Çaykara'lı Yusuf Yazıcı Avrupa Ligi'ni Salladı

Çaykara

Trabzonspor’dan 16 Milyon Euro gibi astronomik bir ücret ile Fransa’nın Lille takımına transfer olan Çaykara’lı hemşerimiz Yusuf Yazıcı attığı ve attırdığı goller ile Avrupa Futbolunun marka değeri olmaya devam ediyor.

UEFA  Avrupa Ligi H Grubu  3. maçında deplasmanda İtalyan devi Milan ile karşılaşan Lille karşılaşmadan Çaykara’lı hemşerimiz Yusuf Yazıcı’nın atmış olduğu 3 gol ile 3-0 galip ayrılmayı başardı.Daha önce Grubun ilk  Hafta karşılaşmasında Paris Saint Germain Takımını deplasmanda 4-1 mağlup etmeyi başaran Lille takımında o karşılaşmada da Milli Futbolcumuz Yusuf Yazıcı yine 3 gol atmayı başarmıştı.

2020 Yılında UEFA Avrupa Liginde 6 gol atmayı başararak şu anda UEFA Avrupa liginde gol krallığı yarışında zirvede yer almayı başaran Futbolcumuz Yusuf Yazıcı Avrupa ve Dünya Futbolunda Ülkemizin haklı gururu olmaya devam ediyor.

YUSUF YAZICI’YI ANIMSAYALIM

Çaykara İlçesinin Futbol Dün yasına kazandırmış olduğu hemşerimiz Yusuf Yazıcı 29 Ocak 1997 tarihinde Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Taşlıgedik mahallesinde dünyaya geldi.

1 metre 83 santim boyunda olan Yusuf Yazıcı'nın etkin olduğu alan ise Orta Saha'dır.

Futbol hayatına doğup büyüdüğü şehir olan Trabzon'da Trabzonspor'un altyapısında başladı.

11 yaşında başladığı altyapı kariyerinden sonra 2015 yılında aynı takımda profesyonel futbol hayatına başladı. 

22 Aralık'ta, Gaziantepspor ile oynanan Türkiye Kupası F Grubu maçına ilk on birde başlayarak Trabzonspor formasını ilk kez bir resmî maçta giymiş oldu.

 7 Şubat 2016'da, Akhisar Belediyespor karşılaşmasının 77. dakikasında sakatlanan Musa Nizam'ın yerine oyuna girdi ve Süper Lig'deki ilk maçına çıktı.

8 Mayıs'ta, 6-0 sona eren Çaykur Rizespor maçında attığı 2 golle hem profesyonel kariyerindeki ilk gollerini attı hem de 2015-16 sezonunda Süper Lig'de gol atan en genç oyuncu oldu.

Trabzonspor'da 87 maçta oynadı, toplamda 20 gol attı. Ortalama her dört maçta bir gol atmış oldu.

Yusuf aynı zamanda 2016 yılından itibaren Türkiye U-19 ve daha sonra Milli Takım'da oynadı. 

Milli Takım kariyerinde ise şu ana kadar bir gol kaydetti.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Yusuf Yazıcı Avrupa ' Salladı

İlginizi Çekebilir