Çaykara'lı Müdürden Trabzon'a Bir Milyon Maske

Çaykara

Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çaykara’lı Eğitimci Orhan Genç tarafından Gönüllü vatandaşlara evlerde yaptırılan 600 000 maske vatandaşlara dağıtılmak üzere Trabzon Valiliğine gönderildi

Çaykaralı Müdürden Trabzon’a bir milyon maske. Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çaykaralı Eğitimci Orhan Genç tarafından Gönüllü vatandaşlara evlerde yaptırılan 600 000 maske vatandaşlara dağıtılmak üzere Trabzon Valiliğine gönderilirken bu rakamın kısa bir süre içerisinde bir milyonun üstüne çıkması bekleniyor.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun himayelerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan’ın katılımları ile Trabzon Halk Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen Maske Üretim çalışması örnek bir çalışma olarak karşımıza çıktı.

Vatandaşlarımızın salgından korunması için evlerde Gönüllü Maske Üretimi şeklinde düşünülerek hayata geçirilen projenin ilk aşamasında Müdür Orhan genç tarafından 16 Mart tarihinden itibaren evlerinden çıkamayan öğretmen,usta öğretici,kursiyer ve vatandaşlara cep telefonundan mesaj çekilerek gönüllü maske üretimine evlerden katılım sağlamaları istendi.

Müdür Orhan Genç’in bu çağrısına evlerden olumlu çağrı geldi ve yaklaşık 300 kişi evlerinde kendi imkanları ile maske üretimi yapabileceklerini ifade ettiler.

İLK KATKI VALİ USTAOĞLU’NDAN

Trabzon Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün bu anlamlı çağrısına ilk katkı Trabzon Valiliğinden geldi.Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Maske malzemelerini kendilerinin temin edeceğini ifade etti.Ve de Bursa’dan özel olarak getirilen maske malzemeleri Halk Eğitim Merkezine teslim edildi.

BİR KATKI DA BAŞKAN ZORLUOĞLUNDAN

Halk Eğitim Merkezinin bu anlamlı çalışmasına bir katkı da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Çaykara’lı hemşerimiz Murat Zorluoğlu’ndan geldi.Başkan Zorluoğlu Halk Eğitim Merkezine bir adet Maske Kesim Makinesi hediye etti.

ORTAHİSAR KAYMAKAMI TOLGA TOĞAN’IN ÖNEMLİ KATKILARI

Halk Eğitim Merkezinin bu anlamlı katkısına Trabzon Merkez Ortahisar İlçesi Kaymakamı Tolga Toğan da duyarsız kalmadı.Kaymakam Toğan hem malzeme hem de malzemelerin evlere dağıtımı aşamasındaki araç temini konusunda Halk Eğitim Merkezine her türlü katkıyı gerçekleştirdi.

MASKE ÜRETİMİ

Maske malzemeleri Bursa’dan geliyor.Malzemeler otomatik makinelerde önce katlanıyor sonra kesiliyor daha sonra ise seri üretim şeklinde 500’lük,1000’lik ve 2000’lik paketler şeklinde paketlenerek özel araçlar ile kursiyerlerin evlerine bırakılıyor.

Kursiyerler evlerindeki dikiş makinelerinde bu maskeleri dikerek vatandaşlarımızın hizmetine hazır hale getiriyorlar.

MÜDÜR GENÇ-HEPİMİZ AYNI GEMİNİN İÇİNDEYİZ

Okulların tatilde olduğunu öğretmenlerin,usta öğreticilerin ve kursiyerlerin evlerinden çıkamadıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Trabzon Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç Trabzon Halk Eğitim Merkezi Olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz bize yeteriz” sloganından hareket ederek yola çıktıklarını ve de Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi millet olarak gerçekten de her zorluğun üstesinden kolaylıkla gelebileceğimizi Trabzon İlimizde başardıklarını ifade etti.

Maske Üretimi aşamasında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Trabzon Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenlerine, Trabzon Halka Hazarları Derneği Başkan ve yöneticilerine, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü yönetici ve öğretmenlerine, Trabzon Faroz Derneği Başkan ve yöneticilerine, Maçka,Arsin,Yomra,Çarşıbaşı,Vakfıkebir ve Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürlerine teşekkürlerini sunan Trabzon Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç ayrıca evlerinde günlerdir yoğun bir tempo ile maske üreten tüm yönetici, öğretmen, kursiyer ve vatandaşlara da minnet borçlu olduklarını sözlerine ekledi.

Beş yüz bin maske üretimi amacı ile yola çıktıklarını ifade eden Müdür Orhan Genç şu an itibarı ile 600 bin maske ürettiklerini ve bir milyonun çok üstüne çıkacaklarını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir