Çaykara'lı Profesör Kaygusuz'dan Öğrencilere Altın Öğütler

Çaykara

Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ)Kimya Fizikokimya Bölüm Başkanı Çaykara’lı Hemşerimiz Prof. Dr. Kamil Kaygusuz 2012 yılından bu yana 8 senedir Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)asil üyeliği görevini yürütüyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ)Kimya Fizikokimya Bölüm Başkanı Çaykara’lı Hemşerimiz Prof. Dr.  Kamil Kaygusuz 2012 yılından bu yana 8 senedir Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)asil üyeliği görevini yürütüyor.

İlçemiz Aşağı Kumlu köyünde dünyaya gelen ve Çaykara’da başlamış olduğu eğitim hayatında Dünyanın en seçkin 5000 Bilim Adamı içerisinde yer almayı başaran Çaykara’lı Prof. Dr. Kamil Kaygusuz Çaykara İlçesinde öğrenim gören gençlere altın değerinde tavsiyelerde bulunuyor.

Akademik anlamda Çaykara İlçesini en mükemmel yerde temsil etmeyi başaran Akademisyenimiz Prof. Dr. Kamil Kaygusuz gençlere altın değerindeki tavsiyelerde bulunuyor.

Akademik anlamda Trabzon İlinde Lider durumdaki Çaykara İlçesinden daha nice Kamil Kaygusuz’lar yetişecek hiç kuşkusuz.

Şimdi gelin Kamil Hoca’nın uzun yolculuğuna hep birlikte tanıklık yapalım

Kara Lastik’den İskarpine, Kerenti Tutmak’dan Leptop Tutmaya, Kofin İle Yaprak Taşımak’dan Kitap Taşımaya, Kumlu Köyünden Uluslararası Bilim Adamlığına Giden Uzun, Meşakkatli, Yorucu, Fakat Çok Zevkli Bir Yolun Yolcusu Kamil Hoca dan..........
Prof. Dr. Kamil KAYGUSUZ; 1963 yılında Trabzon’un Çaykara İlçesi Aşağı Kumlu Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokulu Çaykara Ortaokulunda, liseyi ise Trabzon İmam Hatip Lisesinde okudu. 1980 yılında girdiği Konya Selçuk Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden 1984 yılında Kimya Mühendisi olarak mezun oldu.

1985 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Bölümünde yüksek lisansa başladı ve Nisan 1986 yılında aynı bölümde Fizikokimya Kürsüsünde asistan oldu. 1988 yılında yüksek lisansını tamamladı ve aynı yıl doktoraya başladı.

Nisan 1993 yılında doktorasını tamamladı. Nisan 1994 de Yrd. Doçent ve aynı yılın Ekim ayında da Doçent oldu. 2000 yılının Nisan ayında da Profesör oldu. Rektör yardımcılığı, Enstitü Müdürlüğü ve Anabilim Dalı Başkanlığı gibi idari görevlerde de bulunmuştur. Uzmanlık alanı; termodinamik, fizikokimya, yenilenebilir enerji kaynakları, enerjinin depolanması, enerji politikaları, enerji ve çevre olan Kamil Kaygusuz’un şu ana kadar Uluslararası Bilim Atıf Indeksi (SCI) tarafından taranan saygın dergilerde yayımlanmış 140 adet yayını ve 70 adet de uluslarası bildirisi vardır.

 Bu yayınlara başkalarının verdiği atıf sayısı 4670 olup h-faktörü de 42 dir. Diğer taraftan günümüzde daha popüler olan Google Scholar Index tarafından taranan dergilerde de 40 olmak üzere toplamda yayın sayısı 180 dir. Google Scholar Atıf Index’e göre toplam atıf sayısı 8890 ve h faktörüde 54 dir. Yaptığı bilimsel çalışmalar dikkate alınarak 2012 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ya Asli Üye olarak seçilmiştir. 2017 yılı Nisan ayında “Turkishtime-Sanko” şirketi tarafından h-faktörleri dikkate alınarak yapılan “Bilime Yön Veren 100 Türk” listesinde yer almıştır. En son Nisan 2020 yılında Amerika ve Hollanda’dan bilim insanlarından oluşan ekibin, bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi değişkenlerden oluşan Kompozit İndikatör Bilimsel Etki İndeksini kullanarak dünyada saygın 100 000 bilim adamından seçerek en saygın ve etkili 5000 bilim adamı listesini oluşturmuşlardır. Oluşturulan bu listeye Türkiye’den de aralarında Prof. Dr. Kamil Kaygusuz’un da bulunduğu 34’ü TÜBA üyesi olmak üzere toplam 196 bilim adamı girmeyi başarmıştır.

PROF.DR. KAYGUSUZ’A KULAK VERELİM

 Hiç yurt dışına gitmeden ve çok kısıtlı imkanlarla doktorasını uluslararası standartlarda 1993 yılı Nisan ayında tamamlayıp 2000 yılı Nisan ayında Profesör olan ve 2020 Nisan ayında hazırlanan dünyanın bu en saygın ve etkili 5000 bilim adamı listesine girmek; Allah’ın lütfu, ailemin ve devletimin desteği ve benimde çok fazla çalışmamın bir sonucudur. İstek, çalışma azmi ve kapasitesi yüksek olan insanların şartlar ne kadar zor olursa olsun başaramayacakları iş, ulaşamayacakları hedef yoktur. Köylü çocuğu olarak ben bunu başardımsa, herkes de rahatlıkla başarabilir. Bu özgeçmişi okuyacak olan genç öğrenci kardeşlerime acizane tavsiyem çok ama çok okuyup, araştırıp, hocalarının tavsiyelerini tutmaları, bıkmadan, yorulmadan ve zevkle çalışmalarıdır. Sonuç; Başarıyla Hedefe Ulaşmak



kamil kaygusuz
31.12.2020 12:04:56
Kamil Kaygusuz büyük bilim adamı olarak bugüne kadar bir kuram mı geliştirmistir yoksa bir teorisi mi vardır? Türkiye'de fizikokimya alanında çalışan diğer bilim insanlarından farklı olarak ülkeye ve bilime nasıl bir yenilik katmıştır. Yaptığı çalışmalara bakarsanız çoğunun derleme olduğunu rahatça görebilirsiniz. Yani farklı bilim insanlarının yaptığı çalışmaları okuyup onlardan özet çıkarmıştır. bu durum onu büyük bir derlemeci yapabilir ancak iyi bir bilim adamı dahi yapmaz. Çaykaradan böyle bilim insanları yetişecekse bence yetişmesin daha iyi. Türkiye'de hatta kendisinin görev yaptığı üniversitede dahi doktora tezlerinin büyük kısmı hatta kendi döneminde yapılanlar dahil kalite olarak en az Kamil beyin tezi kadar kaliteli veya daha iyi durumdadır. İn san ego sahibi olmaya görsün...

Kamil kaygusuz
19.07.2021 09:49:46
Sayın Yorumcu beni beğenmiyor olabilirsin, peki bana hiç yurt dışına gitmeden bilime büyük ölçekli bir yenilik katan kuram öneren bildiğin bir isim varmı. Behram Kurşunoğlu Einsteinin talebesi idi. Ben ise doktorada 4 danışman değiştirdim. Acaba Nobel ödülü alan sayın Prof. Dr. Aziz Sancar hoca Türkiyede olsa idi bu ödülü alabilirmiydi. Başarı çalışma imkan ve şartlara bağlıdır. 31.12.2020 tarihinde saat 12:04 yorum yazan ey yorumcu; erkeksen vede kendinde cesaret buluyorsan altına ismini yazarsın yada benimle yüz yüze tartışırsın. Tilki gibi uzanamadığın üzüme "HAM, OLMAMIŞ ZATEN demezsin. Erkek adam, cesur adam kaliteli adam yorumun altına benim gibi çekinmeden, korkmadan adını soyadını yazar. telefon numarasını verir. Atalarımız ne güzel söylemiş ".. ÜRÜR KERVAN YÜRÜR" Prof. Dr. Kamil Kaygusuz KTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi

İlginizi Çekebilir