinkaya Mahallesinde bulunan evlerine gelerek yaz tatillerini burada geçiriyorlar.

Bayraktar Ailesi ayrıca Kuşmer Yaylasında da yaylacılık yapıyor.

13.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabine üyelerini açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine olan  Alparslan Bayraktar atandı.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR KİMDİR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Çaykara’nın Şahinkaya köyünden olup Babası Çaykara Şahinkaya’dan iskân olan bir ailenin çocuğu olarak 1975 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya geldi.  Alparslan Bayraktar, lisans eğitimini 1995’te İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde tamamladı. New York Üniversitesinde Stratejik Pazarlama Yönetimi alanında lisansüstü eğitimi alan Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ekonomi Hukuku alanında da yüksek lisans diplomasına sahip. Bayraktar, 2013 Ağustos’undan bu yana 24 üyeli Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’nin (ERRA) de başkanlığını yürüttü. 2015’te Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu’nun (ICER) başkanı oldu. Bayraktar, altı yıldır EPDK Kurul Üyeliğini yapıyordu.

Alparslan Bayraktar Yönetim Kurulu Üyesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Alparslan Bayraktar, bu göreve gelmeden önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü yaptı. Bayraktar, 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kurul üyeliğini yaptı. EPDK’daki görevinden önce ise çeşitli yerli ve yabancı şirketlerde girişimci ve yönetici olarak görevler aldı. EPDK kurul üyeliği süresince, farklı enerji düzenleyicileri arasındaki işbirliğini geliştirerek küresel boyutta sürdürülebilirliğe katkı sağlayan önemli kuruluşlardan birisi olan, Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve ulusal düzenleme uygulamalarını iyileştirme ve ulus-ötesi düzenleme normları geliştirme amacıyla kurulan, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) başkanlığı görevini de yapan Bayraktar, halen ERRA danışma kurulu başkanlığını sürdürüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Bakan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Alparslan Bayraktar, 2016-2018 yılları arasında ETKB Müsteşar Yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü; 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda Kurul Üyeliği yaptı. Kamu görevlerinden önce ise yurtiçinde ve yurtdışında özel sektörde çalıştı.

Uluslararası kuruluşlar bünyesinde enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmaları bulunan Bayraktar, Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı yapmıştır. Bayraktar halen Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığını yürütmektedir.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir