Çaykara'lı Folklor Öğretmeninin Yönetimindeki Halk Oyunları Ekibi Almanya'da Birinci Oldu.

Çaykara

Çaykaralı Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni Mahmut Yiğit’in yönetimindeki Halk Oyunları ekibi Almanya’da yapılan Türk Halk Oyunları Yarışması’nda 1.oldu.

Çaykaralı Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni Mahmut Yiğit’in yönetimindeki Halk Oyunları ekibi Almanya’da yapılan Türk Halk Oyunları Yarışması’nda 1.oldu.

Almanya T.C. Stuttgart Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşeliği tarafından, Türk Kültürünü tanıtmak, yaygınlaştırmak ve halk oyunlarını sevdirmek amacıyla 18 Haziran 2023 tarihinde Stuttgart’ta Württemberg Eyaleti eğitim bölgelerinde Türkçe ve Türk kültürü derslerine katılan öğrencilerden oluşan ekipler arasında Halk Oyunları yarışması düzenlendi. 

Öğrenci,öğretmen ve Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğun bir ilgi gösterdikleri yarışmada  her biri halk oyunları konusunda uzman olan jüri üyeleri; Aytaç Dinç Yıldırım, Dr. Sevgi Balkan, Alparslan Kürşat Gür, Aykut Dalgıç ve Burak Özyavuz’un yaptıkları değerlendirme sonucunda Biberach Eğitim Bölgesi’nden Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Trabzon Çaykara’lı Mahmut Yiğit’in yönetimindeki  Halk oyunları ekibi birinci oldu.

Yarışmada  İkinciliği Göppingen 1 Eğitim Bölgesi’nden Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Erhan Şişman’ın ekibi alırken, üçüncülüğü ise Nürtingen Eğitim Bölgesi’nden Öğretmen Murat Akdağ’ın ekibi kazandı.

MAHMUT YIĞIT KİMDİR?

1985 yılında Çaykara Taşlıgedik Mahallesinde doğan Mahmut Yiğit, ilkokul 1.sınıfa Taşlıgedik Mahallesinde İlkokulunda başladıktan sonra ailesi ile beraber İstanbul/Pendik semtine yerleşti. İlk ve orta öğretimini burada tamamladıktan sonra 2002-2007 yılları arasında Bursa/Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesinde okudu ve mezun oldu. Mezun olduğu yıl öğretmenlik görevine başladı. Şanlıurfa/Suruç’ta yedek subay öğretmen olarak askerlik görevini tamamladıktan sonra, ilk görev yeri olan Sakarya/Akyazı’ya geri döndü. Yaklaşık 7 yıl Sakarya Akyazı’da çalıştıktan 2015 yılında memleketi Trabzon’a tayini çıktı. 2021 yılına kadar Trabzon  Ortahisar’da görev yaptıktan sonra, Ekim 2021’de yurt dışı öğretmenlik görevi için Almanya’ya gitti. Halen Almanya’da yurt dışı öğretmenlik görevine devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce, Yunanca ve Almanca bilmektedir.



İlginizi Çekebilir