Çaykaralı İşadamı Hayatını Kaybetti

Çaykaralı İşadamı Hayatını Kaybetti

İthalat İhracat Dâhili Ticaret Limited Şirketi`nin başarılı işadamlarından, Çaykaralı Şükrü Dingiloğlu hayatını kaybetti.

İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği (İGTOD) tarafından bir süre önce ticarette 40 yılında en başarılı işadamı seçilen, aynı zamanda, İstanbul Çaykara ve Dernekpazarı Kültür Yardımlaşma Derneği’nin ve İstanbul Çaykara ve Dernekpazarı Eğitim Vakfı’nın kurucularından Şükrü Dingiloğlu hayatını kaybetti.

Ortaokulu Çaykara`da, Liseyi Trabzon`da ve İstanbul Hukuk Fakültesi`ni bitirdikten sonra ticari hayatına başlayan,. Stajını yaptıktan sonra avukatlık yapmadan,  İthalat ve İhracat şirketini kurduktan sonra büyük başarılara imza atan Dingiloğlu, birçok sosyal alanlarda da başarılı çalışmalara imza attı. Özellikle İstanbul’da faaliyet gösteren Çaykara Eğitim Vakfı`nı kurucularında olan, “Bölgemiz için en iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır” diyerek,  50 yılını Çaykaralı ve Dernekpazarlı öğrencilerin eğitimi için harcamış, gece gündüz çalışmış, maddi ve manevi katkı sağlamış veya sağlayacak kişilere ulaşmıştır.

Ömrünün son yıllarında yakalandığı Alzheimer hastalığı ile mücadele eden ve bu mübarek Ayda, bu mübarek günde vefat eden Şükrü Dingiloğlu’na Allah’tan rahmet, Ailesine, sevenlerine ve üzerinde emeği olan tüm öğrencilerine başsağlığı diliyorum.

Şükrü Dingiloğlu, 24.05.2020 Pazar günü Çaykara Ataköy Mahallesi’nde öğle ezanına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra aile kabristanlığına defin edilecektir.

ŞÜKRÜ DİNGİLOĞLU KİMDİR?

Ataköy (Şinek) 1940-2020 İş adamı, yönetici. Babası Tayyip Efendi’den hafızlığını yaptı. Bir buçuk yıl Arapça ders aldı. İlkokulu Ataköy’de, ortaokulu Çaykara’da, liseyi Trabzon’da okudu. 1965 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Aynı yerde stajını yaptı. İstanbul Çaykara ve Dernekpazarı Kültür Yardımlaşma Derneği’nin kurucuları arasındadır. Aynı zamanda derneğin hukuk işlerinden sorumlu üye olarak hizmet vermiştir. Avukatlık mesleğini seçmesine karşın bu mesleği yürütmeyerek ticaret hayatına atıldı. “Şükrü Dingiloğlu İthalat İhracat Dahili Ticaret Limited Şirketi’ni” kurdu. İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği (İGTOD) tarafından ticarette 40 yılı aşkın süreyle hizmet eden kuruluş olarak “Başarı Plaketi” ile ödüllendirdi. İstanbul Çaykara ve Dernekpazarı Eğitim Vakfı’nın kurucuları arasında yer aldı. Dernek faaliyetleri süresince ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vererek eğitimlerine katkı sağladı. Ticari, faaliyetlerinin yanı sıra dernek faaliyetlerinde de etkin olarak çalışan Şükrü Dingiloğlu, evli ve bir evlat babasıydı.

İrtibat:

Kardeşi: Mustafa Azmi Dingiloğlu: 0530 607 59 96

Oğlu: Önder Dingiloğlu :0532 211 87 47

Haber:  Zeki ALBAYRAK

KAYNAK: Muhammet Mustafa TUNCER; “Çaykara ve Ötesinden Portreler” - Çaykara Kültür Sanat ve Yayıncılık.



İlginizi Çekebilir