Çaykara'lı Geleceğin Mucitlerinden Vali Aziz Yıldırım'a Ziyaret

Çaykara

Çaykara'lı Geleceğin Mucitlerinden Vali Aziz Yıldırım'a Ziyaret

2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robotik Kodlama Yarışmasında ilk üç sırada yer almayı başararak Türkiye Finallerine gitmeye hak kazanan Trabzon Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri Ekibi, Vali Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. 

 36 bin okul arasından turnuvaya katılım sağlamaya hak kazanan Zeki Bilge Ortaokulu Ekibini tebrik eden Vali Aziz Yıldırım, “Gençlerimizin bu alandaki isteklerini görmek çok güzel.  Bilimsel çalışmaların öneminin her geçen gün arttığı günümüzde bu tür çalışmalar çok kıymetli. Sizleri tebrik ediyorum. Sizlere rehberlik yapan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

 Ziyarette öğrencilere; Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, Okul Müdürü Tayfur Demirali, Takım Koçu Kübra Nur Türker eşlik etti. 

 2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robotik Kodlama Yarışması Bölge Finalleri İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir ve Mersin olmak üzere toplam 5 ayrı şehirde gerçekleştirildi. Türkiye Finali ise 16-17 Mart’ta İzmir’de gerçekleştirilecek.

Takım, robot kategorisinde kendileri tasarladıkları ve yazılımını yazdıkları robot ile belirlenen 15 görevi 2,5 dk da tamamlayarak puan kazanacaklar...

 



İlginizi Çekebilir