Çaykara'lı Şair Şiir Kitapları İle büyülüyor

Çaykara

Çaykara’lı Şair Mehmet Kabaoğlu çıkarmış olduğu “De Merhaba” ve “Sana Getirir Beni” isimli şiir kitapları ile şiir dostları ile buluşuyor.

Şair Kabaoğlu 2021 Yılının son dönemlerinde çıkarmış olduğu şiir kitapları ile bir ömür boyunca yazmış olduğu birbirinden güzel yüzlerce şiiri şiir dostları ile buluşturdu.

Yaşamı boyunca içinden gelen duyguları fark edebildiği ayrıntıları,başından geçen olayları,özgün bir ifade yolu seçerek çevresindekiler ile paylaştıkça kendisini mutlu eden Şair Mehmet Kabaoğlu,duyguları bir meşale,düşünceleri ise bir şelale gibi gördüğünden yalın bir dil ve ifade ile hazırlamış olduğu “Sana Getirir Beni” ve “De Merhaba” isimli şiir kitaplarında herkesin kendisinden bir şeyler bulabilmesini hedeflemiş.

Şair Mehmet Kabaoğlu İçinde yediden yetmişe herkesin bir şekilde kendini ifade eden bir kelime,bir mısra veya bir şiir bulacağını umduğu doğaya dair,sevdaya dair,hayata dair,ağıt ve manaya dair yüzlerce şiiri ile şiir dostlarına sesleniyor.

ŞUBE MÜDÜRÜ TUNCER’DEN OKUL KÜTÜPHANELERİNE ŞİİR KİTAPLARI HEDİYESİ

Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Tuncer Şair Mehmet Kabaoğlu tarafından kaleme alınan “Sana Getirir Beni” ve “De Merhaba” isimli şiir kitaplarını Çaykara İlçesinde bulunan tüm Eğitim Kurumlarına hediye etti.

Okul yöneticilerine Okul Kütüphanelerine konulmak üzere kitapları teslim eden Şube Müdürü Numan Tuncer  okul yöneticisi ve öğretmenlerden öğrencilerimizin bu kitaplardan faydalanmalarının sağlanmaları ve Şair Mehmet Kabaoğlu’nun hayata olan bağlılığının ve yaşam sevdasının tüm öğrencilere örnek olması temennisinde bulundu.

MEHMET KABAOĞLU KİMDİR?

Şair Mehmet Kabaoğlu 30.03.1960 tarihinde İlçemiz Taşören Mahallesinde doğdu.Sekiz çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya gelen Şair Mehmet Kabaoğlu ilkokulu Taşören Köyü İlkokulunda,Ortaokulu ise Çaykara İnönü Lisesi orta kısmında tamamladı.

Ortaokul yıllarında arkadaşının ölümü üzerine üzüntülerini dile getirdiği ağıt ile başlayan şiir merakı,okuma yazma isteğini artırdığı heceli ve kafiyeli şiirle iç içeliğini hızlandırdığı sevdanın,mananın,hayatın ve toplumsal olaylara duyarlılığa yönelttiği şiirler yazarak başlamıştır.

1 Ekim 1984 yılında Of Cumapazarı Belediyesinde Memur olarak göreve başlayan Şair Mehmet Kabaoğlu 1985 yılında evlendi.1986 Yılında Tahakkuk Memurluğu görevine atanan Kabaoğlu 1990 yılında ise Haberleşme Memuru olarak Trabzon Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğüne naklen atanmıştır.Çalışırken 1995 Yılında Trabzon Fatih Lisesini bitiren Mehmet Kabaoğlu 2010 Yılında Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni,2016 yılında ise Şef Kadrosuna atanmıştır.

Şair Mehmet Kabaoğlu 35 Yaşında iken gözlerinde nükseden (Glakom)  göz tansiyonu hastalığı nedeni ile 11 kez cerrahi müdahale ve yoğun ilaç uygulaması mücadelesinin olumsuz neticelenmesi sonucund 1997 yılından sonra görme duyusunu kaybetmiştir.

Gören bir insan iken görmeden yaşayabilmek,görmezliği kabullenebilmek veya alışabilmek için eşinden çok büyük bikr destek gören Şair Mehmet Kabaoğlu teknolojik gelişmeklerden yararlanarak bağımsız hareket kabiliyetini geliştirmek için bilgisayar kullanımı,Braille yazma,okuma ve beyaz baston kurslarına katılmıştır.

Şair Kabaoğlu Akademik Kariyerini de sürdürerek Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans programlarından Ev İdaresi bölümünü 2001 yılında bitirdi.2014 Yılında ise Dikey geçişini yaptırdığı aynı üniversitenin Kamu Yönetimi bölümünden 20165 yılında mezun olmuştur.2016 Yılı Güz Döneminde öğrenciliğe kabul edildiği KTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü UZEM Lisansüstü Eğitim programlarından Kamu Yönetimi Bölümü Tezsiz Yüksek Lisansını 2017 Yılı Bahar Döneminde tamamlamıştır.

DE MERHABA ŞİİRİ

Şair Mehmet Kabaoğlu yüzlerce şiiri ile şiir dostları ile buluşuyor.Biz o güzel şiirlerinden bir tanesini paylaşalım sizlerle

Merhaba de doğarken gün

Ayırma hiç,neşe hüzün,

Olduğunda bayram düğün

Kavuş dosta de merhaba.

 

Merhaba de ırmak dere

Asıl yanık türkülere.

Yapış,tırman tepelere.

Uzan dosta de merhaba

 

Merhaba de şenle dağı.

Bastırınca yaz sıcağı.

Şimşeklerin çakacağı.

Ulaş Dosta de merhaba.

 

Merhaba de sarınca sis.

Gördüğünde asker polis.

Seçilirsen Başkan Reis.

Davran dosta de merhaba.

 

Merhaba de duygu ilet.

Taşı aktar iyi niyet.

Hazinedir tavsiye et.

Hızlan dosta de merhaba.

 

Merhaba de gürlerken gök.

Kabirlerde okurken çök.

Hoşnutluğun için ter dök.

Yönel dosta de merhaba.

 

Merhaba de öğlen vakti.

İkindide çek dikkati.

Kuvvetlendir muhabbeti.

Uğra dosta de merhaba.

 

Merhaba de akşam üstü.

Ay yıldızlar suya düştü.

Yakamozla boy ölcüştü.

Gözle dosta de merhaba.

 

Merhaba de seçme kır bağ

Yenilensin mührünle çağ.

Geçmişini kabul et sağ.

Öğren dosta de merhaba.

 

Merhaba de damardan gir.

Gıda ilaç gibi gelir.

Huzur,güven,neşe verir.

Ara dosta de merhaba.

 

Merhaba de edin kardeş

Akla takıl,kalbe yerleş.

Tek kendinle dövüş güreş.

Kazan dosta de merhaba.

 

Merhaba de estirir yel.

Uzattırır yürekten el.

Bıraktığı etki özel.

Dokun dosta de merhaba.

 

Merhaba de kıvamında

Sevgi saygı ortamında

Gönlümdesin anlamında

Buyur dosta de merhaba.

 

Merhaba de on iki ay

Tebessüm et mutluluk yay.

Dönsün sana desin vay vay.

Seslen dosta de merhaba.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Kitapları büyülüyor
Mehmet Kabaoğlu
25.03.2022 10:01:45
İlginize sonsuz teşekkür eder yayın hayatınızda kolaylık ve başarılar dilerim saygılarımla

İlginizi Çekebilir