Çaykara'lı Ongun Aygün Bilişim Teknolojisinde Türkiye Üçüncüsü

Çaykara

Çaykara’lı Ongun Aygün Bursa İnegöl’de gerçekleştirilen Ulusal Teknoloji Festivalinde Trabzon Robot Timi ile birlikte Türkiye Üçüncüsü olmayı başardı.

Ongun Aygün,Ekip Başı Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Vahdet Karadeniz yönetiminde arkadaşları ile birlikte Türkiye Geneli yarışması için Ülkenin her tarafından katılan 56 robot Arasından MİNİ SUMO ROBOT  kategorisinde Türkiye üçüncüsü olmayı başararak Çaykara İlçesine farklı bir gurur yaşattı.

İnegöl Belediyesi tarafından gençlerin teknolojiye olan ilgilerinin artırılması ve gençlerin teknolojiyi faydalı ve kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacı ile  15,16,17 ve 18 Eylül 2022 tarihlerinde Bursa İnegöl Hikmet Şahin Kültür Parkında gerçekleştirilen 3.İnegöl Ulusal Teknoloji Fuarında Çaykara’lı Ongun Aygün yarışmaya katılım sağlayan 56 robot  arasından MİNİSUMO ROBOT kategorisinde Trabzon Robitik Timi ile birlikte  GLADYATÖR isimli robotları ile Türkiye Genelinde üçüncü olmayı başardılar.

Çaykara’lı Ongun Aygün,Robot Yarışması Sumo Kategorisi Üçüncülük ödülü olarak 1500 TL’nin de sahibi oldu.

GLADYATÖR İSİMLİ ROBOTUMUZU TANIYALIM

Çaykara İlçesine üçüncülük gururu yaşatmayı başaran 10. Sınıf Öğrencisi Geleceğin Bilim Adamı Adayı Ongun Aygün,hazırlamış olduğu  Minisumo adlı robotunun teknik özelliklerini Çaykara Gündem okuyucularımız ile paylaştı.

İşte Minisumo Robotunun teknik özellikleri.

MEB,  Tübitak, Teknofest gibi büyük merciler başta olmak üzere,  Özel okullar üniversiteler gibi kurumların gerek ulusal gerekse uluslararası düzenlediği organizasyonlarda yarışma kategorisine sahip minisumo robotumuz İNEGÖL  robot yarışmasında üçüncülük ödülü almış bulunmaktadır. Robotumuzun şase tasarımı bilgisayar ortamında yapılmış ve 3D yazıcı ile üretilmiştir.

Kontrol sistemini sağlayan ana kartımızın PCB tasarımından dizgisine kadar yine ekibimizin derinlemesine çalışmaları sayesinde yerli ve milli üretimimizdir. Algoritması ve programlaması yine ekibimiz tarafından yapılmıştır.

Robotumuzun tüm aksamları ekibimiz tarafından üretilmiştir.

Elektronik, Mekanik, Bilişim dallarının bütünlemesine olarak en stabil şekilde çalışabilmesi için yıllardır biriken tecrübemizi gün geçtikçe geliştirme ve ilerletme vizyonuna sahip aynı zamanda ulusak ve uluslararası diğer yatışmalarda daha fazla derece almayı hedeflemekteyiz.

MERHUM MUSTAFA AYGÜN’ÜN TORUNU

MİNİ SUMO ROBOT Kategorisinde Türkiye Genelinde Üçüncü olmayı başararak Çaykara İlçesine farklı bir gurur yaşatan Ongun Aygün İlçemiz Uzungöl Çamlık Mahallesinden.1980’li,1990’lı,2000’li senelerde Uzungöl Kültürünün en önemli isimljerinden olan Uzungöl’ün ilk memuru olması sebebi ile Uzungöl Halkı tarafından MEMUR  ismi verilen ve senelerce Uzungöl’de toplumun her kademesinde aktif olarak görev alan Merhum Mustafa Aygün’ün torunu olan Ongun Aygün,1979 Yılında Adana’da Karakola gerçeklheştiriljen bir saldırı sonucundaŞehit olan Mehmet Aygün ile Almanya’da ikamet eden ve Bölge Kültürünün yurt dışında yaşatılması anlamında çok büyük emekleri olan Mebus Murat Aygün’ün kardeşlerinin oğlu,Trabzon İlinde Mali Müşavir  olarak çalışan Soner Aygün’ün oğludur.

 



İlginizi Çekebilir