Çaykara'lı İlim Adamı Hakka Yürüdü

Çaykara

Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli İlim adamlarından Müderris Abdullah Zihni Kadıoğlu İstanbul’da hayatını kaybetti.

Yaklaşık 2 senedir Prostat Kanseri hastalığı ile mücadele eden Abdullah Zihni Kadıoğlu, 20 gün önce ağırlaşarak hastaneye kaldırılmıştı.Son rahatsızlığının ardından yatalak hasta olan Abdullah Zihni Kadıoğlu tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Köseli Mahallesinden Bölgemizin en önemli İlim adamlarından Hacı Şakir Kadıoğlu’nun oğlu olan Abdullah Zihni Kadıoğlu babasından almış olduğu dini eğitimini İstanbul’da da sürdürmüş ve İslami açıdan çok önemli kitap ve belgeleri hazırlayarak insanlık aleminin hizmetine sunmuştu.Solaklı Deresinin en önemli Müderrislerinden bir tanesi olan Abdullah Zihni Kadıoğlu İslam Dünyasına bir çok kitap ve eser kazandırmıştır.

Merhum Abdullah Zihni Kadıoğlu, Salih ve Saadet Partisi Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu’nun kardeşi, Fuat Gürleyen’in ise kayınpederiydi.

Merhum İlim Adamı Abdullah Zihni Kadıoğlu 17 Eylül 2021 Cuma Günü Cuma namazına müteakip İstanbul Pendik’te kendi yaptırdığı Cami olan Yavuz Selim Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.Pandemi dolayısı ile cenaze saatinde değişiklik olabilir.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Merhum İlim Adamımız Abdullah Zihni Kadıoğlu’na Allah’tan rahmet,kederli ailesine ve tüm İslam Alemine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM:

Salih Kadıoğlu-Kardeşi-0 537 4371057
Mehmet Nuri Kadıoğlu-Kardeşi- 0 532 6048784
Fuat Gürleyen-Damadı-0 505 4516918



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Adamı Hakka Yürüdü

İlginizi Çekebilir