Çaykaralı Emekli Müftü Sadık Uysal Hayatını Kaybetti

Çaykaralı Emekli Müftü Sadık Uysal Hayatını Kaybetti

Çaykara Şahinkaya Mahallesinden, emekli Sadık Uysal vefat etti

İlçemiz Şahinkaya Mahallesinden, Bursa’da ikamet eden, emekli Müftü Sadık Uysal hayatını kaybetti.

Bursa Ulucami eski imam-hatibi, İnegöl, Osmangazi ve Artvin eski müftülüğü görevlerinde bulunan Uysal, insanlara verdiği değer herkesçe bilinen, sevilen, sayılan sürekli iyi dileklerle anılan olarak tanınıyordu.

Emekli Müftü Sadık Uysal’ın ölümü başta ailesi olmak Üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.

Cenazesi, 03.06.2022 Cuma günü Cuma namazı müteakip Bursa Ulucami’de kalınacak namazın ardından aynı yerdeki şehir mezarlığına defnedilecektir.

Çaykara Gündem Gazetesi yönetimi olarak, emekli Müftü Sadık Uysal’a Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine başsağlığı diliyoruz.

EMEKLİ MÜFTÜ SADIK UYSAL KİMDİR?

1946 yılında Trabzon Çaykara Şahinkaya Köyü'nde doğdu. İlkokulu Çaykara'da, Ortaokulu Rize'de, İmamHatip Okulu ve Yüksek İslâm Enstütüsü'nü Bursa'da okudu. Dokuz yaşında hâfız oldu. Ayrıca müderris Kadir ŞAHİN'den özel dinî eğitim görerek icâzetnâme aldı. Nûr-i Osmaniye Kur'ân Kursu'nda da Hasan AKKUŞ'tan tashîh-i hurûf eğitimi gördü. İlk göreve 1966 yılında Rize'de İmam-Hatip olarak başladı. 1978 yılında Bursa Ulu Camii İmam-Hatipliği'ne, 1986 yılında İnegöl, 1988 yılında da Osmangazi İlçe Müftülüğü'ne atandı. 07.04.2003 tarihinde Artvin İl Müftülüğü'ne getirildi. 18.04.2003 tarihinde bu görevde iken emekliye ayrıldı.



Yusuf Baltacı
2.06.2022 13:03:21
Mevlam hocamıza rahmet eylesin. Evladü iyaline ve camiamıza sabır ve metanet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah.

Muhammed Serkan DENİZ
2.06.2022 16:40:48
Başımız sağolsun.. Rabbim rahmet eylesin.. Mekanı Cennet olsun inşAllah..

İlginizi Çekebilir