Çaykara'lı Profesörün Yeni Kitabı Çıktı

Çaykara

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Çaykara’lı Profesör Dr. Perihan (Karoğlu) Ünüvar’ın Yeni Kitabı Yayınlandı

Daha önce yayınlanmış bir çok kitabı bulunan Çaykara’lı Profesör Dr. Perihan Ünüvar yeni kitabı ile Eğitim Dünyasına farlı pencereler açmaya devam ediyor.

1997 Yılından bu yana Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan ve 2015 Yılından bu yana Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Dekan Yardımcısı ve Öğretim görevlisi olarak görev yapan Perihan Ünüvar aynı zamanda yayınladığı çeşitli kitaplar ve vermiş olduğu çeşitli Eğitim seminerleri ile de bir Bilim İnsanı olarak Ülkemize hizmet vermektedir.

Prof.Dr. Perihan (Karoğlu) Ünüvar’ın şimdiye kadar yayınlanmış olan kitaplarından bazıları şunlar;

1-Ergen Çocuklukta Öğrenme Yaklaşımları 2020-Aralık

2-Bebeklik Döneminde Gelişim ve Eğitim

3-Erken Çocukluk Eğitimine Giriş

4-Okul Öncesi Eğitime Giriş

5-İnsan İlişkileri ve İletişim

6-Beyşehir Doğa Eğitimi

7-Yaşamın İlk Yıllarında oyun.Oyuna çok yönlü Bakış

8-Eğitim Bilimine Giriş

9-Karakter ve Değerler Eğitimi

PERİHAN (KAROĞLU) ÜNÜVAR KİMDİR?

1969  Çaykara doğumlu olan Perihan( Karoğlu) Ünüvar lise eğitimine kadar olan eğitim sürecini Çaykara’da tamamladı.İlçemizin en önemli Bilim Adamlarından kısa bir süre önce kaybettiğimiz Yüksek Mühendis Hasan Karoğlu’nun yeğeni olan Perihan Ünüvar dayısından ve aileden almış olduğu kitap okuma kültürü ile hayatı boyunca kitabı en yakın dostu olarak kabul etti ve ömrü kitap okumak ve yazmak ile geçti.

1988 yıllında Eğitim Yüksek Okulundan mezun olarak 1989-92 Yılları arasında sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. Üç yıl sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra yeniden üniversite sınavlarına girerek 1992 yılında başladığı Hacettepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi Teftiş Planlama ve Ekonomi Bölümünü İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülünü alarak bölüm birincisi olarak bitirdi.

Milli Eğitim Bakanlığında üç yıl süre ile ilköğretim müfettişi olarak görev yaptı.1998  yılında Burdur Eğitim Fakültesinde öğretim görevlisi olarak göreve başladı. MEB-Dünya bankası projelerinde öğretim elemanı, akademik danışman ve koordinatör yardımcısı olarak çalıştı.

 Kız çocuklarının okula erişiminin iyileştirilmesi için yürütülen GAP-UNDP projelerinde de görev aldı.Güneydoğuda öğretmenler için çeşitli eğitimler verdi. 2003 yılında program Geliştirme ve Öğretim alanında Yüksek Lisansını, 2008 yılında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında doktora eğitimini tamamladı.Dışişleri Bakanlığı kontrolü ve TİKA desteği ile yürütülen projeler kapsamında 2010,2011 ve 2012 yıllarında Afgan Öğretmenlere Formasyon kazandırma çalışmalarında bulunmak üzere Afganistan da eğitimler verdi.  

Portekiz, Polonya ve Yunanistan’da çeşitli  üniversitelerde  kısa süreli ders veren Ünüvar, Ulusal ajans tarafından yürütülen proje kapsamında   yetişkin eğitimi ve mültecilerin uyum çalışmalarını yerinde izlemek üzere Norveç’e gönderildi.  Çeşitli TUBİTAK projelerinde görev aldı. Çok sayıda  ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıda bildiri sundu. Biri Amerika’da yayınlanmış  olan çeşitli  uluslararası ve ulusal kitaplarda editörlük, yazarlık ve  bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Okul öncesi dönem çocuklarının gelişim özellikleri ve  anne- baba eğitimi alanlarında çalışmalarının yanı sıra  çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi  bulunmaktadır.

2015 yılında atandığı  Burdur Eğitim Fakültesi Dekan yardımcılığı görevini halen yürütmekte olan Perihan( Karoğlu) Ünüvar 2018 yılından itibaren aynı Fakültede Profesör  olarak görev yapmaktadır.  Evli ve iki çocuk annesidir.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Profesörün Kitabı Çıktı

İlginizi Çekebilir