Çaykara'lı Muhtarlar AFAD Destek Eğitimi Sertifikalarını Aldı

Çaykara

Çaykara İlçesinden 17 Muhtar Trabzon Valiliği AFAD Trabzon İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Eğitim sonrasında sertifikalarını aldılar.

Çaykara İlçesinden 17 Muhtar Trabzon Valiliği AFAD Trabzon İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Eğitim sonrasında sertifikalarını aldılar.

Trabzon Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü oluyor projesi kapsamında Trabzon Valiliği Trabzon  Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen AFAD Destek Gönüllüsü olmaya Hak kazanan Çaykara’lı Muhtarlar Trabzon’da gerçekleştirilen program ile sertifikalarını aldılar.

Trabzon Valiliği Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü AFAD tarafından gerçekleştirilen eğitimleri tamamlayarak "AFAD Destek Gönüllüsü" olmaya hak kazanan Muhtarlar için Trabzon  Valiliği tarafından Sertifika töreni gerçekleştirildi..

17 Ocak 2023 Salı Günü Trabzon Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Eğitim Programına Çaykara İlçesinden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ile birlikte Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk ve Eğitim çalıştayına davet edilen 17 Muhtar yer aldı.

Gerçekleştirilen programda protomkol konuşmalarının ardından Eğitim ve tatbikat çalışması gerçeklheştirildi ve Trabzon Valiliği Trabzon Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü tarafından Çaykara İlçesindeki 17 Muhtara Eğitim Sertifikası verildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU VİDEO KONFERANS SİSTEMİ İLE PROGRAMA KATILDI

Eğitim Çalıştayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Video Konferans sistemi ile programa bağlanarak Organizasyon için Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Valiliği AFAD İl Müdürlüğü ile programa yoğun katılım sağlayan Muhtarlar ve STK Temsilcilerine teşekkür etti.

VALİ USTAOĞLU MUHTARLARA VE STK TEMSİLCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Sertifika töreninde bir teşekkür konuşması gerçekleştirerek AFAD Trabzon İl Müdürlüğü,Muhtarlar ve STK Temsilcilerine teşekkür etti.

AFAD İL BAŞKANI SEZER

Gerçekleştirilen Eğitim ve Sertifika çalıştayında bir konuşma yapan Trabzon AFAD İl Başkanı Yunus Sezer şu ifadeleri kullandı.

Sezer, Türkiye'de geçen yıl 31 binin üzerinde afet ve acil durum olayının meydana geldiğini belirterek, "Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Karşınıza Türkiye haritasını koyduğunuz zaman, bir tarafında afet deprem tehlike haritası hemen hemen Türkiye'de 5 ve üzerinde büyüklükte deprem üretecek ve bütün illerin bundan etkilenebileceği fay sistemlerinin üzerinde duruyoruz. Bütün illerimiz bir şekilde etkileniyor bundan." diye konuştu.

Onun dışında en fazla heyelanlara maruz kalan illerden birinin de Trabzon ve Karadeniz olduğuna dikkati çeken Sezer, şöyle devam etti:

"Heyelan tehlikeleri ile yüz yüzeyiz. Geçen yıl zannediyorum Trabzon'da 600'e yakın heyelan meydana geldi. Hemen komşu ilimiz Ordu'da birçok köyü tahliye etmek durumunda kaldık. Çığ tehlikemiz, kaya düşme tehlikesi. Konya tarafına gidiyorsunuz, Konya-Eskişehir taraflarına obruk tehlikeleri ve hiç karşılaşmadığımız afetlerle de iklim değişiklikleriyle beraber karşılaşmaya başladık."

Sezer, çok yoğun şekilde sellerle de karşılaşıldığını ifade ederek, "Belki yaşı kemale ermiş, orada yaşayan büyüklerimizden dinlediklerimiz, gittiğimiz yerlerde Bozkurt'ta ömrümüzde böyle bir şey duymadık diyorlar. Yine geçen yıl Konya'da kum fırtınası nedeniyle Konya yolu, Ankara yolu kapandı. Bunlar bizim ülke olarak hiç karşılaşmadığımız fakat iklim değişiklikleri nedeniyle sık sık karşılaşacağımız afetler." dedi.

 



İlginizi Çekebilir