Çaykara'lı Efsane Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

Çaykara

Güngören Belediyesi'nin kurucusu yaptığı belediyecilikle tarih yazan gönüllerin Belediye Başkanı Çaykara’lı Mim. Yahya Baş vefat etti.

Güngören Belediyesi'nin kurucusu dönemin efsane Belediye başkanlarından , eski Bakan yardımcısı Mimar Yahya Baş 71 yaşında hayatını kaybetti. Efsane Başkan Yahya Baş'ın vefatı başta Güngören olmak üzere sevenlerini yasa boğdu. 
Çaykara’lı Bürokrat Merhum Yahya Baş, 10  Ocak 2023  Salı günü ikindi namazına müteakip Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Güngören Köyiçi mezarlığına defnedilecek. Defin sonrası taziyeler Güngören Haznedar parkta bulunan belediye tesislerinde alınacak.
MİMAR YAHYA BAŞ KİMDİR?
Çaykara İlçesinin önde gelen Bürokratlarından olan Mimar Yahya Baş,1952 yılında Çaykara'da doğdu. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve İstanbul Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest mimar olarak çalıştıktan sonra Güngören belediye başkanlığı ve XXII. Dönem İstanbul milletvekilliği yaptı. 
Doğum tarihi: 1952 (71 yıl yaşında), Trabzon
Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü.
İSTANBUL’DAN BAŞ SAĞLIĞI YAĞMURU
Efsane başkan Mimar Yahya Baş'ın vefat haberi sonrası İstanbul Esnaf Odaları Birlik başkanı Faik Yılmaz taziye mesajı yayınladı. Başkan Faik Yılmaz yayınladığı taziye mesajında Güngören'imizin tarihine imzasını atmış, yapmış olduğu hizmetlerle gönüllere taht kurmuş, değerli başkanımız  bakanımız Mimar Yahya Baş'ın vefat haberi bizi derinden üzmüştür. Kendisine Allah'tan rahmet geride bıraktığı kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar niyaz ediyorum. Güngören'imizin ve Türkiye'mizin başı sağ olsun" dedi. 
Bağcılar Esnaf Kefalet Kooperatif başkan vekili Fatih Keskinci de yayınladığı taziye mesajında " Değerli büyüğümüz, Baba dostumuz bakanımız Mim. Yahya Baş'ın  vefatıyla bir kez daha tarif edilemez acılara büründük. Rahmetli babam  İdris Keskinci'nin en yakın arkadaşlarından olan bakanımız Mimar Yahya Baş'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diliyorum. Nur içinde yatsın" dedi.
Güngören Ak Parti eski ilçe başkanı Ercüment Sever'de yayınladığı taziye mesajında " Merhum Bakanımız Yahya Baş'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.
Güngören Trabzonlular dernek başkanı İbrahim Yılmaz da taziye mesajında "Güngören Belediyesi Kurucu Başkanımız Mimar Yahya Baş vefat etmiştir.Allah Azze ve Celle rahmet ve mağfiret nasip eylesin mekanı cennet olsun tüm yaslı ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.
Hür Dava  Partisi Hüdapar Güngören İlçe Başkanı Sait Aydın'da yayınladığı taziye mesajında " Güngören ilçemizin kurucusu eski belediye başkan ve bakanımız olan Yahya Baş'ın vefatı bizleri derinden üzmüştür. Kendisine Allah'tan rahmet geride bıraktığı Kederli ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi MHP Güngören İlçe Başkanı Muhammed Alparslan Aldır'da yayınladığı taziye mesajında " Hakkın rahmetine kavuşan merhum Yahya Baş’a Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum Kabri  nur mekânı cennet olsun" dedi. 



İlginizi Çekebilir