Çaykara'lı Profesör Beyin Kanaması Geçirdi

Çaykara

Çaykara Taşkıran Mahallesinden, Rize Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Turan Erdoğan tatilini geçirdiği İstanbul’da Beyin Kanaması geçirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turan Erdoğan, İstanbul’da geçirdiği beyin kanaması nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor. Rize’nin sevilen ve başarılı doktorlarından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Çaykaralı hemşehrimiz Prof. Dr. Turan Erdoğan, tatilini geçirdiği İstanbul’da 2 Ağustos  Pazar günü kız kardeşinin yazlığında rahatsızlandı.

Ambulansla Memorial Şişli Hastanesine kaldırılan Prof. Dr. Erdoğan’ın beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Erdoğan’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.

45 yaşında ve 3 çocuk babası Kardiyolog Erdoğan, Rize’de hastasına müdahalede bulunurken yeni tip koronavirüse yakalanan ilk doktorlardan ve Kovid-19 hastalarından olup yaklaşık 2 haftalık tedavi süreci sonunda sağlığına kavuşmuştu.

Öte yandan 2019 Eylül ayında Rize'de etkili olan şiddetli yağış sonrası Boğaz Mahallesi'nde bir binanın istinat duvarının çökmesi sonucu 4 araç toprak altında kalırken Erdoğan’ın aracı da toprak altında kalan araçlar arasındaydı.

PROF. DR. TURAN ERDOĞAN’I TANIYALIM

İlçemiz Taşkıran Mahallesinden Halit Erdoğan’ın oğlu olan Prof. Dr Turan Erdoğan 1975 Yılında Kıbrıs’ta doğdu.Babası Halit Erdoğan 1970 Yılında Taşkıran Mahallesinden Kıbrıs’a göç etti.

1975 Yılında Kıbrıs’ta Dünyaya gelen Prof.Dr. Turan Erdoğan ilkokul,ortaokul ve  liseyi Kıbrıs’ta okuduktan sonra KTÜ Tıp Fakültesi Bölümünü kazandı.Buradan Mezun olduktan sonra yine KTÜ’de  Kardiyoloji Bölümünde Yüksek lisansını tamamlayan Prof.Dr. Turan Erdoğan bir müddet Giresun’da Özel Bir Hastanede görev yaptı.

Daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesinde Uzman Doktor olarak görev yapan Prof.Dr. Turan Erdoğan, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin açılmasının ardından Kardiyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı olarak Bölgemize hizmet vermeye başladı.

Çaykara Halkı olarak Prof.Dr. Turan Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bir an önce sağlığına kavuşarak yeniden Bölgemize hizmet vermesini temenni ediyoruz.
 



Mustafa MUTLU (Kemal oğlu)
6.08.2020 19:13:15
Rahmetli Haci Mecit Erdoğanın Trabzon kalkınmadaki evinde tanışmıştık. Turanım ozaman Trabzon tıp fakültesinde öğrenciydi ve Hüseyin Dilmaç(Gubeş) kardeşimle birlikte çatı katında ikamet ediyordular. Defalarca kaldıkları evde sohbet ettik . Daha sonra bir ara Orduda Devlet hastahanesinde İsmet dindarla birlikte çalışmışlardı, o dönemde daha fazla görüşebiliyorduk.Daha sonra Recep Tayyıp Erdoğan üniversitesine geçip çalışkanlığı sayesinde Profesörlüğe kadar yükseldi. Tanıdığım müstesna kişilerden biriydi. Çok mütevazi, çok çalışkan ve yardımsever bir kişiliğe sahiptir. Böyle güzel bir insanın bu talihsiz durumdan kurtulacağına eminim. Allah yar ve yardımcısı olsun. Allah şifa versin.

İlginizi Çekebilir