Çaykara'lı Sanayici Dünyada Bir İlki Başardı

Çaykara

Çaykara’lı İş Adamı Muzaffer Karatay’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı şirket,Tekstil boyamada geliştirdiği yeni teknikler ile dünya devlerinin arasına girdi.

Çaykara’lı İş Adamı Pendik’te hizmet veren Sanayici ve işadamı Muzaffer Karatay'ın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Balkan Tekstil, tekstil boyamada geliştirdiği yeni tekniklerle, dünya devlerinin tercih ettiği bir marka haline geldi.

Tuzla Deri Sanayi de faaliyet gösteren Balkan Tekstil Yıkama, tekstilde ilk defa kök boya kullanarak dünyada bunu gerçekleştiren ilk tekstil firması oldu.

Uzun uğraşlar ve Ar-Ge sonucunda başarıya ulaşan işletme, tüm dünyada adından söz ettirmeyi başardı. Dünyadaki dev tekstil kuruluşlarına akredite olan ve dünyaca ünlü markalarla çalışan Balkan Tekstil Yıkama, yeni organik ve doğal boyama tekniğiyle daha fazla tercih edilen firma oldu.

Tuzla Orhanlı'da yaklaşık 3.000 m2 kapalı alanda üretim yapan ve100'den fazla kişiye istihdam sağlayan firma, yaklaşık 30 yıldır müşteri memnuniyeti ve kalite prensibiyle tekstil yıkama sektöründe hizmet sunuyor.

Kullandığı yüksek teknoloji, uzman kadrosu ve çevreye verdiği önemle ZARA, ZARA KIDS, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, H&M, NEXT ... gibi dünyaca ünlü markalar ile çalışıyor.

Balkan Tekstil Yıkama, kullandığı üstün teknikler ve Ar-Ge faaliyetleri ile tekstil yıkama alanında getirdiği yenilikçi çözümlerle sektörün standartlarını belirliyor. 

Karbon ayak izini azaltmak için planlar yaparak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmayı hedefleyen Balkan Tekstil, artan taleplere cevap verebilmek için yeni yatırımlarını 2022-2023 planlamasına aldı.

Anadolu'da da bir fabrika kurmayı planladıklarını ve ciddi bir yatırım hedeflediklerini kaydeden Balkan Tekstil Yıkama Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Karatay, " Anadolu'daki teşvikli sanayi bölgelerinde yer araştırıyoruz. Muhtemelen bir iki ay içinde sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Yeni ve daha modern bir tesis yatırımı yaparak kapasitemizi artırmayı, yeni istihdam oluşturmayı ve daha fazla ihracat yapmayı hedefliyoruz."diye konuştu



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Sanayici Dünyada Başardı

İlginizi Çekebilir