Çaykara'lı Edanur Şahin O Ses Özalp Şampiyonu

Çaykara

Gurbette yaşayan hemşerilerimizden Çaykara’lı Edanur Şahin Özalp O Ses Özalp Yarışmasında Özalp İlçe Birincisi olmayı başardı.

Özalp Kaymakamlığı ve Özalp Belediyesi tarafından hazırlanan ve Özalp Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen O ses Özalp yarışmasının finali 24 Mart 2022 Perşembe Günü Özalp Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dalı ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Doc. Dr. Metin Barlık’ın da Onur Konuğu olarak yer aldığı ve Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Emin Nasır’ın katıldığı  O ses Özalp Yarışmasının finali tabiri caiz ise nefesleri kesti.Yarışmada Çaykara’lı Hemşerimiz Özalp Yukarı Dönerdere Anadolu Lisesi 12. Sınıf Öğrencilerinden Edanur Şahin yarışmanın şampiyonu olarak Çaykara İlçesine haklı bir gurur yaşattı.

Özalp İlçesi ve Mahallelerinden toplamda 15 ayrı okuldan çok sayıda öğrencinin katıldığı yarışmanın finalinde ilk üç sıra şu isimlerden oluştu.

1-Edanur Şahin

2-Yazgül Baysal

3-Gülay Keber

Yarışma sonunda öğrencimiz Edanur Şahin ödülünü Okul Müdürü Mehmet Genel ile birlikte Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Emin Nasır’ın elinden aldı.

GİTARIN SULTANLARI FARKI

Yarışma birincisi olan Özalp Dönerdere Mahallesinde ikamet eden ve Yukarı Dönerdere Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi olan Edanur Şahin Dönerdere Mahallesinde yaşayan hemşerilerimizden Yaşar Şahin’in kızı.

2008’li Yıllarda Öğretmen Özgür Cam’ın Dönerdere Mahallesine atanması ile öğrencilerimiz ile birlikte O ses Özalp Şampiyonu Edanur Şahin’de de müzik tutkusu başlamıştı.O yıllarda tamamı Çaykara’lı hemşerilerimizin kızlarından oluşan 12 kız öğrencimiz öğretmenleri ile birlikte mükemmel bir müzik ekibi oluşturmuş ve Gruplarına “GİTARIN SULTANLARI” ismini vermişlerdi.

Ülkemizin her yerine konser vermeye giden Gitarın Sultanlar 2011 yılında Uzungöl’de gerçekleştirilen festivalde de sahne almış ve muhteşem sahne performansları ile büyük alkış almışlardı.

Gitarın Sultanları ekibindeki performansından hiçbir şey kaybetmeyen Çaykara’lı kızımız Edanur Şahin Özalp İlçe birincisi olarak gelecekte müzik alanında çok daha güzel yerlere gelebileceğinin en güzel örneğini bize anlatmış oldu.

KAYMAKAM NASIR-TÜM ÖĞRENCİLER GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU

Yarışma sonunda Kültür ve Sanat Ekinliklerine çok önem verdiklerini belirten Özalp Kaymakamı Muhammet Emin Nasır,

“Öğrencilerimizin hepsinin de sesleri çok güzel.Bu bir yarışmaydı ve bu yarışmada sadece bir kişi birinci olabilecekti.Gönlümüzde öğrencilerimizin hepsi ayrı ayrı birinci olmuşlardır.Bu anlamlı ve güzel çalışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

DOCENT BARLIK

Konuşmasına Bu öğrenci potansiyeli içinde güzel seslerin çıkacağına inandığını ifade ederek başlayan Doc.Dr. Metin Barlık kim bilir belki de gelecekte öyle güzel sesler çıkacak ki,Türkiya’nin ve Dünya’nın dinleyeceği sesler olacak ifadelerini kullandı.

DOC.METİN BARLIK’I TANIYALIM

O ses Özalp Yarışmasının Onur Üyesi M.Metin Barlık’ı tanıyalım.

M. Metin BARLIK 1964 yılında Van’ın Saray ilçesinin Sırımlı köyünde doğdu. İlk öğrenimini Sırımlı köyünde, orta ve lise öğrenimini Van’ın Özalp ilçesinde tamamladı. 1985 yılı Haziran ayında Konya Selçuk Üniversitesi, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 1985 yılı Ekim ayında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğünde okutman olarak göreve başladı. Askerlik görevini 1989–1990 yılları arasında, Çankırı Astsubay Hazırlama Okulunda İngilizce öğretmeni olarak tamamladı. 1991 yılında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde araştırma görevlisi kadrosuna geçti. Yüksek Lisans ve Doktorayı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde tamamladı. Halen Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Edanur Şahin Özalp Şampiyonu
Ali AKTAŞ
28.03.2022 15:10:27
Değerli dostum Yaşar ŞAHİN'nin biricik kızı Edanur'u cani gönülden tebrik ediyorum, yolu açık bahtı güzel olsun. Başarılarının ömür boyu sürekli olmasın diliyorum.

İlginizi Çekebilir