Çaykara'lı Öğrenciler Eren Bülbül İle Buluştu

Çaykara

Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen Çaykara Eren Bülbül ile buluşuyor etkinlikleri kapsamında ilk sinema filmi 18 Ocak 2022 Salı Günü gerçekleşti.

Çaykara Anadolu Lisesi,Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi,Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu Lisesi ve Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden toplam 400 öğrenci araçlar ile Trabzon’a taşınarak Kesişme İyi ki varsın Eren filmini izlediler.

Kesişme İyi ki varsın Eren İlk Sinema Filmi izleme etkinliğine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Yazıcıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Çaykara İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıd.BŞÇVŞ Aşkın Hava,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,askeri yetkililer ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Trabzon Forum Sinema Salonunda gerçekleştirilen sinema izleme etkinliğinde filmin anlamına uygun olarak öğrenciler ve askerler filmi bir arada izlediler. Çaykara İlçesinden toplamda 1900 öğrenci ve 100 anne Kesişme İyi ki Varsın Eren filmini izlemek üzere bu hafta ve karne tatili dönüş haftasında Kesilme filmini izleyecekler..

6 Gün boyunca devam edecek olan etkinlik kapsamında Çaykara İlçesinde İlkokul 4. Sınıflar ile Ortaokul ve liselerde öğrenim gören 1900 öğrenci sinema filmi ile buluşturulacak.

İlkokul öğrencileri ise karne tatili dönüşünde sinema filmi ile buluşturulacak.

2022 Yılına izlenme rekorları kırarak giren ve Trabzon’lu Eren Bülbül’ün yaşamının konu edildiği Kesişme İyi ki Varsın Eren filmi için Çaykara İlçesi farkını bir defa daha ortaya koyarak tüm öğrencilerini sinema filmi ile buluşturuyor.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi tarafından ortak olarak gerçekleştirilen Sinema Filmi Organizasyonu Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından gerçekleştiriliyor.

Organizasyonda Öğrencilerin sinema biletleri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından karşılanırken öğrencilerin Trabzon İline taşınması ise Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve hayırsever İş Adamları tarafından karşılanıyor.

18 Ocak ve 8,9,10,11,14 Şubat  2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan program şu şekilde;

ÇAYKARA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KESİŞME İYİ Kİ VARSIN EREN FİLMİNİ İZLEMEYE GİDECEK OLAN ÖĞRENCİ SAYILARI LİSTESİ

TARİH

SAAT

OKUL ADI

SİNEMA SALONU

ÖĞRENCİ SAYISI

GÜNLÜK ÖĞRENCİ TOPLAMI

 

450

 

 

18.01.2022-SALI

 

 

11.00

ÇAYKARA ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ

FORUM

82

ÇAYKARA    ANADOLU   LİSESİ

FORUM

290

ATAKÖY CEVDET SUNAY MTAL

FORUM

40

GÜNLÜK ÖĞRENCİ TOPLAMI

 

414

08.02.2022

11.00

ÇAYKARA ZEKİ BİLGE İLKOKULU

FORUM SİNEMA SALONU

100

GÜNLÜK ÖĞRENCİ TOPLAMI

 

100

09.02.2022

11.00

ÇAYKARA ZEKİ BİLGE ORTAOKULU

FORUM SİNEMA SALONU

240

GÜNLÜK ÖĞRENCİ TOPLAMI

 

240

10.02.2022

11.00

ŞEHİT AHMET ÇAMUR ANADOLU İMAM HATİP ORTAOKULU

FORUM SİNEMA SALONU

200

GÜNLÜK ÖĞRENCİ TOPLAMI

 

200

11.02.2022

11.00

ŞEHİT AHMET ÇAMUR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

FORUM SİNEMA SALONU

200

GÜNLÜK ÖĞRENCİ TOPLAMI

 

200

14.02.2022

11.00

UZUNGÖL EĞİTİM KURUMLARI

FORUM SİNEMA SALONU

91

 

11.00

TAŞKIRAN EĞİTİM KURUMLARI

FORUM SİNEMA SALONU

50

 

11.00

KARAÇAM EĞİTİM KURUMLARI

FORUM SİNEMA SALONU

46

GÜNLÜK ÖĞRENCİ TOPLAMI

 

187

           

PROTOKOL YOĞUN KATILIM SAĞLIYOR

Kesişme İyi ki varsın Eren filmine öğrencilerin yanı sıra protokol da yoğun bir katılım sağladı.

18 Ocak 2022 Salı günü gerçekleştirilen olan ilk Sinema etkinliğine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve İlçe Protokol heyeti de öğrenciler ile birlikte sinema organizasyonuna katıldılar.Öte yandan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,bu anlamlı filmi öğrencilerin Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı personeli ile birlikte izlemelerini tavsiye etti.Bu vesile ile Başta Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Aşkın Hava olmak üzere çok sayıda askeri görevli de sinema filmini öğrenciler ile birlikte izlediler.

İLK SEANS 14 OCAK CUMA GÜNÜ İZLENDİ

Çaykara’lı öğrenciler için Projenin ilk seansı 14 Ocak Cuma Günü gerçekleştirildi.40 Öğrenciden oluşan Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi 8. Sınıf  öğrencileri Forum Sinema Salonunda Kesişme filmini öğretmenleri ile birlikte izlediler.

SPONSORLAR BELLİ OLDU

Kesişme İyi ki varsın Eren Sinema filminin sponsorları da belli oldu.Trabzon Büyükşehir Belediyesi,Çaykara Kaymakamlığı,Çaykara Belediyesi ve Uzungöl Platformu ile hayır sever iş adamları organizasyona destek sağlıyorlar.

ÇAYKARA FAKİR ÖĞRENCİLERİ KORUMA DERNEĞİ DÜZENLİYOR

Sinema Filminin organizasyonu Çaykara Fakir Öğrencileri Koruma Derneği tarafından gerçekleştiriliyor.Organizasyona Destek vermek isteyen Hayırsever İş Adamları aşağıdaki hesap numarasından organizasyona destek sağlayabiliyorlar.

Çaykara Fakir Öğrencileri Koruma Derneği

TR68 0001 0004 4511 7845 6550 01

ÇAYKARA’LI MELİKE AKYÜZ DE FİLMDE OYNAMIŞTI

11 Ağustos 2017 günü Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lılar ile Türk güvenlik güçlerinin girdiği çatışmada PKK üyelerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Eren Bülbül ve onu korumaya çalışırken öldürülen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in hayat hikayesini konu alan Kesişme İyi ki varsın Eren filmi 2022 yılına izlenme rekorları kırarak başlamıştı.

Kesişme İyi ki varsın Eren filminde Eren Bülbül’ün kardeşi Esma rolünü çok büyük bir başarı ile temsil eden Çaykara’lı Melike Akyüz beyaz perdedeki başarısı ile izleyenleri kendisine hayran bırakmıştı.

100 ANNE EREN BÜLBÜL’ÜN ANNESİ İLE BULUŞUYOR

Organizasyon kapsamında ayrıca Çaykara İlçesinden okullardan seçilen 100 anne Eren Bülbül’ün annesi ile buluşturulacak.

Tarihi daha sonra belli olacak  olan organizasyon kapsamında Çaykara İlçesinden seçilen 100 anne ilk olarak Maçka İlçesine giderek Şehit Eren Bülbül’ün mezarını ziyaret edecekler.Daha sonra Eren Bülbül’ün annesini evinde ziyaret edecek olan Çaykara’lı anneler Eren Bülbül’ün annesi ile birlikte sinemaya giderek sinema filmini izleyecekler.

KESİŞME İYİ Kİ VARSIN EREN FİLMİNİ TANIYALIM

Kesişme: İyi ki Varsın Eren, 1 Ocak 2022'de vizyona giren, yapımcılığını TRT ve Dijital Sanatlar'ın yaptığı, senaryosunu Mert DikmenAlper Uyar ve Özer Feyzioğlu'nun kaleme aldığı, yönetmenliğini Özer Feyzioğlu'nun üstlendiği, başrollerinde İsmail Hacıoğlu ve Rahman Beşel'in yer aldığı filmdir.

FİLMİN KONUSU

Film, 11 Ağustos 2017 günü Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lılar ile Türk güvenlik güçlerinin girdiği çatışmada PKK üyelerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Eren Bülbül ve onu korumaya çalışırken öldürülen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in hayat hikayesini konu almaktadır.



İlginizi Çekebilir