Çaykara'lı Şehit Kaymakam Safitürk'ün Babası Hak'ka Yürüdü

Çaykara

Çaykara'lı İlim Adamı,Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Babası Asım Safitürk Sakarya'da Vefat Etti.

Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli İlim Adamlarından Asım Safirtürk Hoca hayatını kaybetti.

Mardin ili Derik ilçesinde görev yaparken şehit olan Çaykara’lı Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün babası  olan İlim Adamı Asım Safitürk hoca 13 Eylül 2022 Salı günü  vefat etti.

Aslen İlçemiz Maraşlı Mahallesinden olan Asım Safitürk ailesi seneler önce Sakarya iline taşınmıştı ve ailece yaşamlarına burada devam ediyorlardı.

Mardin Derik ilçesinde 10 Kasım 2016 tarihinde PKK’lı teröristlerce makam odasına konulan bombanın patlatılması neticesi şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk hoca hayatını kaybetti.

Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli İlim Adamlarından olan Asım Safitürk 13 Eylül 2022 Salı Günü Sakarya’da bulunan evinde hayatını kaybetti.

Merhum İlim Adamımız Safitürk, 14 Eylül 2022 Çarşamba günü öğlen namazına müteakip Osmanlı Camisinde kılınacak cenaze namazından sonra Neviye Mezarlığına son yolculuğuna uğurlanacak.

ŞEHİT KAYMAKAMIMIZI ANIMSAYALIM

Muhammet Fatih Safitürk, 1981 yılında Sakarya'da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretim eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler bölümünde okumaya başladı. Buradan 2004 yılında mezun oldu.

2005 senesinde Ulaştırma Bakanlığı, Savunma sekreterliğinde memur olarak görev yaptıktan sonra 2006-2008 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

 2009 yılında Kastamonu'nun Küre ilçesi Kaymakam vekili olarak göreve başlayan Safitürk, 2010 yılında yüksek lisans eğitimini İngiltere'deki University of Exeter’da tamamlamıştır.

 2011-2013 yılları arasında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 seneleri arasında da Bingöl Kiğı Kaymakamı olarak görev yapmıştır.

Daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği, 28 belediyeye yönelik görevlendirmeler kapsamında Derik Belediye Başkanlığına getirilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, 10 Kasım 2016 tarihinde  Mardin'de PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanmış, tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştur.

 Muhammet Fatih Safitürk, evli ve bir çocuk babasıydı.

 



İlginizi Çekebilir