Çaykara'lı Gamze Sivaz Türkiye İkincisi

Çaykara

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) tarafından Türkiye Genelinde Lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışmasında İlçemiz öğrencilerinden Gamze Sivaz tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye İkincisi oldu

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) tarafından Türkiye Genelinde Lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışmasında İlçemiz öğrencilerinden Gamze Sivaz tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye İkincisi ve Trabzon Birincisi olmayı başardı.

Öğrencimiz Gamze Sivaz Türkiye Birincisi ile aynı puanı elde etmesine rağmen yarışma statüsü gereği aynı puanı alan adaylardan doğum tarihi daha küçük olan bir üst derecede yer alır maddesi gereğince Türkiye ikincisi oldu.Sivaz daha önce Zeki Bilge Ortaokulunda okurken de aynı durum ile karşılaşmış Trabzon İl Birincisi ile aynı puanı almış olmasına rağmen doğum tarihi yüzünden Trabzon ikincisi olmuştu.

Çaykara İlçesine tarihi bir başarı yaşatarak Türkiye İkincisi olmayı başaran Gamze Sivaz Karaçam Mahallesinden olup Çaykara İlçe merkezinde berberlik yapan Muhaqmmet Ali Sivaz’ın kızıdır. İlçemiz Zeki Bilge Ortaokulunda öğrenim gördüğü dönemde bir çok sınav ve yarışmada sayısız derece ve madalya elde eden öğrencimiz Gamze sivaz 2020 yılı LGS sınav sonucunda Solaklı Fen lisesine yerleşmeyi başarmıştı.

 Aynı Yarışmada Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Fatmanur Baltacı ise almış olduğu 66.88 puan ile Çaykara İlçesinde 2.,Trabzon İlinde 7.,Türkiye Genelinde ise 572. sırada yer  aldı

AGD İLÇE BAŞKANI GÖNAN-EMEK VE ÖZVERİNİN ESERİ

Anadolu Gençlik Derneği Çaykara Şubesi Başkanı aynı zamanda İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan AGD Çaykara Şubesi olarak senelerdir Çaykara ilçesinin her okulunu karış karış dolaşarak öğrencilerimizin ilgilerini çekmeye çalıştıklarını Peygamber Efendimizin örnek ve güzel ahlakını öğrencilerimizin yarışma sayesinde kazanarak örnek bir ahlak yapısına sahip olmalarını hedeflediklerini sözlerine ekledi

Müdür İzzet Gönan sözlerine şu şekilde devam etti; Senelerdir İlçemizde gerçekleştirilen bir çok sınav ve yarışmalarda almış olduğu dereceler ile Çaykara İlçesinin gurur kaynağı olmayı başaran öğrencimiz Gamze Sivaz İlçemiz Zeki Bilge Ortaokulundan mezun olduktan sonra 2020 LGS Sınavları sonucunda Solaklı Fen Lisesi’ne yerleşmeyi başarmıştı.

Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD), her yıl yüzbinlerce ortaokul ve lise öğrencisinin katılım gösterdiği Siyer-i Nebi Yarışması bu yıl pandemi sebebiyle online olarak gerçekleştirildi. 

AGD’nin geleneksel hale getirdiği Siyer-i Nebi Yarışması bu yıl online olarak düzenlendi. 29 Mart Pazartesi günü başlayan online kayıtlar 15 Mayıs 2021 tarihine kadar devam etti.  Yarışma 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde online olarak yapılması planlandı. Ancak teknik bir arıza nedeniyle  Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması 2 Haziran tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği Lise Öğrencileri Siyeri Nebi  Yarışmasında Gamze SİVAZ tüm soruları doğru cevaplayarak  Türkiye 2.si ve Trabzon 1. olmuştur. Şampiyonumuz Çaykara adına bir ilki gerçekleştirerek büyük başarı göstermiştir. Öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerini gönülden tebrik ediyorum. AGD'ye de bu güzel anlamlı çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum.

SİYER YARIŞMASI 2021

Online Siyer-i Nebi Yarışması, AGD Genel Merkez Organizasyon Planlama Komisyonu koordinesinde, Liseler ve Ortaokullar Komisyonları bünyesinde yapıldı. Online Siyer-i Nebi Yarışması Liseler ve Ortaokullar olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı.

AGD SİYER YARIŞMASI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Sınav Soruları, Lise Düzeyinde; Şerafettin Kalay’ın “Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed (sas)” kitabından ve Ortaokul Düzeyinde ise Muzaffer AKTÜRK - Muhammed Mücahid TIRAŞ’ın “Sevgili Peygamberim (sas)”  kitabından hazırlandı.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Gamze Sivaz Türkiye İkincisi

İlginizi Çekebilir