Çaykaralı İşadamı Hayatını Kaybetti

Çaykaralı İşadamı Hayatını Kaybetti

Uzungöl’ün yetiştirmiş olduğu en önemli iş adamlarından İstanbul’da ikamet eden Şaban Eroğlu, yakalanmış olduğu amansız hastalıktan kurtulamayarak İstanbul’da hayatını kaybetti.

1924 Doğumlu olan ve bir süredir yaşlılığa bağlı çeşitli rahatsızlıkları bulunan Şaban Eroğlu 97 yaşında vefat etti. Yakup ve Recep Eroğlu ile Mine Akgün’ün babaları olan Merhum Şaban Eroğlu ,başarılı bir yönetici ve örnek bir toplum insanıydı.

1924 yılında Uzungöl’de doğan Uzungöl’lü Hayırsever İş Adamı  Hacı Şaban Eroğlu Uzungöl’ün İş Dünyasındaki en önemli isimlerinden bir tanesi olarak tanınıyordu. Uzun yıllar Erzurum ve Ağrı’da ticari faaliyetler yürüten ve aynı zamanda Türk Hava Kurumun’nun 30 yıl süresince Ağrı il başkanlığını, Ticaret Odası Meclis Başkanlığını ve bir çok derneğin yöneticiliğini  yürütmenin yanısıra, çeşitli eğitim kurumları yanında  sosyal sorumluluk projelerine de destek vermiştir.

Çevresinde sayılan, sosyal yanı ile  saygı değer bir kimliğe sahip olarak yardımseverliği ile de örnek bir kişilik sergilemiş ve bulunduğu çevrenin saygısını kazanmıştır. Karadeniz insanının doğudaki kalesi olarak her konuda yaptığı maddi ve manevi destekler ve  misafir perverliği ile de insanların gönlünde taht kurmuştur.

Merhum Şaban Eroğlu, 26 Ekim 2021 Salı Günü Uzungöl Merkez Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Filak Mahallesinde bulunan aile  mezarlığında defnedilecektir.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Merhum Şaban Eroğlu'na Allah'tan rahmet,kederli ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM:

Yakup Eroğlu-Oğlu-0 532 2463143

Recep Eroğlu-Oğlu- 0 532 3154541

Mine Akgün-Kızı-0 505 4403313



İlginizi Çekebilir