Çaykara'lı Kooperatif Başkanından Üniversite Öğrencilerine Seminer

Çaykara

Van Özalp Dönerdere Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çaykara’lı Hemşerimiz Türkay Özbek tarafından Üniversite öğrencilerine Eğitim Semineri verildi.

Van 100. Yıl Üniversitesinin Kuruluşunun 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Veteriner Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu eğitim semineri Çaykara’lı Hemşerimiz Dönerdere Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı Türkay Özbek tarafından verildi.

5 Ekim 2022 Çarşamba Günü Saat 13.30’da 100. Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İİBF Prof.  Dr. Kaan Demirel Konferans Salonunda gerçekleştirilen Eğitim Seminerine Öğretim görevlileri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.

Başkan Türkay Özbek Eğitim Seminerinde öğrencilere Dönerdere Kalkınma Kooperatifinin 1965 Yılından günümüze kadar 57 yıllık Kooperatif serüvenini,hayvancılığın dünü ve bugününü,hayvancılığın temel sorunlarının neler olduğunu ve bu sorunların çözümü ile ilgili çözüm önerilerini maddeler halinde sıraladı.Öğrencilerin sorularını da büyük bir içtenlikle cevaplayan Kooperatif Başkanı Turgay Özbek aynı zamanda Bir Kooperatif Yöneticisi olarak Hayvancılığın Geliştirilmesi ile ilgili tavsiyelerini de öğrenciler ile paylaştı.

Konuşmasında Dönerdere Kalkınma Kooperatifinin 1965 Yılından günümüze kadar çalışma sistemi,kalitesi ,üretmiş olduğu kaliteli hayvancılık ürünleri ile Bölgeye örnek olduğunu ifade eden Kooperatif Başkanı Türkay Özbek,kurmuş oldukları örnek kooperatifte en modern teknolojiyi kullanarak ve en kaliteli hayvan ürünlerini üretmeye çalıştıklarını,imkanlar ölçüsünde tüm mahallelere ulaşmaya çalışarak tüm mahallelerinin sütlerini bu kooperatifin bünyesinde toplamaya çalıştıklarını,üretmiş oldukları kaliteli süt ürünleri ile Dönerdere Mahallesini bir marka haline getirdiklerini ve Dönerdere Süt ürünlerinin Türkiye Genelinde bir marka haline getirdiklerini sözlerine ekledi.

Konuşmasında Türkiye Genelinin yanı sıra Van İl Merkezinde Kurmuş oldukları satış noktası ile Van İlinde yaşayan vatandaşlara da ulaşmaya çalıştıklarını anımsatan Kooperatif Başkanı Türkay Özbek,her gün Dönerdere Mahallesinden Van İl Merkezine taze süt ürünleri ulaştırmayı başardıklarını vatandaşların Dönerdere Marka değerini çok kısa bir zaman diliminde fark ettiğini ve günümüzde artık Van İl Merkezinde e Dönerdere isminin marka ve kalite anlamında ilk sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

Eğitim çalıştayında Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu olarak kendilerini yenileme ve modern hayvancılık ilkelerine ayak uydurabilme anlamında yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Kooperatif Başkanı Türkay Özbek,çağın gelişmelerine ayak uydurmadan hayvancılık konusunda gelişimenin imkansız olduğunu kendilerinin de sadece 2022 yılı içerisinde 8 ayrı tesisi hizmete açarak modern hayvancılık konusunda örnek bir kooperatif olmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Verimli bir çalışma ortamında gerçekleştirilen Eğitim Seminerleri önümüzdeki haftalarda da devam edecek.

DÖNERDERE KALKINMA KOOPERATİFİ

Dönerdere Kalkınma Kooperatifi 1965 Yılından günümüze kadar yaklaşık 57 senelik zaman diliminde örnek ve farklı uygulamaları ve Hep birlikte hareket eden Kooperatif anlayışı ile örnek gösterilecek bir Kooperatif Konumunda.

Uzungöl’den 1965 yılında ayrılarak Döneredere Mahallesine İskan olarak giden Çaykara’lı hemşerilerimiz kurmuş oldukları bu örnek kooperatif çevresinde kenetlenerek bir aile haline gelmeyi başardılar.Dönerdere Mahallesinde yaşamını sürdüren herkes doğal olarak Dönerdere Kalkınma Kooperatifinin de Doğal Üyesi konumunda.

Hem Dönerdere Mahallesinden hem de komşu mahallelerden toplanan sütler Kooperatif bünyesinde senelerce büyük bir itine ile ve işini mükemmel bir şekilde yapan mahallede ikamet eden tecrübeli personeli ile büyük bir itina içerisinde ve son derece hijyenik bir ortamda işlenerek bir çok sür ürününe dönüştürülüyor.

Neler üretilmiyor ki Dönerdere Kalkınma Kooperatifinde.Taze sütünden tutun da kaymnağına kadar.Kaşar peynirinden tutunda otlu keynir,tel peynir ve beyaz peynirine kadar.Hatta kayma ve tereyağına kadar.Onlarca süt ürünü kaliteli personel tarafından büyük bir itina ile 57 senedir üretilerek insanların beğenisine sun uluyor.

Dönerdere süt ürünleri hem Van İlinde hem de Türkiye’nin her Bölgesinde özellikle de İstanbul piyasasında Dönerdere Süt Ürünleri adı altında bir marka haline gelmiş durumda.

Kooperatif Başkanı Türkay Özbek ve Yönetim Kurulu…Bundan önceki tüm Kooperatif Başkanları gibi.Bütün enerjilerini Kooperatife harcayarak Karadeniz insanının üretkenliğini,Karadeniz insanının çalışkanlığını etraflarına yansıtmaya çalışıyorlar.

Başkan Özbek ve ekibi sadece 2022 Yılında Kooperatif Bünyesinde 7 ayrı tesisi hizmete açarak Bölgede Hayvancılığın geliştirilmesi anlamında örnek ve farklı bir çalışmanın daha altına imza atmayı başardılar.

1-Süt Ürünleri  Üretim Tesisi Açılış Töreni

2-Dönerdere Köyü Sosyal Tesisleri Açılış Töreni

3-Çiftçi Eğitim ve Dinlenme Lokali Açılış Töreni

4-Yapımı tamamlanan ve modernize edilen Tandır Evi ve Fırının Açılış Töreni

5-Mevcut olan Un Fabrikası Modernizasyon Açılış Töreni

6-Yapımı tamamlanan Modern Değirmenin Toplu Açılış Töreni

7-İhtiyaç,Üretim ve Gıda Maddeleri Market’in Açılış Töreni



İlginizi Çekebilir