Çaykara'lı Safitürk,Mardin'den Belediye Başkan Adayı

Çaykara

Çaykara'lı Safitürk,Mardin'den Belediye Başkan Adayı oldu.

Çaykaralı hemşerimiz Ali Haydar Safitürk 2024 yerel seçimlerinde Mardin’de AK Parti’den  belediye başkan aday-adayı olacağını belirtti.

Sakarya’da yaşayan Çaykara’lı Hemşerimiz Haydar Safitürk,Kardeşinin şehit edildiği Mardin İlinde Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu ilan etti.

Haydar Safitürk adaylığı ile ilgili olarak ise  “Bu konuda çok net ve kesin kararlıyım. Siyaset kapısını kapar bizi aday göstermezse ben de çıkar bağımsız belediye başkan adayı olurum” dedi. 

Halen Sakarya Arifiye’de yaşayan Haydar Safitürk 10 Kasım 2016 tarihinde Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu makamında şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün de abisi.

İNSANLIK İÇİN YOLA ÇIKTIM

Şehit abisi Safitürk neden  Mardin Büyükşehir belediye başkanlık adayı olmak istediğini ise şu şekilde açıkladı:” Şehit evladımız kardeşimin  görev yaptığı  Mardin’de büyük hayalleri ve hedefleri vardı. O hayalleri yeniden yeşertmek yarım kalan sevdasını tamamlamak için bu göreve talibim” dedi. Rahmetli kardeşinin ve babasının merhamet ve vicdan dolu insanlar olduğunu belirten Ali Haydar Safitürk, “Şehit kardeşim insanlara iş-aş-ekmek umudu olmak için devlete hizmet ediyordu. Bu hizmet anlayışı bizim yol haritamız olacak her zaman. Allah bizi mahcup etmesin inşallah.” Şeklinde konuştu. 

HERKESİN OYUNU ALACAĞIM
Uzun yıllar belediyede çalıştığını belediyeciliğin her alanında hizmet ettiğini bu konuda hiçbir eksiğinin olmadığını belirten Ali Haydar Safitürk “Aday olursam kazanacağım. Mardin’de yaşayan herkesin oyunu alacağım. Bir tarih yazmak için adayım zaten” ifadelerini kullandı.

ALİ HAYDAR SAFİTÜRK’Ü TANIYALIM

Aslen Çaykara kökenli olan Ali Haydar Safitürk,1966 yılında Geyve’de doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Geyve’de, Lise eğitimini Geyve İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini ise, Eskişehir Teknik Üniversitesi CBS alanında tamamladı. Askerlik görevini Mardin’de yaptı. Çalışma hayatına 1988 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam olarak başladı. 1998-2006 yılları arasında Adapazarı Belediyesi İdari İşler Şube Müdürü, daha sonra da Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve 2006 yılından itibaren Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.
2021 yılı itibariyle Sakarya Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı olarak görevini yürütmektedir.
Evli ve 4 çocuk babasıdır.



İlginizi Çekebilir