Çaykaralı Sevda Ersezer'den Türkiye rekoru

Çaykaralı Sevda Ersezer

Açık deniz yelken sporcuları Tolga Pamir ve Çaykaralı Sevda Ersezer, rüzgâr gücüyle Türkiye’nin dört denizini geçerek 11 gün 20 saatte Artvin Hopa Limanından, Hatay’ın İskenderun ilçesine ulaştılar.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Turu Rekoru ‘nu solo olarak kıran Tolga Pamir, bu kez Çaykaralı Sevda Ersezer ile yeni bir rekora imza attılar. Artvin Hopa Limanı’ndan 10 Haziran Cuma günü saat 13:27’de Türkiye Yelken Federasyonu temsilcisi Çaykaralı Zeynep Özkan’ın gözetiminde tekne motorunun mühürlenmesinin ardından, “Yelkenliyle Türkiye Turu Rekoru” için denize açıldılar. Türkiye Turu Rekoru olan 13 gün 15 saat 02 dakikayı geçmeyi hedefleyen Tolga Pamir ve Sevda Ersezer, sırasıyla Karadeniz, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı, Ege Denizi, Akdeniz’i geçerek Hopa Limanı ve İskenderun Limanı arasındaki 1.500 deniz millik mesafeyi 11 gün 20 saatte rüzgâr gücü kullanarak 22 Haziran Çarşamba günü saat 09:50’de tamamlayarak Türkiye Turu Rekorunun sahibi oldular.

Tolga Pamir ve Sevda Ersezer için Türkiye Yelken Federasyonu öncülüğünde, Arsuz Madenli Marinada düzenlenen ödül törenine, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz Askeri Kamp Sorumlusu ve aynı zamanda yelken hakemi Murat Evlek, Gençlik Spor Bakanlığı İlçe Spor Müdürlüğü adına Eyüp Şeker, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri ve Hatay Yelken İl Temsilcisi Hüseyin Kanbolat katıldı.

Geçen yıl parkuru tek başına tamamladığını söyleyen Tolga Pamir,” Bu yıl yolculuğu Sevda Ersezer yaparak, Türkiye’nin dört denizini geçip 11 gün 20 saate parkuru tamamladık. Zorlu olarak gördüğümüz Karadeniz, ılıman yüzünü gösterdi. Sinop geçişi önemli bir geçiş. Orada zorlandığımızı söyleyebiliriz. Her zamanki gibi kaprisli ve beklenmeyen güçlü havalarıyla Akdeniz biraz daha parkurun zorlu bölümlerini içeriyordu” dedi.

Sevda Ersezer, heyecanlı bir yolculuk geçirdiğini ifade ederek, Denizde kadınlara yönelik ön yargıları kırmak için yola çıktık. Ayrıca azalan su kaynaklarına ve bilinçsiz tüketime dikkat çekmek olduğunu,” ifade etti.



İlginizi Çekebilir