Çaykara'lı İlker Akıncı,Trabzon'dan Milletvekili Adayı

Çaykara

Çaykara’lı İş Adamı İlker Akıncı Trabzon İlinden Milletvekili Adayı seçildi.

Çaykara’lı İş Adamı İlker Akıncı 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP’den Trabzon Milletvekili adayı olmaya hak kazandı.

9 Nisan 2023 tarihinde açıklanan ve YSK’ya verilen Milletvekili Aday Listesinde Çaykara’lı İlker Akıncı Trabzon CHP 5. Sıradan Milletvekili adayı oldu.

Akademik kariyeri,Başarılı  İş hayatını siyaset alanındaki aktifliği ile pekiştiren İlker Akıncı Milletvekili seçilerek Trabzon İline hizmet vermek istiyor.

Milletvekili Adayı İlker Akıncı,Çalışkanlığı,azmi,dinamikliği,insanlar ile kurmuş olduğu mükemmel iletişimi ile örnek bir insan olarak tanınıyor.

TRABZON’A HİZMET İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ

CHP Trabzon Milletvekili Adayı İlker Akıncı Milletvekili Adaylığı ile ilgili şu ifadeleri kullandı.

Sayın Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU ve Benim Büyük Ailem Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerimin Takdiri ile TBMM 28. Dönem Trabzon Milletvekili adayı olarak gösterildim.

Halkımızın Desteği ile İnşallah Büyük Sevdam, Memleketim Trabzon’a Meclis Çatısı Altında Hizmet Etme Şerefine Nail Olurum.

Süreç boyunca bana gönül gücü veren tüm büyüklerime, dostlarıma ve aileme teşekkür ediyorum.

İLKER AKINCI ÖZ GEÇMİŞ

CHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı İlker Akıncı  1985 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğdu ilk ve orta eğitimini Trabzon merkezde, lise eğitimini Trabzon Fatih Lisesi’nde tamamladı. Yükseköğrenimini 2011 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde tamamladı, yine aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Tezsiz yüksek lisansını tamamladı. 2023 yılı itibari ile eğitim hayatına Anadolu Üniversitesi iktisat fakültesi Uluslararası ilişkiler bölümünde ve Karadeniz teknik Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü Tarihi anabilim dalında yüksek lisans öğrencisi olarak devam etmektedir. Akıncı aynı zamanda Boğaziçi Avrupa siyaset okulu 2021 mezunudur. Profesyonel iş hayatına 2012 yılında yapı kimyasalları sektöründe hizmet veren uluslararası bir şirkette bölge müdürü olarak başlamış, 2020 yılından sonra da Trabzon merkezli bir inşaat şirketinde yöneticilik görevine devam etmektedir. Aynı zamanda hizmet ve turizm sektörlerinde kendisine ait işletmeleri bulunmaktadır. Akıncı 16 yaşında Cumhuriyet Halk Partisinde siyasete başlamış, 18 yaşında il gençlik kolları üyeliği, il gençlik kolları Sekreterliği ve 2009 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon il gençlik kolları başkanlığı yapmıştır. 2012 yılında Yavuz KARAN’IN il yönetim kurulunda il başkan yardımcılığı, 2015 yılında Güzide UZUN’UN il başkanlığında il başkan yardımcılığı, 2016 yılında Turgay GÜNGÖR’ÜN il başkanlığında da il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2022 yılı itibari ile de Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezimizin koordinasyonunda kurulan “Kılıçdaroğlu gönülleri” hareketinin Trabzon il koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Akıncı evli ve 2 çocuk babasıdır



İlginizi Çekebilir